Miten vähennät sydärin mahdollisuutta 50 prosentilla helposti 

Kirjoitin monta vuotta sitten että treenatessa sinun ei tarvi hikoilla siitä hyötyäksesi.

Se on totta. 

Mutta otan hieman takaisin sanomisiani.

Eli vuosien varrella uusissa tutkimuksissa on selvinnyt että hikoilu on ilmeisesti vain yksistäänkin erittäin terveellistä.

Esim vain pelkkä saunassa käynti 4 kertaa viikossa vähentää sydärin riskiä 50% tämän suomalaisen tutkimuksen mukaan. 

TUTKIMUS :Association Between Sauna Bathing and Fatal Cardiovascular and All-Cause Mortality Events Tanjaniina Laukkanen, MSc1; Hassan Khan, MD, PhD2; Francesco Zaccardi, MD3; et al JAMA Intern Med. 2015;175(4):542-548. doi:10.1001/jamainternmed.2014.8187

2 kertaa viikossakin saunomista vähensi sydärin riskiä 20 prosentilla.

Hikoilu saunassa on ilmeisesti noin suureksi hyödyksi, koska ihosi puskee myrkkyjä pois kehostasi hienkin kautta.

Mitä enempi hikoilet, sitä enempi myrkkyjä pusket.

Hikitreenikin olisi siksi super hyödyllistä terveydellesi.

Sauna olisi vielä parempi, kun siellä hikoilet vielä enempi yleensä.

Eli suositan hikoilemaan joko treenatessa tai saunassa välillä jos mahdollista.

Treenatessa välillä vaikka pukemaan enempi päälle kunnon hien aikaansaamiseksi.

Nyt liika hikoilukin on tosin haitallista – eli hien mukana menee myös hyödyllisiä mineraaleja ja hivenaineita – joten kolmea kertaa päivässä sinun ei kannattaisi käydä saunassa kovasti hikoilemassa.

Mutta reilu hikitreeni tai sauna 4 kertaa viikossa olisi alustavasti tutkimuksien mukaan todella terveellistä. 

Nyt mainittakoon se että hyvä kunto plus saunominen 4 kertaa viikossa vähensi sydäreitä 60 prosentilla. 

Eli säännöllinen treeni plus saunominen olisi se ideaali kombo. Ei yllätys. 

Ja sanottakoon se, että sauna vaikuttaa myös muutakin kautta kuin vain hikoilun kautta, saunassa esim sykkeesi nousee reilusti ja se toimii ikäänkuin vähäisenä treeninäkin.

Nimenomaan hikoilu pitäisi olla kuitenkin merkittävin terveyshyötytekijä, koska saunassa hikoillussa hiessä oleva myrkkymäärä on varsin merkittävä tutkimuksien mukaan.

No nyt saatat miettiä, että miten tämä myrkkyjen poisto kehostasi hikoilemalla auttaisi terveyttäsi ja vähentäisi sydäreitä jopa 50% prosentilla?

Vastaus on että siksi, koska liika myrkkykuormitus heikentää kehosi kykyä tehdä soluenergiaa. 

Myrkyt ovat soluissasi vähän sama kuin jos joku kaataisi joka viikko täyden roska-auton sisällön kotiisi ja työpaikallesi ja niitä olisi isoina kasoina arkesi tiellä. Sinun olisi vaikeampaa tehdä arkiset asiasi.

Samalla lailla solujesi on vaikeampi toimia, jos siellä on aineita tiellä – joita ei tarvita solujen normaaliin toimintaan.

Eli hilkoilun avulla syntynyt pienempi myrkkykuormitus, auttaa sinua nostamaan soluenergiatasoasi ja se auttaa siten mm. vähentämään sydäreitä.

Ennen kun ihmisillä oli esiteolliset elintavat ja niiden luoma korkea soluenergiataso, niin silloin sydärit olivat harvinaisia – niin harvinaisia jopa, että eka sydäri diagnosoitiin yhdyvalloissa vasta vuonna 1912 tohtori James B Herrickin toimesta .

Ennen sitä sydärit olivat niin harvinaisia, että niitä ei oltu tunnistettu ja nimetty ongelmaksi. Vasta kun ilmiö yleistyi tarpeeksi, niin diagnoosikin keksittiin. 

Huomioi että tämä oli aikaa jolloin rasva oli melkein täysin vain eläinrasvaa, eli sianlaardia, naudantalia tai voita – eli ruokavalio oli nykykäsityksen mukaan sydänmelle epätervettä, kuitenkin sydäreitä ei juurikaan ollut. 

Nykyään sen sijaan teollisilla elintavoilla soluenergiataso on todella matala ja sen takia yhdysvalloissa ja muissa rikkaissa maissa, jopa joka viides ihminen kuolee sydäriin – eli aivan huikea kasvu tuntemattomasta ongelmasta, vissiin jopa kaikkein yleisimmäksi kuolinsyyksi. 

Lääkärit siis sanovat että elintavat ovat syy kroonisiin sairauksiin, mitä kutsutaankin elintapasairauksiksi ja niin ne ovatkin, mutta tämä elintapojen vaikutus tulee solutasolla juuri energiatason kautta.

Eli teollistuneet elintavat luovan matalan soluenergiatason ja se luo solutasolla nämä kaikki elintapasairaudet jotka ovat yleistyneet elintapamuutoksen myötä. 

Nyt koska se on juuri tämä soluenergiataso, joka on on se päätekijä hyvään terveyteen, niin jos haluat hikoiluakin parempia tuloksia, niin hikoilua yksistään paljon parempi keino on että nostat soluenergiatasoa korkeammaksi käyttämällä joukkoa useita erilaisia tekniikoita, mitä näytän tässä Superterve Keho systeemissäni

Eli sauna ei ole edes tarpeen tai edes mikään hikoilukaan, jos nostat soluenergiatasoasi muilla keinoilla korkealle tasolle.

Sauna ja hikoilu treenatessa tosin auttavat soluenergitason nostossa, mutta niitä ei ole pakko hyödyntää, kun on pajon tehokkaampiakin keinoja.

Saunan ja hikoilun teho on hyvin pieni soluenergiatason nostossa, mutta koska soluenergiataso on tärkein asia terveydellesi, niin pienikin nosto on tehokasta, minkä takia saunominen yksistäänkin laski sydärin saannin mahdollisuutta 50%.

Parasta,

Karri Koivula

P.S.: Nosta soluenergitasosi korkeammalle tasolle Superterve Kehon avulla ja nauti kun kehosi toimii paremmin luoden sinulle lähes uskomattoman paljon paremman terveyden ja hyvinvoinnin.

P.S.S.: Huom Toi 50% riskivähennys sydäreihin tuli verrattuna 1 kerran viikossa saunoviin. Eli hyöty on ehkä suurempi jos verrataan täysin ei saunoviin.

Tutkimuksessa seurattiin siis 1 , 2-3 ja 4-7 kertaa viikossa saunovia.

Tutkimuksen päätelmä oli suositella saunomista sydärinriskin vähentämiseksi.