Syövän syy ja tehokkain apukeino siihen paljastettuna 

Katoin toissapäivänä teeveestä australialaista terveysohjelmaa jossa toimittaja otti selvää diabeteksesta ja sen helpotuksesta.

Yhdessä kohtaa toimittaja meni tapaamaan Australian diabetessäätiön johtajaa.

Tapaamisen syy oli kritisoida diabetessäätiön verkkosivujen tietoja.

Australian diabetessäätiön verkkosivuilla luki että 2 tyypin diabeteksen syy on tuntematon. 

Toimittaja kysyi toimitusjohtajalta miksi verkkosivullanne lukee että 2 tyypin diabeteksen syy ei ole tiedossa – koska sehän on tiedossa.

Tomittaja sanoi että 2 tyypin diabetes johtuu ”elämäntavoista ja lihomisesta ja sen aiheuttamasta liian rasvan kertymisestä sisäelinten ympärille.”

Diabetessäätiön toimitusjohtaja hyväksyi hieman vastentahtoisesti tämän toimittajan arvion 2 tyypin diabeteksen syystä ja vastasi että katsoo mitä voi tehdä verkkosivujen tietojen korjaamiseksi.

Terveystoimittaja oli tosiaan oikeassa – 2 tyypin diabetes johtuu elintavoista – se on ihan yleisesti hyväksytty fakta.

Se on yleisesti hyväksytty fakta, koska 2 tyypin diabetes ongelmaa ei esiintynyt juuri ollenkaan pari sataa vuotta sitten.

Ja ainoa selitys ongelman valtavalle kasvulle viimeisen parisadan vuoden aikana, on elintapojen muutos mitä on tapahtunut samana aikana.

Mikä tarkoittaa että 2 tyypin diabetes johtuu pakosti elintavoista melkein kaikkien kohdalla.

2 tyypin diabetes johtuu myös nimenomaan liiasta läskistä myös, koska on tutkimuksia missä jopa 90 prosenttia painoaan riittävästi pudottavista, menettää liian painonsa pudotuksen yhteydessä myös 2 tyypin diabeteksenkin.

Ja siksi on ihan oikeutettua sanoa, että 2 tyypin diabetes johtuu elintavoista ja on oikeutettua sanoa myös, että liika vyötärölihavuus olisi sen syy myös. 

No nyt tilanne on se että ei vain 2 tyypin diabetes johdu elintavoista, vaan aikalailla kaikki yleisimmät terveysvaivat johtuvat – eli lähes kaikki vaivat mitä ei ennen ollut juurikaan ja joita nyt on paljon – niin johtuvat elintavoista.

Yksi pelätyin nykyongelma eli syöpä, on myös yksi tällainen vaiva – eli sekin johtuu pääosin elintavoista niinkuin 2 tyypin diabeteskin.

Eli kun verrataan terveellisillä elintavoilla eläviä nykyihmisiä epäterveellisillä tavoilla eläviin, niin näiden kahden ryhmän välillä on muistaakseni noin 40-50% ero syöpien määrässä.

Epäterveellisillä elintavoilla elävät saavat siis noin 40-50% enempi syöpiä.

Tärkein yksittäinen syöpään yhdistetty elämäntapatekijä on tupakointi.

90% keuhkosyövistä johtuu tupakoinnista ja noin 20% kaikista syöpäkuolemista on keuhkosyöpäkuolemia – joten tupakointi on todella iso yksittäinen syöpäkuolemia aiheuttava elämäntapatekijä.

Nyt kuitenkin jos nykyihmisiä verrataan entisajan ihmisiin, niin silloin syöpämäärissä on vieläkin isompi ero.

Eli nykyaikana länsimaissa noin joka kolmas ihminen saa syövän.

No niinkin lyhytaika takaperin kuin 120 vuotta sitten, niin vain 3 sadasta sai syövän länsimaissa.

Tilanne on siis se että geenimme ovat lähes samat kuin 120 vuotta sitten eläneillä, joten ainoa selitys syöpien valtavaan kasvuun tuona aikana on elämäntavat. 

Mutta ei tässä vielä kaikki.

Eli syöpiä oli ennen vähempi terveellisempien elämäntapojen takia.

No tilanne on että maailmassa on nykyaikanakin ryhmiä jotka elävät vielä terveellisemmin elämäntavoin kuin länsimaisetkaan ihmiset 120 vuotta sitten.

Ja näillä ns. superterveesti elävillä nykyihmisillä on arvatenkin vielä vähempi syöpiä kuin 120 vuotta sitten eläneillä länsimaiden ihmisillä.

Kitava saari on yksi tällainen esimerkki.

Kitava saarella tyynellämerellä ihmiset elävät esimaalatalouselämäntavoilla jotka ovat hyvin lähellä sitä luonnollista elintapaa mihin kehomme on suunniteltu – ja he elävät siksi terveimmästä päästä olevilla elintavoilla.

