Vaivaton kikka miten nuorennut ja estät ikääntymistä ja kehon rappeutumista 

Katoin pari päivää sitten hyvän terveysluennon, jossa luennoitsija paljasti lupaavan terveys salaisuuden – miten voit ehkä vaivattomasti jopa kirjaimellisesti nuorentaa kehoasi, tai ainakin parantaa terveyttäsi ja hyvinvointiasi.

Tämä luennon piti nainen nimeltä Joan Vernikoss. Hän toimi 70 luvulla Nasalla tutkijana ja tutki painottomuuden vaikutusta kehoon.

Näissä tutkimuksissa paljastui että painovoima on elintärkeää kehosi solujen oikeanlaiselle toiminnalle – että Ilman painovoiman vaikutusta kehosi alkaa rapistua nopeasti ja terveys heikentyä.

*Luut alkavat haurastua 

*Veren rasva-arvot alkavat muuttua samanlaisiksi kuin ylipainoisilla

*Elimet alkavat surkastua ja rapistua 

*Keho alkaa kärsiä nestehukasta, kun painottomuus ohjaa vähentämään nestettä liiallisesti virtsaamalla 

Eli kaikki solut periaatteessa kehossasi alkaisivat toimia huonommin painovoiman puutteen takia ja kehosi alkaisi rapistua ja vanheta sen takia nopeasti. Keskimäärin 10 kertaa nopeammin kuin maanpinnalla.

Avaruudessa tehdyissä kokeissa paljastui myös, että tämän painottomuuden haittavaikutuksia ei voitu estää mitenkään kokonaan.

Edes 4 tunnin treeni avaruusaluksessa ei estänyt painottomuuden negatiivisia vaikutuksia.

Onneksi maahan ja normaaliin painovoimaan palatessa astronauttien keho korjasi avaruudessa tulleet rappeumamuutokset ja terveys palautui normaaliksi ajan kanssa. 

Nyt koska painottomuuden vaikutusten tutkiminen kehoon avaruudessa avaruusaluksessa on kallista ja mahdotontakin suurelta osin, kun kaikkia laitteita ei voi kuljettaa kiertoradalle – niin tutkijarymä missä tämä nainen työskenteli yritti kehittää keinoa tutkia painottomuuden vaikutusta kehoon maanpinnalla. 

Lopulta he havaitsivat että ihan vain istuessa ja maatessa syntyy lähes  samanlaisia haittoja kuin painottomuudessa.

Pahin asento oli kun pää oli sängyssä matalempana kuin jalat – siinä asennossa rapistuminen oli nopeinta ja tämä asento toimi painottomuuden parhaana simuloijana ja se oli asento mihin osa vapaaehtoisista koehenkilöistä laitettiin kitumaan pitkiksi ajoiksi, jotta kehon rapistumista pystyttiin tutkia maan pinnalla.

Mainittakoon vielä se että ilman painovoimaa nesteet nousevat kehossa pään suuntaan ja se saa kehoa vähentämään nesteitä – siksi juuri makuuasento pää alespäin on eniten painottomuuden kaltainen asento.

Nyt tämä näiden tutkijoiden löytämä istuma ja makuuasennon aiheuttama painottomuuden kaltainen rappeumavaikutus selittää miksi vuodelepo on tutkimuksien mukaan erityisen haitallista terveydelle – keho ei siis vain menetä lihasvoimaa, vaan kaikki kehossa kärsii siitä ja rapistuu enempi. 

Tämä löytö selittää myös sen miksi 8 tunnin päivittäinen istuminen ilman liikunnan harrastamista – on todettu tutkimuksissa yhtä vaaralliseksi tekijäksi kuin tupakointi ja lihavuus.

No nyt tämä naisen tutkijaryhmä löysi jotain hyvääkin tästä huonosta asiasta että istuminen ja makaaminen ovat todella haitallista kehollesi.

Tämän naisen tutkimusryhmä totesi siis sen, että jo puolentunnin istuminen laukaisee kehossa negatiivisia terveysvaikutuksia – esim insuliinivastustuskyky nousee jo puolen tunnin istumisen kohdalla ja veren rasva-arvot muuttuvat huonommaksi. 

