Eroon kivuista kokemus hieronta-vyöhyke sekä shiatsu terapeutilta

24.04.2018

Sain jo kuukausi sitten tämän viestin lukijalta, se oli sen verta pitkä että laitoin sen sivuun luettavaksi rauhassa.

No nyt vihdoin löytyi sopivan rauhallinen hetki. Tässä tämä viesti ja kommenttini perässä.

“Kiitos Karri lähettämästäsi materiaalista.

Olen hieronta-, vyöhyke- sekä shiatsu terapeutti koulutuksen saanut ja tehnyt asiakastyötä sekä hieronut ja painellut asiakkaiden kipupisteitä. Nyt olen eläkkeellä ja minulla on vain satunnaisesti asiakkaita. Omia ongelmia tuli silti, vaikka luulin, että tiedän mitä pitää tehdä.

Tilasin oppimateriaalin ja panin sen käytäntöön omalla kohdallani ja omassa kehossani. Minulla on asentovirheitä. Toinen olkapää ylempänä ja samoin vastapuolen lonkka ylempänä ja lonkat myöskin eritasolla, toinen eteenpäin ja toinen taaksepäin. Selkään on muodostunut vinoudesta johtuen vähitellen skolioosi. Lisäksi toisen jalan etuvarvas nousee ylös ja isovarpaan kynsi hankaa sukat aina rikki. Olen pärjännyt näiden vaivojen kassa hyvin, koska joogaan, venyttelen, juoksen ym. Nyt olen yli 70v ja kun on oma harjoittelu on ollut vähäisempää, niin keho kääntyi niin vinoksi, että se ylitti sietorajansa. Sain äkäisen noidannuolen ja yllätyin, miksi tämä kipu tuli minulle. Nyt olen runsaat puolivuotta kamppaillut kipuni kanssa. Olen saanut osteopaattista hoitoa (auttoi) ja kansanparantajan hoitoa (sekin auttoi). Mutta kun olen omatoimi-ihminen, minulla on vain sisäinen haaste hoitaa tämäkin vaiva omin avuin.

Tärkeimmät opit minulle olivat se, että kipupisteitä voi käsitellä monta kertaa päivässä ja että kipupisteisiin on kertynyt ”kuonaa” ohutta kuituainesta, joka on sinne koteloitunut. Käytin lisäksi proteolyyttisiä entsyymejä, jotka auttavat, että kerääntynyt kuitumainen aines hajoaa ja poistuu paremmin kehosta.

Otin ruuvimeisselin käteeni ja aloitin meisselin kädensijalla painelemaan. Kävin läpi pakarat moneen kertaan läpi ja sitten jalat. Alkuinnostuksessa tietenkin muutaman kerran tein niin lujat painamiset ja hieronnat, että olin sitten tosi kipeä. Otin jopa puolikkaan särkylääkkeen, jonka avulla sitten nukuin. Muuta haittaa ja kipuja ei käsittelystä ollut, koska seuraavan päivänä pystyin aloittamaan uudelleen. Myöhemmin sitten maltoin noudattaa sääntöäsi, että enintään 1 minutti/kipupiste kerrallaan.

Jo muutaman päivän jälkeen tuloksia alkoi tulemaan, vaikka en ihan parantunut ryhtivioista, niin oloni helpottui merkittävästi. Pääsin kivuista, jotka olivat pahimmat yöllä, jolloin oli vaikea löytää nukkuma-asentoa, koska kaikissa asennoissa alkoi hetken päästä kipuilla. Nousin sitten aina ylös painelemaan ja hieromaan ja näin yöt menivät pienissä pätkissä. Toipumiseni on lähes koko päivätyötä: kipupisteet ja asentoa korjaavat liikkeet.

Nyt teen joka päivä paineluja vaikka ei teekään kipeää. Keskityn edelleen parempiin asentoihin ja pahin selkävaivani ei ole uusiutunut. Pystyn nyt nousemaan kivuttomasti ylös vuoteesta, pystyn taivuttamaan kehoani monipuolisemmin ja tekemään jooga liikkeitä. Olo tuntuu jopa normaalilta, vaikka olen silti varovainen.

Olet tehnyt valtavan hienon työn tällä saralla ja myöskin olet löytänyt lääketieteellisen perusteen, josta en ole aikaisemmin kuullutkaan. Tutkinkin netistä Janett Travelli’a ja huomasin hänen kirjansakin, jotka ovat Sinulla. En tilannut niitä itselleni. Harmi, että tämä hieno taito hoitaa ihmisiä on jäänyt varjoon.

Oletko koskaan ajatellut vetää kurssia kipupisteiden hallinnasta ja itsehoidosta. Monet ihmiset eivät jaksa ja kykene motivoitumaan niin, että hoitaisivat itseään. Ehkä ryhmä kannustaisi. Vaikka minä itse olen melko sitkeä ja pitkäjännitteinen, niin ymmärrän, että normaalisti ihmiset haluavat nopeita tuloksia eivätkä ymmärrä että keho toipuu omassa tahdissaan kykyjensä mukaan. Yksinkertainen tieto ei aina riitä, vaan ihmiset tarvitsisivat esimerkkejä ja kannustusta ja jotkut jopa toisten läsnäoloa. Jos pohjalla on tauteja ja muita ongelmia, niin kuitenkin voi näillä asioilla saada helpotusta.

Saat käyttää kokemustani, jos näet, että siitä on hyötyä.

Ystävällisen terveisin
Alli Erkkilä

K.K.: Hei kiitos paljon tästä viestistä Alli, hienoa että olet saanut kipujasi poistettua Eroon Kivuista ohjelman avulla.

Tosiaan tämä triggerpiste-metodi on ihan lääketieteellistä perua oleva metodi, se ei vain ole saanut vielä ihan tarpeeksi tuulta alleen ja sitä ei käytetä vielä kovin yleisesti.

Se olisi kuitenkin todella hyvä lisä tuki-ja liikuntalinkipujen hoitamiseksi, koska tällä tp-metodilla on mahdollista poistaaa täsmällisesti kipuoireita ja usein hyvinkin nopeasti.

Uskoisin että se tulee joskus ihan yleiseksi hoitometodiksi.

Kehitys voi joskus vain olla hyvin hidasta , esim käsienpesu joka on metodina kaikkein eniten parantanut leikkausten ja synnytysten turvallisuutta, niin se yleistyi vasta 100 vuotta sen jälkeen kun eka tutkijalääkäri totesi tilastollisesti että lääkärin käsienpesu ennen leikkauksia ja synnytyksiä, vähensi sen ajan hyvin korkeat leikkauskuolemat ja synnytyskuolemat hyvin matalaksi.

Tuona aikana ei ollut vielä mikroskooppia jolla olisi voitu nähdä mikrobeja joita käsissä oli ja siksi käsienpesua ei hyväksytty, vaikka se toimikin.

Nyt triggerpisteiden kohdalla on hieman samaa sillä niitä näkee vain tarkalla lämpökameralla tai elektronimikroskoopilla, jollaisia ei ole vielä yleisesti käytännönhoitokäytössä sairaaloissa.

Uskoisin että ennenkuin metodi yleistyy hoitokäytössä, nuo kuvantamislaitteet pitävät halventua sellaiselle tasolle, että kaikki sairaalat voiva hankkia niitä.

Toi tohtori Janet Travell josta mainitsit niin hän oli se tämän triggerpistemetodin suuri pioneeri, hän koosti ekat lääketieteelliset oppikirjat tästä aiheesta.

Hän oli myös arvostettu lääkäri ja toimi lääkärinä valkoisessa talossa. Hän myös hoisi yhdysvaltojen presidenttien selkäkipuja tällä triggerpisteiden poistometodilla hyvin tuloksin. Varmuudella ainakin John F Kennedy käytti metodia ja kuulemme kehui sitä.

Olin itseasiassa juuri aikeissa ostaa tämän Janet Travelin elämänkertaa joka kuulemma keskittyi kuvaaman hänen vuosiaan valkoisen talon lääkärinä.

Olenko ajatellut vetää kurssia tpisteiden poistamisesta?

En ole toistaiseksi ajatellut vetää kursseja ihmisille yksinkertaisesti ajan puutteen takia.

Triggerpisteiden ohjattu käsittely kurssimuotoisesti kun se olisi osana liikuntaharjoittelua, olisi kyllä todella hyödyllinen yhdistelmä ihmisille ja vetäisin mielelläni tuollaista liikuntaryhmää.

Ryhdistä vielä:

Kun kerroit noista ryhtivioistasi ja mainitsit että isovarpaasi nousee ylös ja kynsi hiertää , niin se on muuten merkki että sinulla olisi isovarpaan vajavainen aukikiertyminen.

Tällaisessa jalassa isovarpaan tukipiste ei tavoita maata kunnolla ja jotkut kompensoivat tätä nostamalla isovarvasta refleksinomaisesti – luodakseen paremman tukipisteen työntämällä päkiää enempi maata kohti.

Ongelmasi voisivat olla peruja osaltaan tuosta jalan rakenteesta.

Tuollainen jalka on tutkimani mukaaan päätekijä mikä luo ryhtiongelmia.

Ton jalan takia, venyttely ja vahvistus ja lihasten vapautus tpisteistä eivät tuo aina pysyviä tuloksia ryhtiin.

Pysyviä tuloksia ei tule koska jokainen jalanisku maahan antaa lihaksille viestin miten jännittyä ja jos se jalka osuu maahan väärällä tavalla, se luo ryhtivirheen jota ei voi poistaa venyttelemällä tai vahvistamalla.

Tämän takia yleisohjeeni on että jos joutuisit tekemään paljon triggerpisteiden ylläpitohoitoa jotta kipusi pysyvät poissa, joka olisi lähes varmana merkkinä siitä että jalkasi olisi tekijä joka sotkee ryhtiä ja luo tpisteitä enempi kuin pitäisi – niin silloin kokeile k-pohjallista josko se auttaisi ratkomaan triggerpisteiden uudelleenärtymisen.

Itsellä pohjalliset toimivat niin hyvin että en ole tehnyt tp-ylläpitohoitoa niiden käyttöönoton jälkeen ollenkaan . Ainoastaan jo olen venäyttänyt jotain paikkaa kunnolla tai treenaannut ilman pohjallisiani niin silloin olen tarvinut hieman tpisteiden käsittelyä

Parasta,
Karri Koivula

P.S.: Eli jos olet kivuissa ja haluat niistä eroon niin se onnistuu tämän Eroon Kivuista Ohjelman avulla https://karrikoivula.fi/eroon-kivuista-ohjelma Se näyttää sinulle lääkärien kehittämät keinot miten poistaa triggerpisteistä tulevat kipuoireet, joita suurin osa tuki ja liikuntaelinkivuista on.

P.S.S.: Ja jos olet päässyt kivuistasi eroon, mutta tpistekohdat ärtyvät ajan kanssa uudelleen ja joudut siksi aina välillä käsittelemään niitä uudelleen, niin silloin kokeile k-pohjallisia täältä näin: https://kivutonpohjallinen.fi/ Ne voivat parantaa ryhtiäsi niin että tpisteet eivät enää ärtyynny ja pysyt kivuttomana pysyvästi – lihasperäisten kipujen osalta.

| Posted in uncategorized | Comments Off

Uusi Gelatiini kokemus plus miten parannat gelatiinin tehoa

11.04.2018

Sain vähän aikaa sitten seuraavan viestin.

