Miten laihdut nopeasti pysyvästi kehosi ” paino set pointtia” muuttamalla 

Sain eilen lukijalta kysymyksen, että onko kehon ns paino ”set pointiksi” sanottu asia totta ja onko keinoa miten muuttaa sitä?

Set pointti tarkoittaa siis sitä että kehosi pyrkisi tiettyyn painoon pakonomaisesti.

Ja idea olisi että jos tämä ”set pointti” olisi jostain syystä liian korkealla tasolla – se voisi vaikeuttaa laihdutusta ja tehdä pysyvästä laihtumisesta melkein mahdotonta.

Olisiko tämä ”set pontti” idea todella olemassa?

Vastaus on, että kyllä se voi hyvin olla tosiasia.

Sen olemassaoloa todistaa joukko tutkimuksia ja käytännön havaintoja.

Eläinkokeissa esim kun hiiriä on pakkosyötetty lihaviksi, niin sen jälkeen kun niiden pakkosyöttö on lopetettu, niin teoriassa niiden pitäisi jäädä jonkun verran ylilihaviksi, jos ne palaisivat pakkosyötön jälkeen entisenlaiseensa syöntiin, jossa ne söivät saman verran kuin kuluttivat ja olivat energiatasapainossa.

Hiiret eivät kuitenkaan palanneet kokeissa pakkosyötön jälkeen neutraaliin energiatasapainoon, vaan ne söivät luonnostaan paljon vähempi energiaa kuin kuluttivat – niin että ne polttivat liian rasvakudoksensa pois ja palasivat normaalipainoon.

Normaalipainoonsa tultua niin ne sitten lisäsivät syöntiä ja tulivat energiatasapainoon.

Eli hiiret söivät lihotuskuurin jälkeen automaattisesti vähempi kuin kuluttivat ilman tietoista puuttumista asiaan ja sitten kun normaalipaino oli saavutettu ne alkoivat automaattisesti syödä enempi.

Toi koe todistaa jossain mielessä ”set pointin” olemassaoloa.

Ihmisillä on myös tehty vastaavanlaisia kokeita. 

On tehty esim nälkiinnytyskokeita jossa vapaaehtoisia on syötetty niin, että he pudottivat painoa aivan nääntymisasteelle alipainoisiksi.

Kun henkilöt lopettivat tällaisen näännytyslaihdutuskuurin – he eivät vain palanneet syömään samaa energiamäärää mitä ennen nälkiinnytystä – vaan he söivät reilusti enempi ja he söivät sen takia itsensä nopeasti yli entisen normaalipainonsa.

Tämän jälkeen heillä paino laski lopulta muutaman vuoden kuluessa itsestään ja he palasivat normaalipainoon.

Tämäkin koe jossain mielessä todistaa set pointin olemassaoloa.

Toki näissä hiiri ja ihmiskokeissa “set pointti” oli kehon normaalipaino ja kokeet eivät ihan vastaa sitä mitä tapahtuu lihavilla normaalipainoon laihdutusta yrittävillä.

Kuitenkin tämä set pointti ilmiö näyttäisi vaikuttavan myös käytännössäkin lihavasta normaalipainoon painoaan pudottavillakin.

Eli tiedämme että peräti jopa 95% epäonnistuu laihdutuksessa, koska onnistuneen laihdutuksen jälkeen ei pystykään pitää tuloksia ja syö itsensä usein vanhaan painoonsa tai jopa vielä painavemmaksi .

Ja tämä painon paluu tapahtuu isolla osalla yllättävän nopeasti – mikä juuri on todiste set pointista.

Eli jos lihavat vain palasivat syömään kuin ennen – niin uudelleenlihomiseen pitäisi mennä yhtä kauan kuin alunperinkin – mikä on usein yli 10 vuotta.

Näin ei kuitenkaan käy, vaan moni lihoo kilonsa takaisin paljon nopeammin. Ikäänkuin keho pyrkisi ylipainotilaan samalla vimmalla kuin se haluisi normaalipainoon edellämainituissa kokeissa.

Mikä ajaa ihmiset syömään monin kerroin enempi laihdutuksen jälkeen ?

Set pointin olemassaolo olisi mielestäni loogisin syy.

Nyt toki osa painonsapudottajista pitää painonpudotuksensa pitkään jopa pysyvästikin.

Eli jos pielessä oleva set pointti on tosiasia- se ei ehkä koskisi kaikkia laihduttajia.