Mutta hänen ryhmänsä totesi myös sen, että istumisen katkaisu puolentunnin kohdalla ja minuutin seisoskelu auttaa merkittävästi estämään negatiiviisia vaikutuksia.

Eli tämä tutkija totesi että paljon istuvat ihmiset voisivat merkittävästi parantaa terveysarvojaan ja hyvinvointiaan, jos he noin joka puolentunnin istumisen jälkeen nousisivat minuutiksi seisomaan.

Tämä nainen kertoi myös että keho jopa parantui liiallisen istumisen ja makaamisen luomista rappeuma muutoksista tämän kikan avulla – samalla lailla kun astronautitkin maahan palatessaan pääsivät eroon avaruudessa tulleista ylimääräisistä rappeumamuutoksista.

Eli tämä vaivaton ja yksinkertainen keino ei vain paranna oloasi, vaan sen pitäisi tämän tutkijan mukaan kirjaimellisesti korjata jopa joitain liiallisen istumisen luomia extrarappeuma ja ikääntymismuutoksia.

Siksipä jos halajat parantaa oloasi , terveysarvojasi ja jopa kirjaimellisesti nuorentaa kehoasi – niin kokeile nousta minuutiksi ylös seisomaan joka puolentunnin välein kun istut.

Kuulemma istumme keskimäärin huikeat 8-10 tuntia per päivä joten keskimäärin päivään tulisi 16-20 seisomaan nousemista.

Nyt jos samalla seistessä tekisit muutamia kyykkyjä ja hindukyykkyjä kehonpainokuntoilu-ohjelmastani niin saisit samalla liikuntaakin samaan syssyyn.

Kerron senkin vielä tähän loppuun, että aloin myös itse käyttää tätä kikkaa heti kun opin sen, eli muutama päivä sitten.

Aiemmin olen istunut pitempiä aikoja putkeen tietämättä että se on haitallista – nyt yritin nousta aina noin puolentunnin istumisen jälkeen minuutiksi seisomaan.

Se tuntui toimivan yllättävän hyvin. Mittasin että solutason happi ja energiatasoni pysyi tavanomaista korkeampana ja olin vielä energisempi kuin tavallisesti, vaikka olen jo hyvin energinen ennestäänkin. 

Uskon että tämä kikka voisi paljastua yhdeksi parhaaksi yksittäiseksi terveyskikaksi, etenkin kun on suht vaivatonta nousta noin puolentunnin välein minuutiksi ylös.

Näkisin että jopa fanaattisimmatkin sohvaperunat voisivat tykätä tästä kikasta, jos se parantaa heidän oloa ja nuorentaa heidän kehoa, plus sallii vielä vaikka kymmenenkin tunnin loikoilun sohvalla.

Parasta 

Karri Koivula 

P.S.: Jos et voi nousta seisomaan puolentunnin välein – niin ei hätää – on tutkimuksia missä noin  60 minuuttia liikuntaa vähentää ainakin sairauksien riskin normaaliksi – eli liikunta onneksi auttaa maanpinnalla korjaamaan liian istumisen pahimpia haittavaikutuksia. Kehonpainokuntoilua 15-30 minuuttia  plus kävely 30-40 minuutti  joka päivä ja siinä on jo hyvä alku.

P.S.: Paras keino miten voit nuorentaa kehoa ja parantaa terveyttäsi on solutason happi ja energiatason nosto normaalin korkealle tasolle. 

Näin on kun kehosi ei olekaan niin vanha kuin mitä on ikäsi – eli solujesi keski-ikä on 7-10 vuotta – tämä tarkoittaa että et vanhene koska kehosi rakenteet ovat vanhoja, vaan vanhenet suuresti siksi kun solujesi toiminta on heikkoa matalan soluenergiatason takia ja tämä rapistuttaa paikkoja.

Siksi jos haluat superterveeksi ja superhyvinvoivaksi ja helposti 10 vuotta nuoremman oloiseksi – niin nosta soluhappi ja soluenergiatasoa tämän Superterve Keho systeemin avulla lähemmäksi normaalina pidettyä tasoa.

Soluenergiatason nosto on kuin nuoruudenlähteeseen pulahdus ja sinne kellumaan jääminen.