“Olen testannut gelatiinia nyt parin vuoden ajan. Olen 57 vuotias
nainen, jolla terveyspulmia mm. Skolioosi ja eripituiset jalat, joista
johtuvia nivelkipuja. Testasin alasajaa gelatiinin käytön, olen nyt
ollut 3 kk ilman. Tulos: enenevässä määrin lihas~ ja nivelkipuja.
Aamuisin herätessä on jo heti kipuja, venyttely hieman auttaa, mutta
sekin sattuu. Työssäni hoitajana olen välillä kovilla, fyysinen
rasitus tekee hyvää, mutta sattuu tietyissä asennoissa. Nyt tilaan
taas gelatiinia,johon luotan. Samalla jaan gelatiinicapuccino
reseptini:
1 rkl gelatiinijauhoa sekoitetaan 1 dl kauramaitoa (tai tavallista
maitoa). 3 dl kuumaa kahvia kaadetaan päälle. Tehosekoitin on hyvä
apuväline sekoittamiseen. Mausteena käytän kanelia, vaniljasokeria,
inkivääriä, maca jauhoa tms. Aamu alkaa tällä jalostetulla
kahvijuomalla paremmin kuin tavallisella kahvilla.”
Terveisin Kerttu 57v.

K.K.: Hei Kerttu , kiitos viestistä ja gelatiinicappucino reseptistä.

Hieno että gelatiini on toiminut ja on vähentänyt kipujasi.

Tässä vielä pari vinkkiä miten voit tehostaa gelatiinin tehoa vielä lisää ja saada poistettua ehkä vielä enempikin kipujasi.

Ekana se että ota myös c-vitamiinia gelatiinin lisäksi.

Kehosi tarvii c-vitamiinia jotta se voi tehdä sidekudosrakenteita syömästäsi gelatiinista ja että se voi tehdä niistä rakenteista normaalin vahvuisia.

Ilman riittävään c-vitamiinia kehosi kollageenirakenteista tulee epänormaalin heikkoja ja ne kuluvat helpommin eivätkä näytä niin hyvältä.

Eli muista c-vitamiini.

Toinen keino miten voisit vielä lisäksi parantaa gelatiinin tehoa lisää on ottamalla lisäksi lysiiniä.

Jos sinulla on ongelmia sidekudoksiesi kanssa esim niveltenväleissä, niin silloin sinulla on siellä nivelissä todennäköisesti liikaa sellaista kuin sidekudosta hajottavaa collagenase entsyymiä.

Kun kehossasi on tulehdus, valkosolusi tekevät tätä collagenase-entsyymiä voidakseen liikkua solusta soluun, soluja ympäröivien sidekudosrakenteiden läpi.

Kehosi on tarkoitettu eliminoimaan tämä entsyymi heti kun se on auttanut valkosolua etenemään.

Pitkittyneissä tulehduksissa käy kuitenkin niin että kehonsi kapasiteetti neutraloida tätä entsyymiä ei riitäkään enää ja entsyymiä kertyy tulehduskohtiin liiaksi, joissa se sitten lisä-vahingoittaa paikkoja hajottamalla sidekudosrakenteita hallitsemattomasti.

Nyt sattumosiin lysiini aminohappo on sellainen jota kehosi voi käytttää tarpeen tullen tämän sidekudosta hajottavan colagenase entsyymin neutraloimiseen.

Jos sinulla on pitkittynyttä nivelkipua niin sinulla on todennäköisesti liika tätä entsyymiä myös kivun osa-aiheuttajana ja tällaisessa tilanteessa lysiinin otto voi lisätä gelatiinin tehoa vielä lisää, sillä että se vähentää nivelessä tapahtuvaa sidekudosten hajoamista.

Eli lysiini, gelatiini ja c-vitamiini ovat oiva yhdistelmä nivelvaivoihin.

Lysiini https://karrikoivula.fi/l-lysiini vähentää sidekudosten turhaa hajoamista.

Gelatiini https://karrikoivula.fi/gelatiini antaa rakennusaineita sidekudoksien rakennukseen.

C-vitamiini https://karrikoivula.fi/c-vitamiini mahdollistaa sidekudoksen normaalin rakennuksen ja normaalin vahvuisen sidekudoksen teon.

Parasta,

Karri Koivula

P.S. Hae gelatiini täältä https://karrikoivula.fi/gelatiini
ja c-vitamiinia täältä https://karrikoivula.fi/c-vitamiini näin ja lysiiniä https://karrikoivula.fi/l-lysiini täältä.

| Posted in uncategorized | Comments Off

Laaja uusi tutkimus: Alaselkäkipuja on hoidettu väärin, tehottomasti ja vaarallisesti

31.03.2018

Toissa viikon perjantaina näin lehdessä otsikon että “alaselkäkipuja on hoidettu
väärin”.

No tuo juttu oli pakko lukea.

Jutussa luki että 30 johtavan asiantuntijan tekemä uusi laaja globaali
kansainvälinen tutkimus, joka on julkaistu Lancetissa arvostetussa
lääkärijulkaisussa, on paljastanut että alaselkäkipujen hoidossa on vakavia
puutteita aikalailla kaikissa maissa Suomi mukaanlukien

Tutkijat ovat todenneet että alaselkäkipujen hoidossa on käytetty ja käytetään
edelleeen paljon haitallisia, tehottomia ja tieteellisesti todistamattomia
hoitometodeja.

Tutkimus sanoo että selkäkipujen hoitoon on tuhlattu paljon terveydenhoidon
rajallisia resursseja tehottomiin hoitoihin ja aiheutettu vanhinkoa potilaille
haitallisilla hoidoilla.

Tutkimus toteaa että esimerkiksi luudutusleikkaukset ovat yleistyneet maailmassa
alaselkäkipujen hoitona, vaikka niiden tehosta ei ole tutkimusnäyttöä.

Tutkimus toteaa myös että lääkärit tulkitsevat kuvantamismateriaalia paljon
väärin ja aiheuttavat turhia operaatioita näin ja luovat myös turhia pelkoja
potilaille kertoessaan kuvissa näkyvistä ongelmista, mitä ei todellisuudessa ei
ole olemassa.

Tutkimuksen tekijät toivovat että terveydenhoidon rahoituksesta päättävät
lopettaisivat tehottomien ja haitallisten hoitojen rahoittamisen ja
rahoittaisivat hoitoja, vain jos ne on todettu tieteellisesti tehokkaiksi ja
turvallisiksi ja riittävän halvoiksi suhteessa hyötyyn.

Tutkimuksen mukaan siis levosta, kipulääkkeistä ja leikkauksista ym. yleisesti
käytetyistä metodeista ei ole merkittävää hyötyä alaselkäkipuihin, ainoastaan
liikunnasta ja aktiivisena pysymisestä on merkittävämpää hyötyä.

Tutkimus myös toteaa että lääkäreillä ja potilailla on vakavasti puutteelliset
tiedot kummallakin selkäkipuhoitojen tieteellisestä tehosta ja toimivuudesta.

Karrin Kommentti:

Vau olipa tämä kovasanainen tutkimus.

Tulos että hoidot mitä käytetään eivät ole kovin tehokkaita – ei ole kuitenkaan
mikään yllätys.

Olen tiennyt jo pitkään että selkäkipujen pääsyy on suurimalla osalla pääosin
lihaksissa ja siksi muihin kuin lihaksiin keskittyvät hoitotekniikat eivät voi
toimia kovin hyvin.

Tehokkain hoito selkäkipupotilaille olisi lihasten hoito kaikilta
selkäkipupotilailta ja sitten rakenteellisten tekijöiden hoito leikkauksilla
ym. metodeilla siltä pieneltä vähemmistöltä joka sitä tarvii ja ei saa
täydellisiä tuloksia vain pelkästään lihasten hoidosta ja tarvii niitä
järeämpiä hoitokeinoja.

Liikunnan ja aktiivisena pysymisen aikaansaamia hoitotuloksia olisi vielä
mahdollista parantaa merkittävästi.

Se syy miksi liikunta auttaa selkäkipuihin johtuu pääsiassa siitä syystä että
selkäkivut johtuvat melkein aina lihaksissa olevista ärtyneistä
triggepisteistä.

Nyt kohtuullinen liikunta jossa lihasta jännitetään ja venytetään vuoroin
täysillä liikeradoilla, niin se auttaa vähentämään jonkun verran
triggerpisteitä. Samaten vahvojen ja sopivan notkeiden lihasten omaaminen
suojaa myös triggerpisteiden muodostumiselta.
Ja nämä ovat ne pääasialliset syyt miksi liikunta auttaa selkäkipuihin.

Kuitenkin jos triggerpisteet ovat jo hyvin ärtyneinä ja selän lihakset
kireinä, niin silloin liikunta voi helposti lisä-ärsyttää triggerpisteitä ja
saada selkää vielä pahempaan tilaan.

On ihan yleistä että selkä kipeytyy ja kiristyy osittain ensin ja kun yrität
sitten liikkua edelleen kivuista välittämättä, niin että silloin se selkäsi
jysähtää siihen viimeiseen totaalijumiin.

Tämä skenaario selittyy juuri trigerpisteiden lisä-ärtymisellä kivuliasta selkää
liikaa liikuttaessasi.

Kun selkä on reilummin kipeänä ja kireänä, niin puhdasta liikuntaa parempi
keino on eka poistaa triggepisteet ja sitten tehdä liikuntaa vasta sen päälle.

Moni toki jättää liikunnan tekemättä kun kipu häviää tyystin jo tpisteetkin
poistamalla, mutta tuo tpisteiden poisto ja liikunta sen päälle olisi se
ideaali selkäkipujenhoito järjestys ja poissapitoyhdistelmä.

Sitten on vielä toinenkin keino millä liikunnan tuloksia on mahdollista parantaa
moninkerroin.

Se on jalan asennon optimointi.

Pääsyy miksi kärsimme selän kivuista on koska jalkamme asento laahaa jäljessä
lantiomme ja selkärankamme pystyasentoa.

Ja tämän takia 70-80 prosentilla ihmisiä jokainen askel jonka he ottavat,
aiheuttaa huonoa lihasjännitystä ja johtaa siihen että liikuminen auttaa,
mutta samalla myös ärsyttää lihaksia .

Itse olin juuri malliesimerkki tästä . Jos en likkunut selkäni kipuili. Jos
liikuin vähääkään liiaksi niin selkäni kipuili myös.

Eli puolentunnin kävely vaikka se alkuun kiristikin selkääni, niin se pääosin
auttoi kuitenkin selkääni voimaan paremmin. Kahden tunnin lenkki taasen oli
liikaa selälleni ja se sai selkäni voimaan huonommin.

Tai jos tein 100 burpeesia se auttoi pitämään paikkojani kivuttomana, mutta jos
tein 200 burpeeesia polvessani ja selässäni alkoi tuntumaan kipua.

Sitten kun kun lopulta korjasin jalan asennon niin että lantioni ja
selkäni lihakset toimivat kutakuinkin optimaalisti, niin se siirsi tuon treenin
ärsyttävyys kohtaa paljon korkeammalle.

Nyt kahden tunnin lenkki kävellen ja juosten ei tunnu selässäni ja polvissani
kuin vain hyvältä ja rentouttavalta. Ja voin paukuttaa helposti 200-400 burbeesia
ilman selän tai polvien oireilua.

Voin toki vieläkin liikkua liikaa nin että se alkaa ärsyttää lihaksiani ,
mutta se määrä mikä ärsyttäisi lihaksiani on niin suuri, että en luonnostaan
halua edes treenata niin paljoa. Näin keho on ideaalisti suunniteltukin.