Uskon kuitenkin että kehon pielessä oleva paino set pointti voisi olla todellinen laihdutukseen vaikuttava tekijä – ja että se voisi olla jopa ratkaiseva tekijä minkä takia tietoisesti laihduttaminen ei onnistu pysyvästi suurimmalta osalta laihduttajia.

Nyt sitten kysymys on että miten estää tätä set pointti efektiä sotkemasta laihdutusurakkaa sitten?

No tähän on uskokseni todella yksinkertainen ratkaisu.

Miksi set pointti olisi pielessä?

Mikä olisi selitys siihen että että keho yliampuu syömisen?

Yksinkertaisin selitys olisi solutason energiataso.

Eli homma toimii niin että syöt loppupeleissä ruokkiaksesi solujasi – kehossasi on jopa 100 triljoonaa solua jotka ovat sen ruokasi varsinaisia loppukuluttajia.

Nyt jos koet sellaista jatkuvaa ylinälkää että syöt rasvavarastojasi koko ajan suuremmaksi.

Niin mitä se kertoo solujesi energiatilasta, ovatko solusi nälissään vaiko kylläisiä ruoka-energiasta?

Sanoisin että se kertoo että solusi ovat nälkäisiä energiasta, mikä ajaa sinua syömään liikaa.

Miten solusi voivat olla nälkäisiä energiasta jos ylensyöt ja lihot.

Helposti.

Tilanne on että solujesi nälkä ei tule tyydytetyksi vain ruualla.

Ruoka ei ole vielä itsessään lopullista energiaa soluillesi.

Ruuan muuttaminen energiaksi edellyttää happea oikealla tavalla käytettävissä olevana siellä solutasolla.

Ja nyt tilanne on se, että elintapamuutoksen takia mitä on tapahtunut teollistumisen myötä – meidän ihmisten solutason oikein käytettävissä oleva happitaso on laskenut merkittävästi.

Minkä takia nykyihmisillä joita vaivaa lihominen suuressa määrin – niin on epänormaalin matala solutason happi ja soluenergiataso.

Tämä solutason happitason lasku ja matala soluenenergiatila olisi yksinkertainen selitys ylensyöntiin ja kehon ylisuureen set ponttiin.

Lihomiseen johtava syöminen on siis kehon yritys saada enempi energiaa soluille, mutta se ei toimi ollenkaan, koska pula on solujen sisällä olevasta hapesta ei ruuasta. 

Se että lihominen lisää nykyihmisillä etenkin vatsarasvaa todistaa myös sitä, että matala soluenergiataso olisi ongelman syynä.

Eli kortisoli hormoni jota erittyy matalaenergisessä tilassa hajottamaan lihaskudosta energian tekoa varten – niin se lisää samalla myös juuri vatsaläskin muodostumista.

Matala soluenergiatila ja sen luoma liika kortisolieritys selittäisi loogisesti set pointin lisäksi myös sen miksi kärsimme juuri liiasta vatsaläskistä.

Samaten solutason happi ja energiapuute selittäisi sitä, että miksi aineenvaihdunta hidastuu läskeilläkin syöntiä vähentäessä, vaikka heillä voi olla vielä kymmeniä kiloja liikoja läskejä ja heillä keholla ei olisi tarvetta hidastaa aineenvaihduntaa – eli lihavien aineenvaihdunta hidastuu, koska solut eivät saa kunnolla happea ja energiaa ja siksi aineenvaihdunnan hidastuminen on avuksi liikalihavanakin solujen energiansaannin näkökulmasta.

Eli matala solutason happitaso on uskoakseni syy ylenmääräiseen nälän tunteeseen ja sen aiheuttamaan ylensyöntiin , liian korkeaan set pointtiin, läskin kertymiseen vatsanseudulle ja energiattomuuden ja väsymyksen tuntemuksiiin.

Miksi jos haluat laihtua helpoiten ja pysyvästi- haluat nostaa solutason happitasoasi laihdutuksen yhteydessä.

Paljastan tässä rasva rovio systeemissä keinot miten nostat solutason happi ja energiatasoa ja laihdut nopeiten ja helpoiten tämän avulla.

Parasta, 

Karri Koivula 

P.S.:: Eli jos haluat onnistua laihdutuksessa pysyvästi niin nosta solutason happitasosi normaalille tasolle.

Se muuttaa paino set pointtisi normaalimmaksi.

Se vähentää nälkääsi

Se nostaa energisyyttäsi .

Plus se vähentää juuri vatsanseudun läskiä .

Plus se parantaa samalla vielä hyvinvointiasi ja terveyttäsi ennennäkemättömällä tavalla.