Näiden superterveellisien elämäntapojensa ansiosta heillä ehkä jopa vain yksi tuhannesta saa syövän – verrattuna siihen että 1 kolmesta länsimaissa saa syövän.

Eli saarella tehdyssä tutkimuksissa ei löytynyt havaintoja syövistä saarelaisilla – tutkijat kuulivat tutkituilta vain huhun, että yhdellä henkilöllä olisi ollut joskus kasvainepäily. 

Kitavan saarella eli tuolloin parituhatta kitavalaista,  joten syöpien ilmeneminen olisi karkeasti noin yksi tuhannesta luokkaa.

Syöpäkartoitus oli hyvin suurpiirteinen mutta siitäkin huolimatta se oli varmaankin  varsin hyvin tottuutta kuvaava, koska saarella on hyvin erikoinen tilanne tupakoinnin suhteen.

Eli koska saarella ei ole loppupeleissä superpaljoa viihdykettä, niin lähes kaikki polttavat jo melkein lapsesta asti ja tupakoijien osuus on muistaakseni 80% kieppeillä.

Näin valtavasta tupakoinnista huolimatta saarella ei siis näyttäisi olevan keuhkosyöpiä tai muitakaan syöpiä juuri ollenkaan. Samoin kuin heillä ei näytä olevan sydäntautia, aivohalvauksia tai muitakaan länsimaisia vaivoja.

Heillä pitäisi olla teoriassa  suht reilusti keuhkosyöpiä tuon äärimmäisen suuren tupakoinnin takia, koska tupakansavu on voimakas karsinogeeni joka vauriottaa keuhkojen soluja niin että syöpämuutoksia syntyy paljon helpommin. 

Mutta heillä ei näytä olevan.

Miten tämä on mahdollista, että saarelaisille ei näytä tulevan tupakoinnistakaan syöpiä ?

No se on mahdollista koska saarelaiset elävät superterveellisillä elämäntavoilla ja heillä on todella hyvä yleisterveys, jonka ansiosta heidän immuunijärjestelmänsä toimii todella hyvin. 

Tämä hyvä immuunijärjestelmän toiminta auttaa pitämään syövät kurissa, koska hyvin ja normaalistitoimiva immuunijärjestelmä eliminoi syöpäsoluja pois varsin tehokkaasti.

Mutta ei tässä vielä kaikki, homma menee vielä paremmaksi.

Elintavat eivät ehkä olekaan vain syövän syy ja siten ennaltaehkäisykeino – vaan ne saattavat olla jopa ratkaisu syöpäongelman voittamiseksi varmiten.

Eli tutkijat jotka ovat tajunneet että elämäntavat ovat syy syöpiin, niin ovat päättäneet kokeilla mitä tapahtuu jos jo syöpää sairastavien yleisterveyttä parannetaan terveempien elämäntapojen avulla.

Tätä selvittääkseen ontologit tekivät tutkimuksen jossa he jakoivat syöpäpotilaat kahteen ryhmään. 

He antoivat kummallekkin ryhmälle tavanomaisen hoidon, mutta sen lisäksi he auttoivat toista ryhmää parantamaan yleisterveyttään elämäntapaohjauksen avulla.

Tulos tästä tutkimuksesta oli, että yleisterveyttä parantaneessa ryhmässä oli 6 kertaa parempi selviytymisaste kuin pelkää hoitoa saaneessa ryhmässä.

Hoitotuloksen parantumisen lisäksi tällä yleisterveyttä parantaneella ryhmällä oli myös vähempi sivuvaikutuksia tavanomaisista hoidoista ( kemo, säteily ym) Eli heidän olonsakin oli parempi kuin vain hoitoa saaneiden.

Mutta ei siinäkään vielä kaikki.

Yleisterveyttä parantavassa ryhmässä, sillä joukolla joka sai ns. normaalitasoiseksi luokitellun yleisterveystilan ja sen takia periaatteessa maksimaalisen hyvin toimivan immuunijärjestelmän – niin heidän selviytymisaste koeaikana oli 100%.

Eli näyttäisi siltä että syövän syy ei ole vain epäterveelliset elintavat ja huono yleisterveystila – vaan että yleisterveyden parannus elämäntapatekniikoita käyttämällä – olisi jopa keino moninkertaistaa tavanomaisen syöpähoidon tulokset.

Lue lisää tästä yleisterveyden parannuskeinosta  ja miten voisit hyödyntää sitä syöpää vastaan taistelussa täältä:

Parasta, 

Karri Koivula 

P.S.: Eli uusi suuri alustava tutkimusläpimurto on että syöpähoitojen tulokset parantuvat valtavasti, jos samalla parannetaan potilaan yleisterveystilaa. 

Opi miten hyödyntää tätä keinoa