Parasta,

Karri Koivula

P.S: Eli ärtyneet triggerpisteet on syynä lihasperäiseen kipuun ja niiden poisto
on liikuntaakin tehokkampi apu selkäkipuihisi.

Opi poistamaan ärtyneet triggerpisteet selkäsi toimintaan liittyvistä lihaksista
tämän eroon kivuista ohjelman avulla
( Linkki vain sähköpostilistalaisille) ja sen jälkeen hallitset
kipujasi ilman että kivut hallitsevat sinua.

P.S.S.: Tpisteiden ja lihaspäräisen selkäkivun muodostumisen alkusyy on usein
jalan rakenne, joka sotkee lihasten toimintaa ja selän ryhtiä tavalla, joka
lisää lihasperäisten kipujen muodostumista.

Kun korjaat jalkasi asentoa paremmaksi k-pohjallisen ( Linkki vain sähköpostilistalaisille) avulla
niin liikkumisesta tulee enempi selkääsi hellivää

ja parantavaa.

| Posted in uncategorized | Comments Off

Akuutti: selittämätön selkäkipu ohjelma kommenttini

26.03.2018

Kun tein viime viikolla lihaskuntotreenin yhtenä iltana niin pidin teeveetä
päällä samaan aikaan.

Teeveestä tuli silloin parhaillaan yleltä ”Akuutti: selittämätön selkäkipu”
niminen ohjelma.

Katoin ohjelman sivusilmällä samalla kun treenailin.

Täytyy sanoa että olin super yllättynyt kuinka lähelle oikeita ratkaisuja
ohjelmassa päädyttiin.

Ohjelmassa sanottiin että rakenteelliset muutokset selittävät harvoin
selkäkivut.

Että 90 prosentille selkäkivuista ei löydy selitystä millään magnettikuvassa
näkyvällä rakenteellisella muutoksella.

Ohjelmassa myös sanottiin, että melkein kaikilla on rakenteellisia ongelmia;
välilevyjen lipsahduksia tai selän rappeumaa ym.

Kuulemma jo 20 vuotiailla tehdyssä magneettikuvaus tutkimuksessa jopa 50
prosentilta heistä löydettiin rappeumamuutoksia.

Kipuja oli kuitenkin aikalailla yhtälailla sekä rappeutuneen selän omaavilla
että rappeutumattoman selän omaavilla.

No nämä tiedot olivat aivan oikein ja oli hienoa että ohjelma oli tehnyt
selvitystyönsä hyvin.

Mutta sitten ohjelma lähti hakoteille.

Seuraavaksi ohjelmassa sanottiin, että koska magneettikuvassa näkyvät asiat
eivät selitä kipuja kuin 10 % tapauksia, niin olisi tärkeää huomioida asioita
jotka eivät näy magneettikuvassa myös ja sanottiin että tällainen hoito olisi
ns. biopsykosiaalista hoitoa.

Ja tämä oli vielä ok.

Mutta sitten ruudussa näkyi lista asioista mitä huomioida tällaisessa hoidossa.

Listassa luki selän rakenteelliset muutokset asiana joka jo huomioidaan ja
sitten niitä uusia asioita joita ei näy magneettikuvassa mitä pitäisi myös
huomioida.

Näitä oli sitten lueteltuna siinä ruudussa seuraavat asiat: pelot, potilaan
kertomus, ahdistukset, stressi ,univakudet ja masennus .

No nyt tässä mielestäni ohjelma missasi jotain ihan keskeisintä.

Tuosta listasta puuttui se kaikkein maalaisjärkisin juttu, eli ihan vain
lihakset.

Ennenkuin lähtee hakeman kivuile syytä pelosta ja ahdistuksista, niin olisi
ihan maalaisjärkisesti syytä huomioida kipualueella oleva isoin kehon kudososa
eli lihaskudos.

Lihakset on myös asia jonka aiheuttama kipu ei lähtökohtaisesti näy
magneetikuvassa ja sen paikka olisi tuossa listassa juuri tästä syystä.

Magneettikuvassa näkyy siis lihaksien repeämät, mutta magneettikuvassa ei
näy lihasten kireyttä, spasmeja tai lihasten toimintahäiriötä.

Lihaksien huomioiminen selkäkipujen syynä on myös järkevää sen takia että
lääkärit ovat jo alustavasti selvittäneet selkäkivuissa tuntuvan kivun
mysteerin.

Lääkärit ovat todenneet että lihasperäisissä kivuissa kipu tulee sellaisista
kuin lihaksissa olevista ärtyneistä triggerpisteistä.

Nämä triggerpisteet eivät näy nekään myöskään magneettikuvassa, kun ne ovat vain
pieniä ylijännittyneitä kohtia lihaksissa.

Ne aiheuttavat kipua ja isompialueista jännitystä ja kireyttä ja
toimintahäriötä ja luovat monimuotoisia kipuoireyhdistelmiä johon ottavat mukaan
myös rakenteellisia tekijöitä.

Kun lihakset kiristyvät liiaksi niin ne alkavat vaikuttaa myös rakenteisiin.
Kireät lihakset painavat hermoja ja vetävät nikamia toisiaan vasten
kivuliaalla tavalla.

Ja se on tämä monimuotoinen eri kiputekijöiden sekasotku mistä se lopullinen
selkäkipuoire johtuu.

Kuitenkin se päätekijä on ärtyneet triggerpisteet ja niiden aiheuttama
lihasperäinen kipu ja toimintahäiriö.

Triggerpisteet on yksinkertaisin tieteellinen selitys tälle 90 prosentille
selkäkivuista, jolle ei löydy syytä – ja niiden poisto on se paras ratkaisu
selkäkivuille.

Tunteet ja pelot ja monet eri psykofyysiset tekijät vaikuttavat, mutta nekin
varmaan vaikuttavat juuri koska ne vaikuttavat lihasjännitykseen. Ahdistusta
ja mielen jännitystä tuntiessamme jännitämme lihaksia alitajuisesti enempi ja
se lisää tpisteiden muodostumista joka sitten aiheuttaa kipua.

Okei eli tämä triggerpisteiden ja lihasperäisen kivun mainitsematta jättäminen
oli pienoinen pettymys.

Ohjelma kuitenkin paikkasi tätä pettymystä vähän. Ohjelma yllätti minut
positiivisesti sillä että se pääsi yhdessä kohdassa vielä hyvin lähelle
selkäkipujen alkusyytäkin.

Ohjelmassa sanottiin että ihmiset kärsivät selkäkivuista pystyasentoon
siirtymisen takia. Sen takia että olemma vasta suhteellisen vähän aikaa sitten
siirtyneet pystyasennon käyttöön ja selkämme ei ole vielä sopeutunut siihen .

Tämä oli melkein oikein.

Pystyasentoon siirtymisen on syy selkäkipujen yleisyyteen – se on täysin
oikein.

Mutta selkämme rakenteen sopeutumattomuus ei kuitenkaan ole se ongelman syy.

Selkämme on jo sopeutunut täysin pystyasentoon ja on jo ideaali rakenne
lähtökohtaisesti kaikilla.

Tilanne on se että pystyasentoon siirtyminen ei ole muuttanut vain selkämme
asentoa, se on muuttanut myös jalkojemme asentoa.

Nyt tilanne on se että jaloilla on suora vaikutus selän asentoon lantion kautta.

Ja tilanne onkin se, että kärsimme selkäkivusta, koska jalkamme sopeutuminen
pystyasentoon laahaa vielä hieman jäljessä.

Suurimmalla osalla meistä eli noin 70-80% on jalka joka ei ole aivan täysin
optimaali jalkarakenne pystyasennossa olevaan lantioon ja selkärankaan ja tämän
jalan rakenteen perässä laahaaminen on se tekijä mikä sotkee selän asentoa ja
lihasaktivoitumista ja aiheuttaa meille enempi selkäkipuja kuin pitäisi.

Eli selkäkipujen mysteeri on siis jo ratkaistu.

Lihaksissa olevat ärtyneet triggepisteet aiheuttavat lihasperäistä kipua ja
tämä on melkein kaiken eli 90% selkäkivun välitön syy.

Ja syy miksi triggerpisteitä muodostuu aiheuttamaan kipua selkään suurimmalle
osalle, on se että jalan rakenne laahaa hieman jäljessä selän ja lantion
asennon pystyasentoon muuttumista.

Kumpikin asia on onneksi korjattavissa ja selkäkivut voitettavissa varsin
helposti.

Eroon kivuista ohjelma ( Linkki vain sähköpostilistalaisille) neuvoo
miten voit poistaa tpisteet selkäsi toimintaan liittyvistä lihaksista.

K-pohjallisien ( Linkki vain sähköpostilistalaisille)avulla taasen voit päivittää
jalkasi asennon toimimaan optimaalisti yhteen pystyasennossa olevan lantiosi ja
selkäsi kanssa.

Parasta,

Karri Koivula

P.S.: Hae eroon kivuista ohjelma täältä
( Linkki vain sähköpostilistalaisille) ja lopeta selkäkipusi sen avulla
helposti.

P.S.S.: Hae k-pohjalliset täältä( Linkki vain sähköpostilistalaisille) ja optimoi
niiden avulla selkäsi asento ja vähennä sitä kautta triggerpisteiden
muodostumista selkäsi toimintaan liittyvissä lihaksissa.

| Posted in uncategorized | Comments Off

Minua pelottaa jo mitä on edessä” Mortonin neurooma viesti ja tulehdustilavinkki

21.03.2018

Sain viime viikolla seuraavan viestin lukijaltani – kommenttini sen alla.

Plus ihan lopussa p.s.: kohdassa vielä uusi kikka tekniikka miten voit
helpottaa pitkittyneeseen tulehdustilaan liittyviä ongelmia; kipua ja vaurioita.

“Hei. Olen 60- vuotias puutarhatyöntekijä nainen. Viime kesänä
alkoi vaivata mortonin neurooma vasemmassa jalassa. Joudun työssäni
kävelemään erittäin paljon kumisaappaat jalassa ja
kyykistelemään kukkapenkkejä kitkiessä.Nyt talvella, ollessani
työttömänä, vaiva on vähentynyt mutta toki tuntuu koko ajan.
Kipuilua on enempi varpaassa, mutta myös päkiässä. Kävin
terveyskeskuslääkärillä näyttämässä sitä ja sain
kortisonipiikin, muttei se mitään auttanut.
Loppukesän selvisin kun pidin kinesioteippiä jalan ympärillä
tiukasti vedettynä. Kävelykenkiini olen ostanu siihen tarkoitetun
pohjallisen mikä tukee vähän. Lisäksi olen käyttänyt
tennispalloa ja jumpannut ohjeiden mukaan. Kohta taas työt alkaa ja
minua pelottaa jo mitä on edessä. Olisiko sinulla jotain hyviä
neuvoja. Tulehduskipulääkkeitä en voi käyttää. Ystävällisin
terveisin Soile ”

K.K.: Hei kiitos viestistä Soile.

Onko neuvoja mortonin neuroomaan?

Joo kyllä hyvinkin.

Eli vielä kertaukseksi.

Kerroit, että kesällä sinua alkoi vaivata morttonin neurooma sen jälkeen kun
kyykistelit paljon kumppareissa työn yhteydessä – ja että vaiva vaivaa
edelleen, vaikka olet lepuuttanut jalkaasi.

Kortisonipiikki ei ole myöskään auttanut – olet myös tehnyt kuntouttavaa
lihastreeniä, mutta sekään ei ole ole poistunut neuroomakipua .

Ja sinua pelottaa nyt mitä on edessä kun työt alkavat uudelleen piakkoin ja
edessä on sitä kautta taas enempi rasitusta jaloillesi.

Okei ei hättää, sillä tiedän parhaan tavan helpottaa tuota ongelmaa.

Mortonin neurooma on siis hermokipuoire jossa pikkuvarpaiden ja jalkapöydän
seutuvilla oleva hermo turpoaa ja alkaa aiheuttaa kipua.

No, olen saanut selville, että tämä ongelma vaivaa lähtökohtaisesti vain
vajavaisesti kiertyneen/avautunen jalan omaavia henkilöitä.

Eli vajavaisesti kiertyneen isovarpaanluun omaava jalka astuu huonommassa
asennossa ja tavalla jolla toi hermon alue ottaa enempi rasitusta.

Yksinkertaistettuna niin isovarvas ei toimi kunnon tukipisteenä ja varpaiden
alueen päkiä ottaa enempi painoa ja sen takia alueella sijaitseva morttonin
neurooma hermokohta on vaarassa ärtyä.

Suurimmalle osalle tällaisen jalan omaavista ei tule mitään ongelmia hermon
kanssa, mutta osalla kohta ärsyyntyy rasituksesta ja paksuuntuu ja alkaa
sattua mortonin neuroomamaisesti.

Ehkä näillä jotka saavat mortonin neurooman on vielä jotain sellaista jalan
rakentessa että tuo hermo ärtyy helpommin.

Jokatapauksessa hyvä uutinen on kuitenkin se, että kun korjaat tuon vajavaisen
kiertymisen asentovirheen k-pohjallisien avulla.

Niin se poistaa sen epänormaalin rasituksen tuohon hermokohtaan ja hermo pääsee
rauhoittumaan ja ongelma lähtökohtaisesti ratkeaa tällä vain.

Toinen epäsuora asia tosin mikä sinun pitää myös vielä huomioida on
triggerpisteet.

Neuroomakivun kaltainen kipu voi joskus olla lihaskipua jalan lihaksissa
olevista ärtyneistä triggerpisteistä eikä turvonneesta hermosta.

Nyt toi edellämainittu jalan rakenne johtaa myös näiden ärtyneiden
triggerpisteiden suurempaan muodostumiseen ja mortonin neuroomamainen oireilu
voisi tulla näistä tpisteistäkin.

Eli tpisteiden poisto on kanssa tärkeää tässä mortonin neuroomassa, jalan
asennon parantamisen lisäksi – jotta kaikki mahdolliset kivun syyt olisi
poistettu.

Minulla ei itsellä ole ollut mortonin neuroomaa, mutta minulla oli jalan
vajavaisen aukikiertymisen vuoksi niin, että kun hyppäsin pois pyörän
tarakalta hitaassakin vauhdissa, isovarpaani iskeytyi maahan tavalla, joka
sai aikaan niskakarvat nostattavan inhottavan hermokiputuntemuksen isovarpaan
ja seuraavan varpaan välille.

Nyt k-pohjallisten kanssa, en koe enää tuota hermokipua vastaavassa
tilanteessa, koska jalkani iskeytyy nyt maahan eritavalla ja paino ja rasitus
tulee eri kohtiin jalassa – kohtiin mihin se on tarkoitettukin ja kohtiin mitkä
kestävät paljon enempi rasitusta ongelmitta.

Polveni ja selkäni eivät myöskään enää oireile kun jalkani toimii pohjallisien
kanssa optimaalilla tavalla.

Eli kokeile k-pohjallista ja triggerpisteiden poistoa – saat niistä
todennäköisesti ratkaisun tuolle ongelmallesi.

Sain muuten myös joku aika sitten seuraavan viestin mortonin neuroomaongelman
omaavalta lukijalta koskien k-pohjallisia.

”…Vanhat pohjalliset olin tilannut sinulta jo vuosia sitten ja alussa ne ei
olleet hyvät (liian suuret jota en silloin ymmärtänyt) ja siksi jäivät kaappiin.
Muistin ne muutama kuukausi sitten ja otin käyttöön. Olen kokeillut ja käyttäny
kaikenlaisia pohjallisia jo montakymmentä vuotta
ja nyt vaikuttaa että K-pohjalliset ovat ainoat joilla voisin ottaa enää
askeltakaan edes sisällä. Toinen jalkani on tosi huonossa kunnossa,
vaivasenluut,
Mortonin syndrooma leikattu, polvessa nivelrikko ja lihaskalvot jumissa, nilkka
kipeytyy kävellessä ym.ym.  Minulla on myös Eroon kivuista kirjasikin joita en
ole vieläkään käyttänyt.
Tarvitsisin K-pohjalliset mahdollisimman pian ja tilaisin sinulta vielä lisää
niitä oikeaa kokoa…”

Parasta,

Karri Koivula

P.S.: Hae k-pohjalliset täältä näin ( Linkki vain sähköpostilistalaisille) Hae
eroon kivuista ohjelma täältä näin.
( Linkki vain sähköpostilistalaisille)

P.S.S.: Pitkittynyttä tulehdustilaa kehossasi? Lue täältä uudesta kikasta minkä
opin vastikään, miten voit lievittää pitkittyneessä tulehdustilassa syntyvää
kipua ja vaurioita – helposti. ( Linkki vain sähköpostilistalaisille)

Se on periaatteessa keino miten voit tehdä gelatiinista vielä tehokkaammin
toimivaa.

| Posted in uncategorized | Comments Off

Apua selittämättömään pitkittyneeseen alaselkäkipuun lukijalle

13.03.2018

Sain viime viikolla seuraavan viestin.

”Hei, onko sinulla vinkkejä antaa lantio/alaselkäongelmiin. Oireet alkoi kolme
vuotta sitten kun kävelin paljon asfalteilla. 3-4 tuntia joka päivä noin 4kk
ajan ellei 5kk kuukautta.

Olen käynyt Fysiatrian lääkärillä ja lannenranka kuvauksissa, eikä mitään
löytynyt. Skolioosikuvauksissa löytyi lanne ja rintarankan alueella pientä
vinoumaa, mutta ei kuulemma vaikuta kipuihin.’

Kipuja on edelleen ristiluun ja 4-5 nikaman alueella ja jumitusta. Selkä on
jäykkä, jalat jumissa pakarat, sekä lonkat Seisominen on myös hankalaa
ajoittain . selän asennon muuttuessa. Suoraksi lattialla en saa itseäni.
jäykkyys ja kipu vaikuttaa siihen. Tällä hetkellä en ole pystynyt kävelemään
pitkiä matkoja, Selkä jäykistyy ja kipeytyy. Olen myös itse toteutunut, että
jotkut kengät pahentaa tilannetta.

Olisi hienoa jos pystyisit vastaamaan näihin kysymyksiin. Mistä oireet voisivat
olla ja mitä minun kannattaisi tehdä. Lääkäreiltä ja fysioterapeuteilta en ole
saanut apua.”

Terveisin

K.K.: Hei, eli onko vinkkejä alaselkäkipuun?

Joo on vinkkejä etenkin tähän, koska tämä vaiva on ollut itselläni ja olen
joutunut selvittelemään sitä hyvin syvästi .

Eli sanoit että selkäsi on oireillut useamman vuoden – ja että selästäsi ei ole
löydetty lievää skoljoosia kummempaa, joka ei lääkärien mukaan vaikuta kipuihin
-selkäsi on lisäksi kireä ja kävely pahentaa oireita ja se mitä kenkiä käytät
vaikuttaa myös.

Okei veikkaisin, että sinulla on tuon kuvauksesi perusteella ( ei merkittäviä
rakenteellisia tekijöitä kipujen takana) hyvällä todennäköisyydellä
lihasperäinen kipuongelma joka tulee triggerpisteistä.

Noi triggerpisteet on lääkärien alustavasti toteamana yleisin tuki ja
liikuntaelinkivun syy ja ne ei näy missään yleisesti käytetyissä
kuvantamislaitteissa, miksi ne jää huomioimatta lääkäreiltä helposti.

Niiden aiheuttamat oireet voivat hyvin vastata tuota kipuoireiden kuvaustasi.

Jos ei mitään muuta vikaa löydy, niin ne on nykytiedon mukaan aika varmasti
sitten se kipujesi syy.

Niistä pitää vielä tietää sekin että niille on lisäksi vielä altistamassa
monilla sellainen jalan rakenne kuin vajavaisesti avautunut/kiertynyt
isovarpaanluu.

Suurimmalla osalla ihmisiä on tällainen jalkarakenne. Se vaikuttaa ryhtiin koko
kehossa ja kiristää lihaksia tavalla joka lisää triggerpisteiden muodostumista.

Se että koet että ongelmasi pahenee kävellessäsi ja tietyillä kengillä, voisi
viitata juuri tämän jalkatyypin olemassaoloon kipuongelmasi pahentajana.

Eli mitä tehdä?

Sinun kannattaa ekana opetella poistamaan triggerpisteet ja sitten jos kipusi
poistuu triggerpisteet poistamalla, mutta palaa hitaasti takaisin- viitaten,
että jalka olisi luomassa niitä alkujaankin – niin kokeilla pysäyttävätkö
k-pohjalliset triggerpisteiden uudelleen muodostumisen.

Tuolta ( Linkki vain sähköpostilistalaisille) löytyy triggepisteiden
poisto ohjeet ja täältä
( Linkki vain sähköpostilistalaisille) voit hankkia myös k- pohjalliset
kokeiltavaksi tarvittaessa.

Hieman pidemmin vielä jalasta ja miten se luo kipuja (plus skoljoosistakin
vähän):

Eli Itselläni tällaisten t-pisteiden poisto vei krooniset alaselkäkipuni pois.

Sain kuitenkin tirggerpisteiden uudelleenmuodostumista ajan kanssa ja sen takia
jouduin tekemään ylläpitohoitoa, että tp kohdat eivät kehittyneet kipua
aiheuttaviksi ja selkäni pysyi kivuttomana.

Myöhemmin opin, että jalka vaikuttaa ryhtiin ja selän toimintaan ja, että
etenkin jalan asentovirhe nimeltä “jalan vajavainen avautuminen/kiertyminen”
aiheuttaa triggerpisteiden suurempaa muodostumista.

Tajusin että minulla oli juuri tuo asentovirhe ja korjasin sen pohjallisien
avulla.

Tämä paransi ryhtiäni niin että kehooni ei muodostu enää ärtyneitä
triggerpisteitä niin helposti ja tuon jälkeen minun ei ole tarvinut tehdä
ollenkaan ylläpito tp-hoitoa, vaan ainoastaan jos olen satuttanut itseni
jotenkin pahemmin , niin silloin olen joutunut tekemään tp-poistoa.

Mikä on “jalan vajavainen avautuminen/kiertyminen” ja miten se aiheuttaa kipua ?

Eli jalkasi luut kehittyvät sikiöaikana niin että tietyt nilkan alueen luut
kiertyvät lopulliseen asentoonsa.

Viimeisin luu joka kiertyy/avautuu oikeaan asentoonsa tässä kehitysprosessissa
on isovarpaanluu.

Nyt tilanne on se että tuon isovarpaanluun lopullinen kiertyminen/avautuminen
jää suurimmalta osalta ihmisistä hieman vajaaksi.

Tämä isovarpaanluun lopullisen kiertymättömyyden luoma asentomuutos jalan luissa
aiheuttaa sitten kipua sillä, että se saa jalan pronatoimaan väärään aikaan.

Pronaatio on hieman yksinkertaistettuna nilkan ”kaatuminen” sisäänpäin.

( “tikku” kuva 1)

/ \ – nilkat takaapäin kun nilkat pronaatiossa

| | – nilkat takaapäin kun nilkat neutraalissa suorassa asennossa

\ / nilkat takaapäin kun nilkat supinaatio asennossa

Toi pronaatio on normaali nilkan toiminta tietyissä askelluksen vaiheissa ja se
aktivoi lihaksia tietyllä tavalla aina lantiossa asti.

Mutta jos se tapahtuu väärään aikaan, se aiheuttaa kipuja vääräaikaisen
lihastenaktivoitumisen ja sen luoman poikkeavan ryhdin takia .

Vajavaisesti avautunut jalka pronatoi vääräaikaisesti sen takia, että sen
isovarpaan tukipiste ei osu maahan tarpeeksi ajoissa.

Ja jalka kaatuu sisäänpäin nilkasta tämän tukipisteen puutteen takia – sen
sijaan, että nilkka kaatuisi sisäänpäin nilkan tietoisesti tekemän aidon
pronaatioliikkeen takia.

Eli jalka on tavallaan kuin kolmijalka tuoli jossa yksi jalka on sahattu
lyhyemmäksi.

Ja tuoli on siksi vinossa kallellaan sitä lyhyttä jalkaa kohti.

Vajavaisesti avatuneessa jalassa isovarpaan tukipiste on se tukipiste joka ei
tavoita maata tarpeeksi ajoissa ja nilkka kaatuu siksi sisäänpäin yliherkästi.

Tämä sisäänpäin kaatuminen aiheuttaa sitten ongelmia, koska se aktivoi niitä
lihaksia tietyllä tavallla.

Jos seisot nilkat sisäänpäin kaatuneena niin lantiosi kääntyyy enempi edestä
ales – ja koska selkärankasi on kiinni lantiossasi, tämä lantion asentomuutos
pakottaa selkäsi kaaret uuteen väärän asentoon, jossa selkäsi kipuilee
herkemmin.

Tämä vajavainen avautuminen/kiertyminen aiheuttaa vielä ongelmia kävellessäkin.

Eli kun kävelet niin se edessä uutta askelta ottava jalka on normaalisti ekana
pronaatiossa kun se osuu maahan – sitten kun askel etenee sen jalan pitäisi
siirtyä supinaatio asentoon.

Nyt jos isovarvarpaasi on vajavaisesti avautunut , niin isovarpaasi ei ylety
maahan kiinni nillkkasi ollessa supinaatio asennossa .

Nyt koska tuossa askeleen vaiheessa missä jalan siis kuuluu supinoida , niin
painosi menee pakosti isovarpaallesi reilusti , niin käy niin että nilkkasi
kaatuu tukipisteen puutteen takia maksimaalisesti sisäänpäin ja nilkkasi menee
pronaatio asentoon, vaikka oikea asento olisi supinaatio, jossa nilkan tulisi
osoittaa aivan toiseen suuntaan eli ulospäin.

Tämä kyvyttömyys supinoida jalkaa kunnolla oikeaan aikaan kävellessä tai
juostessa tekee sitten askelluksestasi kuluttavampaa, kun jalkasi töksähtää
enempi plus kaikki jalan lihaksesi aktivoituvat vääräaikaisesti ja sen
seurauksesta polvi, nilkka , lantio kaikki ovat huonommassa asennossa ja ottavat
enempi iskua.

Eli tällaisella jalalla seisominen kuin kävely ja juoksukin aiheuttavat
epänormaalia lihasaktivoitumista ja epänormaalia ryhtiä ja askellusta ja siksi
enempi lihasperäisiä ja jopa kulumakin kipuja.

Koska sinulla oli sitä lievää skoljoosiakin niin käyn läpi vielä miten tämä
jalkatyyppi aiheuttaa myös skoljoosia.

Eli skoljoosia on kahden tyyppistä. Rakenteeelista ja toiminnallista.

Rakenteellinen skoljoosi on esim jos selkäsi nikamat ovat sen mallisia että
selkäsi kiemurtelee skoljoottisesti nikamien normaalista poikkeavan muodon
vuoksi.

Toiminnallinen skoljoosi on jos sinulla on lihaskireyksiä jotka vetävät vaikka
lantiosi sivuttain vinoon, jolloin selkäsi joutuu kiertymään skoljoottisesti
jotta pääsi olisi alkuperäisessä paikassa keskellä vartaloasi.

Nyt tämä jalkatyyppi voi aiheuttaa juuri tällaista toiminnallista skoljoosia.

Eli kun on tällainen jalka, niin seistessä nilkat on pronaatiossa jos ottaa
painoa isovarpailla.

Nyt kuitenkin on mahdollista tuoda jalkaa neutraaliksi nilkka suoraksi asentoon,
kompensoidakseen tätä pronaatio asentoa ja moni suoristaakin nillkojaan, koska
pronaatio asento ei tunnu mukavalta selässä.

Tämä nilkan suoristaminenkaan ei ole kovin mukava asento pitää koska tässä
nilkat suorasssa asennossa isovarvarpaat eivät ylety kunnolla maahan ja tässä
asennossa joutuu tasapainoilemaan lähinnä vain kantapään ja pikkuvarpaiden
tukipisteiden kanssa.

Ja moni tekeekin siksi kompromissin niin, että paikallaan seistessä suoristaa
toisen jalan nilkaa hieman ja ottaa painoa pois sen jalan isovarpaalta, mutta
antaa tosien jalan olla pronaatiossa ja ottaa tukea sen jalan isovarpaalla
silloin enempi.

Tämä asento on eräälainen kompromissi joka poistaa tiettyjä ongelmia.

Mutta tästä seuraa sitten omat ongelmansa.

Pronaatiossa olevan jalan nilkka on vinossa sisäänpäin ja sen puolen jalka on
siksi lyhyempänä kuin nilkka suorassa oleva jalka.

Tästä seuraa sivuttain vino lantio ja selän on tehtävä skoljoottinen kierre,
että pää olisi edelleen mahdollisimman keskellä kroppaa.

Eli tällainen jalkarakenne voi aiheuttaa toiminnallista skoljoosia , jos reagoi
jalkarakenteeseen pronatoimalla toista jalkaa ja suoristamalla toisen jalan
nilkkaa mukavamman seisoma asennon löytämiseksi.

Lievä skoljoosi itsessään ei ehkä aiheuta kipua, mutta se voi olla merkki
tällaisesta jalan rakenteesta, joka puolestaan voi olla aiheuttamassa kipua
muiden sen aiheuttamien ryhti ja lihaskireysmuutosten takia.

( “tikku” kuva 2)

| \ nilkat takaapäin – skoljoosin luova nilkkojen asento – vasen nilkka suorassa
neutraalina – oikea nilkka pronaatiossa – seuraus oikea lantio alempana ja selkä
toiminallisessa skoljoosissa sen takia.

Miten korjata tällaisen jalan rakenteen aiheuttama ryhti-askellus ongelma?

Ongelma korjaantuu pohjallisella jossa on pieni muutaman millimetrin
korkeimmasta kohtaa oleva kiila isovarpaasi alla, joka tuo maata oikessa
kulmassa kohti isovarpaasi pohjaa.

Eli pohjallisen killan avulla isovarpaasi saa siis normaalin maakontaktin, saman
mitä optimaali jalka saisi , jos isovarvas olisi kiertynyt auki kunnolla loppuun
saakka.

Pohjallisen avulla nilkasi on sitten suoremmassa asennossa seistessä ja jalkasi
pystyy supinoimaan kävellessä oikeaoppisesti ja askelluksesi on siksi
soljuvampaa ja vähempi rasittavaa ja kuluttavaa.

Periaatteessa muutos on samanlainen kuin jos kolmijalkatuolin lyhyeksi sahattuun
jalkaan laitettaisiin takaisin se sahattu pätkä.

Kuinka hyvin pohjalliset toimivat?

Itse ennen pohjallisien käyttöä kun tulin kävelyltä niin selkäni jäykistyi
pelkästä kävelystä usein niin että oli vaikeuksia kumartua avaamaan
kengänauhoja.

Nyt kun käytän pohjallisia, kävely ja juoksu vain rentouttavat selkää ja
jalkojani.

En ole pohjallisien käytön jälkeen myöskään tarvinut enää ylläpito tp hoitoa –
ainoastaan jos olen satuttanut itseni jotenkin, niin silloin olen tarvinut
t-pisteiden poistoa.

Itselle riittää myös että käytän pohjallisia vain tunnin viiva kaksi päivässä ja
kivut pysyvät poissa. Ja olenkin viimeiset pari vuotta käyttänyt pohjallisia
lähinnä vain ulkokengissä ja treenikengissäni.

Pohjalliset voivat olla ratkaisevaksi hyödyksi ja niitä kannattaa ehdottomasti
kokeilla, jos tarvisi tp ylläpitohoitoa kipujen takaisin tulemisen estämiseksi –
koska se on aika varma merkki siitä että omaa tuollaisen jalan.

Parasta,

Karri Koivula

P.S.: Lue k-pohjallisista lisää ja hanki niitä myös täältä näin:

( Linkki vain sähköpostilistalaisille)
P.S.S.: Hae triggerpisteiden poisto-opastus täältä näin.

( Linkki vain sähköpostilistalaisille)

P.S.S.S.: Pelkistin hieman tätä jalan toimintaa sillä että en huomioinut
ylläolevassa tekstissä jalan pohjan painokosketuksen vaikutusta.
Eli homma menee vielä monimutkaisemmaksi sillä että se miten paino jakautuu
jalkapohjassa määrää lihasten aktivoitumista myös -yllämainitun nilkan asennon
lisäksi.

| Posted in uncategorized | Comments Off

Lukijaviestejä – apua on tullut mm. lonkkakipuun ja nivelrikkoon

5.03.2018

Tässä muutama, joku aika sitten tullut viesti liittyen nivelkipuihin.

“Hei,
Kukaan ei puhu lonkkakivuista, pelkästään polvikivuista?”
Kalevi

K.K:: Hei Kalevi, tosiaankin viime aikoina on ollut enempi polvea koskevia
lukijaviestejä joihin olen vastaillut, mutta mikä hassua, sain melkein heti tämän
viestisi perään tämän seuraavan lonkkaa koskevan viestin.

Ehkä se kertoo sinulle mitä lonkillesikin voisi olla odotettavissa parhaimmassa
tapauksessa.

“Hei Karri!
Olen käyttänyt gelatiinia nyt 3viikkoa, Lonkkakipu on asettunut.Polvea
vielä särkee usein aamuisin. Minusta gelatiini ei maistu ollenkaan
pahalle, saati ällölle.

Sekoitan aamukahviin ja jos olen kotona päiväkahviinkin
ruokalusikallisen. Se ei vain tahdo liueta, vaikka mikrossa
kuumentelen.Kiitos!”
Eila

K.K.: Hei Eila, hieno homma että lonkkakipuun on tullut apua, toivon että
polvesikin vielä reagoisivat siihen ajan kanssa.

Toisin muistutan vielä siitä että polvikivuillesi voi olla muitakin syitä
kuin tulehdus tai kuluma.

Yleinen syy niveltenkivuille on lihasperäinen kipu.

Eli jos gelatiini ei auta, niin tuo lihasperäinen kipu voi olla selitys tähän.

Voit onneksi hoitaa tällaiset lihasperäiset kivut pois helposti tällä
ohjelmalla. ( Linkki vain sähköpostilistalaisille)

“Hei!
Sain sähköpostiosoitteesi eräältä sukulaiseltani, joka kehui sinulta
tilaamansa jauhovalmisteen auttaneen nivelrikkoon. Olisin erittäin
kiinnostunut tietämään hieman enemmän tästä ihmeaineesta ja siitä
, kuinka voin tilata sitä, jne.
ystävällisin terveisin
Eija-Leena

K.K.: Hei Eija-Leena, hienoa että sukulaisesi nivelrikko on saanut
helpotusta, tuntuu mielettömän hyvältä kuulla aina, että homma on
toiminut.

Voit lukea tästä jauhevalmisteesta eli gelatiiniproteiinijauheesta lisää kuin
myös tilatakin sitä täältä ( Linkki vain sähköpostilistalaisille)

Yksi tärkeä lisätieto siihen liittyen jonka olen oppinut on vielä se että
tarvit myös c-vitamiinia saadaksesi gelatiinista kaikki mahdolliset hyödyt irti.

Näin koska se kehosi korjaa siis sidekudoksiasi gelatiini proteiineilla plus
c-vitamiinilla yhdessä.

ilman riittävää C-vitamiinia gelatiini ei toimi ja mitä enempi c-vitamiinia, sitä
paremmin gelatiini toimii.

Olen saanut myös selville, että juuri kenelläkään ei ole optimaali määrä
c-vitamiinia soluissaan etenkään täällä Suomessa.

Sinulle tulee C-vitamiinista varmaan mieleen appelsiini niinkuin itselleni.
Mutta sinulle pitäisi tulla mieleen enenminkin nisäkäs eläimet, koska
c-vitamiini on enempikin ns. eläinvitamiini.

Eläimet tarvivat c-vitamiinia sidekudoksien korjaukseen.

Kasveille sidekudoksena toimii sellu-kuitu, joka ei tarvi korjaukseen ja rakennukseen
c-vitamiinia.

Tästä seuraa se että kasveissa, edes c-vitamiinirikkaassa appelsiinissa ei ole
riittävästi c-vitamiinia eläimille sidekudosten kunnossapitoa varten.

Ja eläimet tekevätkin sen takia c-vitamiinia sisäisesti ruuasta saatavan
c-vitamiinin päälle.

Esim ihmisen kokoinen nisäkäs eläin voi tehdä päivittäin sisäisesti 200
appelsiinin c-vitamiinit turvatakseen sidekudostensa kunnon ja sairastuessaan
se saattaa tehdä jopa 2000 appelsiinin c-vitamiinit päivittäin – Sairaus
kuluttaa c-vitamiinia antioksidanttina ja sitä on siksi tehtävä sairaana vielä
enempi, jotta varmistaisi sidekudoskorjauksen.

Eli appelsiini vaikka onkin hyvä kasvi c-vitamiininlähde, niin se ei tarjoa
nisäkäseläinten sidekudosta optimaalisti terveenä pitämiseen vaadittavia määriä
ceetä oikein mitenkään.

Nyt meillä ihmisillä tilanne on vielä pahempi, koska olemme yksi neljästä
nisäkäslajista jotka ovat menettäneet kyvyn tehdä sisäistä c-vitamiinia yhtään.

Ja tämäntakia lähtökohtaisesti jokainen ihminen kärsii jonkinasteisesta
c-vitamiininpuutteesta, joka heikentää sidekudosten tilaa normaalista ainakin
jollain tasolla.

Ja ne joilla on kroonisia tulehduksia jotka polttavat reilusti c-vitamiinia
antioksidanttina – niin heillä on etenkin liian vähän c-vitamiinia soluissaan.

Miksi ei ole mikään ihme että ihmisille kehittyy vanhemmiten, milloin
tulehdustilakin usein hieman kasvaa, sidekudoksiin liittyviä nivelvaivoja.

Tämä on onneksi ratkottavissa c-vitamiinilisäravinteen avulla, mitä kautta saat
varsin helposti jopa 100 appelsiinin sisältämät c-vitamiinit.

Otan itse noin 5 grammaa c-vitamiinia per päivä. Se on noin 100 (pienehkön)
appelsiinin c-vitamiinit.

Hanki c-vitamiinia täältä näin: ( Linkki vain sähköpostilistalaisille)

( Appelsiini esimerkin appelsiinina käytetty 100 gramman painoista appelsiiniä -
siinä on noin 50 mg c-vitamiinia. )

| Posted in uncategorized | Comments Off

Fibromyalgia ja nivelvaiva tietoa

28.02.2018

Sain muutama päivä sitten seuraavan viestin

“moikka

löysin eilen vahingossa sivusi kun googlailin fibrosta ja kroonisesta
väsymyksestä juttuja
innostuin happihoidosta …mutta nyt en osaa löytää siihen liittyvää toimivaa
linkkiä.

kuinka sen teen? liityin jo spostilistalle.
olisi kiva tutustua tuohon koska en jaksa kohta selviytyä arkiaskareista saati
sitten yritykseni pyörittämisestä ja erityislapseni hoitamisesta

gelatiinista luin juttua ja se kuulosti myös oikein innostavalta”

K.K.: Hei se etsimäsi fibroa ja happitasoa koskevan sivun linkki löytyy aivan
tämän viestin perästä.

Kirjotin sen jo jonkun aika sitten ja olen sen kirjoittamisen jälkeen saanut
vielä hieman lisää tietoa fibromyalgiasta.

Silloin kun kirjoitin sen sivun ajattelin että fibro ja krooninen väsymys
johtuisivat kahdesta asiasta – solutason happitason puuttesta ja
fibro/kroonisväsymys geeneistä.

Eli että fibro olisi vain suora kehon toimintahäiriö, joka tulisi joillekin
sille geneettisesti alttiille ihmisille, jos heillä on matala solutason
happitaso.

Olen sittemmin oppinut, että fibromyalgiassa ja siihen usein liittyvässä
kroonisessa väsymys syndroomassa, kuten myös monissa muissakin
autoimuuniongelmissa, olisi mahdollisesti vielä kolmaskin pyörä mukana.

Kolmas pyörä olisi sellainen kuin mikrobit.

Ja ennenkaikkea sellaiset mikrobit kuin mycoplasmabakteerit.

Nämä mycoplasmat ovat pieniä soluseinättömiä bakteereja joilla on kyky
piilotella solujen sisällä miksi immuunijärjestelmän on vaikeampaa eliminoida
niitä.

Niitä on löydetty fibropotilailta 70% potilaista ja niitä on voinut olla
lopuissakin potilaissa, koska niitä on vaikea varmuudella havaita testeissä.

Niitä on epäilty fibroa ennen jo nivelreuman, niveltulehduksen ja nivelrikon
aiheuttajiksi ihmisillä. Eläimillä ne on jo virallisesti todettu yhdeksi syyksi
noihin edellämainittuihin ongelmiin.

Ihmisilläkin ne on jollain tasolla alustavasti todettu nivelreuman syyksi, koska
niiden eliminointi minocycleine antibiootilla on todettu tehoavan tuplaplacebo
tutkimuksissa paremmin kuin muut lääkkeet ja tämä hoito on myös jo hyväksytty
viralliseksi hoidoksi useissa maissa.

Tutkimus:
(Hosp Pharm. 2016 Jul; 51(7): 535–538.
doi: 10.1310/hpj5107-535
PMCID: PMC4981101
Minocycline: Rheumatoid Arthritis
Theresa McEvoy, PharmD, BCPS* )

Niveltulehduksen ja nivelrikon kohdalla puolestaan niitä on nyt löydetty aivan
uusimmissa tutkimuksissa ihmisillä samoissa määrin kuin nivelreumassakin ja nyt
epäillään, että ne voisivat olla ongelman osa-aiheuttajana niissäkin.

Nivelreumaa tutkittaessa on todettu, että mycoplasmojen aiheuttama oireilu
johtuisi ilmeisesti mycoplasmabakteerien hajoamistuotteista ja
immuunijärjestelmän ikäänkuin allergisesta ylireaktiosta niihin – eikä
suoranaisesti mycoplasmabakteereista itsestään.

Tämän takia mycoplasmoja voi löytyä terveiltäkin ihmisiltä. Ne eivät aiheuta
ongelmia automaattisesti, vaan ongelma syntyy niistä vain jos
immuunijärjestelmä yliherkistyy niiden hajoamistuotteille ja jos
immuunijärjestelmä hyökkää niitä kohtaan ja on samalla vielä niin tehoton,
että se ei saa mycoplasmoja eliminoitua kokonaan pois ja vahinkoa aiheuttava
tulehdus-allergia-immuunireaktio jää kroonisesti päälle.

Riipuen sitten mitä lajia mycoplasmoja ne on ja missä kehon kudoksissa ne on ja
miten ihan tarkalleen ottaen kehon immuunijärjestelmä reagoi niihin, niin se
vaikuttaa mikä oire niistä tulee.

Nivelreuma, fibro, krooninen väsymys, lupus, sceloderma, chronintauti,
niveltulehdus ja nivelrikko on muutamia ongelmia mitkä on yhdistetty
mycoplasmoihin.

Koska mycoplasmat ovat bakteereja niin antibiootit voivat eliminoida niitä.
Tosin koska mycoplasmoilla ei ole soluseiniä niinkuin bakteereilla normaalisti.
Niin vain tietyt harvat antibiootit toimivat niihin ja nekään eivät toimi
kovin tehokkaasti. Minkä takia antibiootteja voi joutua pahimillaan käyttämään
useita vuosia ennen lopullisia tuloksia.

Immuunijärjestelmän toimintaa heikentävät lääkkeet voivat nekin helpottaa
mycoplasmaoireita, koska jos immuunijärjestelmä jättää ne rauhaan, ne eivät
aiheuta ainakaan niitä pahimpia immuunireaktion luomia tuhoja kehossa.

Kumpikin noista metodeista on kuitenkin ongelmallinen.

Antibiootit voivat pitkään käytettynä eliminoida liika kehon hyviä bakteereja ja
aiheuttaa ongelmia sitä kautta.

Immuunijärjestelmän toimintaa laskevat lääkkeet taasen voivat olla
katastrofaalisia pitempään käytettynä, koska tarvit luonnollisesti
immuunijärjestelmääsi terveytesi ylläpidossa muilta osin.

Onneksi näihin mycoplasmoihin on olemassa parempikin ratkaisu.

Ratkaisu on että nostat vain solutason happitasosi normaaliksi, jolloin
immuunijärjestelmäsi toimii normaalisti ja pystyy eliminoimaan nämä mycoplasmat
pois.

Sata viiva 200 vuotta sitten näihin mycoplasmoihin liitettyjä ongelmia oli
paljon vähempi.

Monilla näistä ongelmista ei ollut edes nimeä silloin, koska ne olivat niin
harvinaisia.

Syy tähän harvinaisuuteen oli yksinkertaisesti vain se, että ihmisillä oli
tuolloin korkea, keskimäärin normaaliksi luettava solutason happitaso.

Kun happitaso oli korkeampi, kaikki toimi kehossa solutasolla paremmin,
immmuunijärjestelmä mukaanlukien ja siksi noista mycoplasmoista kehittyi
ongelmia paljon harvemmille.

Nykyään teollistuneissa maissa solutason happitasomme on laskenut puoleen
siitä mitä se oli yli sata vuotta sitten ja tämän takia kehomme on alttiimpi
mm. näille mycoplasmabakteerien aiheuttamilla kroonisille ongelmille.

Varoitukseksi kuitenkin se, että kun nostat solutason happitason korkeammalle
ns. normaalille tasolle ja kehosi alkaa eliminoida silloin mycoplasmoja
tehokkaasti, niin siitä seuraa yleensä hetkellinen oireen pahentuminen.

Pahentuminen syntyy siitä kun bakteereja hajoaa kehossasi enempi ja niiden
sisältämiä myrkkyjä, joihin kehosi reagoi siis liian kovasti, vapautuu
hetkellisesti enempi – pahentaen sitä oireilua.

Tähän hetkelliseen takapakkiin ennen lopullista voittoa, pitää varautua
henkisesti.

Opi keinot miten nostaa solutason happitaso normaaliksi täältä näin.
( linkki sähköpostilistalasille)

Parasta,

Karri Koivula

P.S.: Noihin mycoplasma & autommuuni ongelmiin liittyy myös paljon muitakin
asiota.

Kuten vaikka hormonit. Naisilla on enempi esim nivelreumaa ja fibroa ja syy on
varmaankin osaltaan hormoniero miehiin.

Samoin eri ruoka-aineet voivat vaikuttaa oireisiin merkittävästi – keho
ilmeisesti voi alkaa laukaista samanlaista autoimmuunireaktiota eri ruokia
kohtaan kuin niitä mycoplasmojen hajoamistuotteita kohtaankin.

Samoin useat muut bakteerit hieman erilaisine vaikutustapoineen voivat olla
vielä mukana sopassa .

Yksi tällainen on virtsatietulehdusta aiheuttava proteus mirabilis bakteeri.

Nyt on todettu alustavasti että immuunijärjestelmä tekee sen eliminoimista
varten vasta-aineita, jotka on todettu reagoivan lisäksi ajoittain
pikkunivelissä ainutlaatuisesti olevia (esim sorminivelet) tiettyjä
sidekudosrakenteita vastaan.

Tämänkin bakteerin osallisuus reumoissa voisi selittää esim naisten
nivelreumojen suuremman määrän.

Naisilla on enempi tästä bakteerista johtuvia virtsatietulehduksia ja sikäli
mahdollisuutta saada sen aiheuttamaa nivelreumaoirettakin enempi.

Tämä bakteeri selittäisi myös miksi monesti vain pikkunivelissä on
reumaa, eikä se leviä koskaan isompiin niveliin – vasta aine siis hyökkää
vain pikkunivelissä ainutlaatuisesti esiintyvään sidekudosrakenteeseen.

Tällaisen reuman ratkaisu olisi siis lähtökohtaisesti virtsateissä olevan
kroonisen proteus mirabilis bakteeritulehduksen eliminointi, niin oudolta kuin
se ehkä alkuun kuulostaakin.

Eli paljon mielenkiintoisia asioita voi olla mukana näissä kaikissa autoimmuuni
ongelmissa.

Mutta kaikki pitäisi kuitenkin tulla vasta matalan happitason jälkeen kuvaan ja
happitaso olisi se kaikki muut dominot kaatava eka domino pala.

Opi miten kaataa tämä eka ratkaiseva dominopala täältä näin:
( linkki sähköpostilistalasille)

| Posted in uncategorized | Comments Off

Diabetes, korkea verensokeri ja kolesteroli lisäravinne kysymys ja vinkki

21.02.2018

Sain noin viikko sitten seuraavan kysymyksen lukijalta:

“Olisin halunnut tietää sinun mielipiteesi luontaistuotteesta nimeltä: Cromium
Picolinate.

Kannattaako syödä sellaista 200 mcg annosta /pv.? Vaikuttaako verensokeriin ja
kolestroliin?

Entä onko huonoja sivuvaikutuksia?

Ystävällisin terveisin
Jori

K.K.: Hei Jori, eli toi chromiumi on pienimääräinen mineraali kehossa.

Jos omaa sen puutetta , niin sen lisää ottaminen voi auttaa kehon
sokerinkäsittelyä muutamien tutkimusten mukaan.

Diabeetikot etenkin voisivat hyötyä siitä, heillä kun on todettu joissain
tutkimuksissa useammin sen madaltunut taso kehossa.

Se on myös todettu voivan parantaa kolesteroliarvojakin.

Tosin kumpikaan hyöty ei ole ilmennyt kaikissa tutkimuksissa, joten
lopullinen hyödyllisyys on vielä auki.

Chromiumia on eri muotoja ja sen turvallisuus vaihtelee muodoittain.

Tästä Chromium Picolinate muodosta on kolme yksittäistapausta missä sitä
ottaneet henkilöt ovat saaneet munuais tai maksa vaurioita isoilla annoksilla.

Pienimmillään näistä raporteista 600 mcg päivä annos 6 viikon ajan aiheutti
mahdollisesti munaisvaurion.

Noi ovat käyttömäärin nähden harvinaisia tapauksia ja niillä ei ole varmaa
yhteyttä vaurioon. Mutta en silti ottaisi itse tuota muotoa, vaan ottaisin
ennemmin chromium polynicotinate muotoista chromiumia, josta ei ole vastaavia
ongelma raportointeja.

Tai sitten ottaisin ihan vain panimohiivaa, joka sisältää erityisen paljon tuota
chromiumia sen ihan turvallisimmassa muodossa.

Panimohiivaa on käytetty ennen diabeteksen ja korkeideen verensokerien hoidossa.

Ja se on todettu myös parantavan parantavan sokerienhallintaa tutkimuksissa sekä
kolesteroliarvojakin. Siitä en myöskään löytänyt vielä negatiivisia tutkimuksia,
missä se ei olisi toiminut.

Eli tuota chromiumia voi mielestäni kokeilla ja se voi toimia jossain määrin.

Mutta en ottaisi sitä tuota picoline muodossa, vaan ottaisin sitä joko
polynicotinate muodossa tai ihan vain panimohiivaa ottamalla.

Ottaisin myös c-vitamiinia enenkuin edes harkitsisin chromiumin ottoa.

C-vitamiini on mielestäni se ehdottomasti tärkein lisäravinne diabeetikoille,
korkeasta verensokerista kärsiville sekä kolesteroliongelmistakin kärsiville.

Syy tähän suositukseen juontaa siitä havainnosta, että diabeetikoilla on
enempi verisuoniongelmia mm. sydänkohtauksia ja verisuonten tukkeutumista kuin
muilla.

Syy tähän on tämän hetken yleisen käsityksen mukaan diabeetikkojen korkeampi
verensokeri.

No tähän liittyen olen saanut selville yhden ison syyn miksi sokeri vaurioittaa
verisuonia.

Syy on se että sokeri kilpailee c-vitamiinin kanssa pääsystä soluihin, koska
ne ovat hyvin samanmallisia molekyylejä.

Tästä seuraa se että jos verensokerisi on epänormaalin korkea, niin verisuonen
seinämien soluillesi menee vähempi c-vitamiinia kuin pitäisi.

Tämä on nyt sitten isoksi vahingoksi verisuonillesi, koska verisuontesi
seinämät koostuvat pitkälti sidekudoksesta, joiden korjaamiseen kehosi tarvii
riittävästi c-vitamiinia.

Kun verisuontesi seinämien solut eivät saa riittävästi c-vitamiinia ne eivät
korjaannu normaaliin tapaan. Ja tästä seuraa ajan kanssa erilaisia ongelmia;
vaurioita tai hätäkorjauksesta syntyviä ongelmia.

Hätäkorjauskin voi muodostua ongelmaksi, koska c-vitamiinin puutteessa kehosi
paikkaa verisuonia sidekudoksen sijasta hätäjärjestelmällä eli rasvalla ja
kolesterolilla, ettei tulisi välitöntä vaarallista sisäistä verenvuotoa.

Rasvalla ja kolesterolilla tehty hätäpaikkaus verisuonissa tekee kuitenkin
verisuonen seinämästä sellaisen, että siihen voi alkaa tarttua
paljon helpommin lisää materiaalia ja se alkaa sitten tukkeutua kun siihen
tarttuu lisää kolesterolia ja rasvaa ajan kanssa.

Mitä korkeampi kolesteroli sitä helpommin suoni ehkä tukkeutuu kun on enempi
tavaraa veressä mitä tarttua, mutta matalallakaan kolesterolilla ei ole hyvin
suojattuna, koska sitä kuitenkin on aina jonkun verran veressä valmiina
tarttumaan suonenseinään kiinni, jos c-vitamiinia ei ole tarpeeksi.

Onneksi tähän ongelmavyyhtiin on helpoo ratkaisu.

On tiedossa että kun veressä on reilusti c-vitamiinia, niin korkealla
verensokerillakin verisuonten seinämän solut saavat normaalisti c-vitamiinia ja
voivat vaihtaa rasvapaikat sileiksi sidekudospaikoiksi.

Eli vain reilu c-vitamiinin otto auttaa pitkälti ratkomaan nuo liian korkeisiin
sokereihin liittyvät verisuoniston ja muidenkin kehon eri sidekudosten
korjausongelmat.

Bonuksena c-vitamiini laskee tutkimuksissa alustavasti vielä liian korkeaa
kolesteroliakin, kuitenkin laskematta sitä liian ales.

Tutkimus: meta-analyysi 13 tutkimuksesta – vähintään yli 500 mg c-vitamiinia
päivä voi laskea pahaa kolesterolia merkittävästi.

(J Chiropr Med. 2008 Jun; 7(2): 48–58.
Published online 2008 May 27. doi:  10.1016/j.jcme.2008.01.002
PMCID: PMC2682928
Vitamin C supplementation lowers serum low-density lipoprotein cholesterol and
triglycerides: a meta-analysis of 13 randomized controlled trials
Marc P. McRae)

C-vitamiini ratkoo lisäksi vielä tuota kohollaan olevista sokereista
alkavaa ongelmavyyhtiäkin ihan alkupäästäkin.

C-vitamiini on nimittäin todettu alustavasti laskevan myös niitä verensokereita
normaalimmaksi ja vähentävän siten insuliinin tarvetta.

Tutkimus:
300-500 mg c-vitamiinia potilaille laski sokeriarvoja ja insuliinintarvetta noin
30% .

(Pfleger R, Scholl F. (1937) Diabetes und vitamin c. Wiener Archiv fur innere
medizin 31:219-230)

Tutkimus:
Kokeessa potilas tarvi 32 yksikköä insuliinia päivässä ilman c-vitamiinia,
sitten kun hänelle annettiin 11 grammaa c-vitamiinia per päivä – hän tarvi
enää 5 yksikköä insuliinia per päivä.

(Dice jf daniel Cw. (1973) The hypoglycemic effect os ascorbic acid in a
juvenile -onset diabetic. International reasearch communications system 1: 41. )

Miksi c-vitamiini laskisi verensokereita ja vähentäisi insuliinintarvetta?

Kirjoitin joskus aiemmin että insuliiniresistenssi johtuisi osaltaan
ilmeisesti solutason kroonisesta tulehdustilasta ja siitä syntyvästä liiasta
oxidoivasta stresssistä.

No c-vitamiini on antioksidantti ja se auttaa neutraloimaan tuota oxidoivaa
stressiä, mikä voisi olla se syy miksi se vähentää insuliiniresistenssiä.
Jonka väheneminen sitten laskee lopulta verensokeria ja insuliinintarvetta.

Eli c-vitamiini on järkevin peruslisäravinne korkeisiin verensokereihin ja
korkeaan kolesteroliinkin myös.

Matalakolesterolisellekin se olisi tärkeää, koska olisi aika ikävä asia
maailmassa omata matala kolesterolitaso ja silti omata rasvoittuneet
verisuonet.

C-vitamiinin lisäksi gelatiinikin voisi myös auttaa sinua
verensokerihallinnassa.

Sitä on käytetty diabeteksen ja korkean verensokerin hoitoon lääkärien toimesta
silloin kun ei ollut lääkkeitä vielä .

Nykytutkimukset ovat myös todenneet alustavasti, että gelatiini tosiaan
parantaa verensokerienhallintaa.

Tutkimus: Gelatiinin sisältämä pääproteiini glysiini lisää insuliinin
tehokkuutta verensokerinlaskussa.

(The metabolic response to ingested glycine 
Mary C Gannon Jennifer A Nuttall Frank Q Nuttall
The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 76, Issue 6, 1 December 2002,
Pages 1302–1307, https://doi.org/10.1093/ajcn/76.6.1302 )

Tutkimus: Gelatiinin sisältämä pääproteiini glysiini laskee tulehdustilaa ja
normalisoi paastoverensokereita 2 tyypin diabetespotilailla.

( J Endocrinol Invest. 2008 Aug;31(8):694-9.
Glycine treatment decreases proinflammatory cytokines and increases
interferon-gamma in patients with type 2 diabetes.
Cruz M1, Maldonado-Bernal C, Mondragón-Gonzalez R, Sanchez-Barrera R, Wacher
NH, Carvajal-Sandoval G, Kumate J. )

Gelatiini sopii myös c-vitamiinin kanssa yhteen, koska tarvit niitä kumpaakin
sidedekudoksiesi korjaamisessa ja kunnossapidossa.

Hae C-vitamiinia täältä ( linkki sähköpostilistalasille)ja gelatiinia
täältä: ( linkki sähköpostilistalasille)

Parasta

Karri Koivula

P.S.: Noiden lisäravinteiden oton lisäksi sinun kannattaisi nostaa solutason
happitasosi normaaliksi etenkin jos verensokerisi ovat koholla ja olet matkalla
diabeetikoksi.

Näin koska matala happitaso yhdessä diabetes geenien kanssa on käsittääkseni se
perimmäinen alkusyy diabeetekselle.

Matala happitaso luo solutason energiapulan, koska happi on edellytys
enrgiantuotantoon soluissa.

Madaltunut energia solutasolla aiheuttaa sitten solujen normaalin
ylläpitokorjauksen jälkeenjäämistä, joka laukaisee sitten tulehdustilaa, koska
tulehdustila on mikä laukaisee taasen kohonnutta hätäkorjausta.

Ja diabeetikkogeenit omaavilla toi solutason kohonnyt krooninen tulehdustila
ja nimenomaan siitä syntyvä kohonnut oxidoiva stressi on mikä laukaisee
insuliiniresistenssiä.

Ja nämä geenit omaavat henkilöt ovat niitä jotka mahdollisesti saavat 2 tyypin
diabeteksen ajan kanssa.

Eli pitkällä aikavälillä tärkeintä diabeetikoille ja sinne matkalla oleville,
olisi nostaa solutason happitaso normaaliksi.

Keinot miten tehdä se – löytyy täältä näin: ( linkki sähköpostilistalasille)

| Posted in uncategorized | Comments Off

Paras vitamiini osteoporoosiin ja 3 parasta keinoa osteoporoosin voittamiseksi

30.01.2018

Sain noin viikko sitten viestin, jossa lukija kysyi, että miksi myyn k2 vitamiinia
mikroskooppisen pienellä annoksella verrattuna muihin?

Ja miksi myyn huonompaa k2 mk4 muotoa, joka häviää verestä nopeasti, toisin kuin
k2 mk7 muoto?

No vastaus on ekaksi että toi myymäni K2-vitamiini annostus ei ole itseasiassa
mikroskooppinen, vaan päinvastoin se on paljon isompi.

Tämä sekaannus johtuu siitä että k2mk7 annostus on mikrogrammoissa ja k2mk4
annostus on milligrammoissa.

Ja noiden mittayksiköiden ero on hyvin pieni lyhenteessä.

Mikrogramma lyhennetään (mcg) ja milligramma (mg) .

Eli niiden ainoa ero on vain pieni c kirjain keskellä.

Miksi ne menevät helposti sekaisin.

Nyt niillä on kuitenkin varsin suuri kokoero mittayksikköinä.

Eli 1000 mikrogrammaa (mcg) on yhtä kuin yksi 1 milligramma (mg) .

Toi k2mk7 annostus on yleensä 100 mikrogrammaa (mcg) per kapseli .

Toi myymäni k2mk4 annostus on taasen 5 milligrammaa (mg) per kapseli.

Toi myymäni k2 mk4 kapseliannos on mikrogrammoiksi muutettuna siis
5000 mikrogrammaa.

Mikä tarkoittaa että toi myymäni k2mk4 kapselin annos on 50 kertaa suurempi
kuin tyypillisen mk7 kapselin annos – eli myymäni k2 annos ei ole
mikroskooppinen – vaan päin vastoin paljon suurempi.

Miksi sitten myyn k2 mk4 muotoa joka häviää verestä nopeasti toisin kuin se k2
mk7 muoto?

No japani oli pioneeri tässä k2 vitamiinin käytössä.

Kun he tutkivat sitä alkuun, he syöttivät eläimille mk7 muotoista k2-vitamiinia
ja sitten tutkivat eläinten kudokset. Tulos oli että he eivät löytäneet mk7
muotoa kudoksista ja he olettivat siitä että keho muuntaa mk7 muodon vielä mk4
muotoon, mikä olisi se lopullinen käyttömuoto kehossa.

Ja japanilaiset keskittyivät tämän takia k2 mk4 muodon tutkimiseen.

Nyt tästä on seurannut se, että juuri tätä k2 mk4 vitamiinia muotoa on tutkittu

ja käytetty pidempään.

Ja juuri sen hyödyllisyys on varmennettu vahvemmin ja siksi myyn vain sitä.

K2 MK7 muoto pysyy veressä ilmeisesti pitkään, koska keho ei siis käytä sitä
k7 muotoa pääsääntöisesti ja se tule käytetyksi suurimmalta osin vasta kun keho on
muuntanut sen mk4 mutoon.

Eli se miksi mk4 muoto häviää verestä nopeasti, on se koska se tulee heti
käytetyksi.

Mitä tuloksia k2 mk4:llä on saatu?

Siitä on tehty paljon tutkimuksia, tässä alla muutama tutkimus ja tulos mitä
niissä on saatu.

Tutkimus:
Vitamin K2 (Menatetrenone) Effectively Prevents Fractures and Sustains Lumbar
Bone Mineral Density in Osteoporosis
Authors Masataka Shiraki, Yumiko Shiraki MD, Ph.D., Choju Aoki, Masakazu Miura
DOI: 10.1359/jbmr.2000.15.3.515

Tulos:
K2 mk4 vitamiini yksistään ylläpiti selkärangan luuntiheyttä. Se myös vähensi
osteoporoottisia murtumia 52 prosentilla 2 vuoden tutkimuksessa.

Tutkimus:
Effect of continuous combined therapy with vitamin K(2) and vitamin D(3) on bone
mineral density and coagulofibrinolysis function in postmenopausal women.
Ushiroyama T1, Ikeda A, Ueki M.
Maturitas. 2002 Mar 25;41(3):211-21.

Tulos:
K2 mk4 vitamiini plus d-vitamiini lisäsivät luun tiheyttä 5 prosentilla.

Pelkkää k2 mk4 vitamiinia saavan ryhmän luun tiheys pysyi samana.

Tutkimus:
Low-dose vitamin K2 (MK-4) supplementation for 12 months improves bone
metabolism and prevents forearm bone loss in postmenopausal Japanese women.
Koitaya N1, Sekiguchi M, Tousen Y, Nishide Y, Morita A, Yamauchi J, Gando
Y, Miyachi M, Aoki M, Komatsu M, Watanabe F, Morishita K, Ishimi Y.
J Bone Miner Metab. 2014 Mar;32(2):142-50. doi:
10.1007/s00774-013-0472-7. Epub 2013 May 24.

Tulos:

1.5 milligramman annos K2mk4 vitamiinia per päivä ylläpiti luun tiheyttä
menopaussinjälkeisillä naisilla, samalla kun luun tiheys laski, ei k2
vitamiiinia saavassa kontrolliryhmässä .

Eli k2 mk4 vitamiini on todettu useissa tutkimuksissa pysäyttävän luun
haurastumisen yksistään otettuna ja d-vitamiinin kanssa yhdessä otettuna se on
todettu johtavan luuntiheyden kasvuun. Se on myös todettu vähentävän
osteoporoottisia murtumiakin merkittävästi.

Eli k2mk4 on tämänhetken valossa paras vitamiini osteoporoosiin.
Ja se toimii ideaalisti kun ottaa myös lisäksi d-vitamiinia.

Hanki k2 mk4 vitamiinia täältä (linkki vain sähköpostilistalasille)
ja d3 vitamiinia täältä näin (linkki vain sähköpostilistalasille) .

Parasta,

Karri Koivula

P.S.: Matala happitaso on nyt myös todettu tekijäksi osteoporoosissa.

Tutkijat ovat todenneet että happipuute solutasolla lisää osteoporoosia.
(tutkimus alla)

Ja sitten tutkijat ovat vielä todenneet että happipuute lisää vielä lisäksi
estrogeeninpuutteen luita haurastuttavaa vaikutusta. (tutkimus alla)

Se että 200 vuotta sitten ihmisillä oli tuplasti korkeampi happitaso selittää
isolta osaltaan sen miksi osteoporoosia oli silloin paljon vähempi.

Eli 3 parasta keino ratkoa osteoprooosi on huolehtia että saa riittävästi k2
mk4 vitamiinia ja d-vitamiinia ja niiden oton lisäksi vielä se että nostat
solutason happitasosi normaaliksi täällä Tiibettiläisessä Superterveys Systeemissä
(linkki vain sähköpostilistalasille) opettamieni asioiden avulla.

Noi kaikki kolme asiaa tehtynä, ongelma pitäisi aikalailla ratketa tämän hetken
tietojen valossa.

Tutkimus: Hypoxia is a major stimulator of osteoclast formation and bone
resorption Authors Timothy R. Arnett, Daniel C. Gibbons,Jennifer C. Utting,
Isabel R. Orriss, Astrid Hoebertz, Martin Rosendaal, Sajeda Meghji
196: 2–8. doi:10.1002/jcp.10321

Tulos: Happipuute solutasolla lisää luiden haurastumista.

Tutkimus: Short-Term Hypoxia Accelerates Bone Loss in Ovariectomized Rats by
Suppressing Osteoblastogenesis but Enhancing Osteoclastogenesis
Guixin Wang,1,B,C,D,* Jia Wang,1,B,C,D,* Dawei Sun,2,A,E,G,* Jingyi
Xin,1,B,C,D Liping Wang,3,E,F,G Dong Huang,2,E,FWeichi Wu,2,C,D and Cory J.
Xian3,E,F,G Med Sci Monit. 2016; 22: 2962–2971.

Tulos: happipuute solutasolla yhdessä estrogeenin puutteen kanssa lisää rotilla

luiden haurastumista enempi kuin happipuute yksistään.

Mechanism Underlying Post-menopausal Osteoporosis: HIF1α is Required for
Osteoclast Activation by Estrogen Deficiency.
Miyamoto T1. Keio J Med. 2015;64(3):44-7. doi: 10.2302/kjm.2015-0003-RE. Epub
2015 Aug 8.

Tulos: Estrogeenipuutteen aihettamat tietyt luita heikentävät mekanismit
aktivoituvat solutason hapenpuutteessa.

| Posted in uncategorized | Comments Off