Diabetes on syvältä – miten voit ehkä puolittaa diabetesriskisi ja enemmän

Kuulin televisiosta viime viikolla tutkimuksesta jossa todettiin, että joka toisen päivän reipas puolentunnin kävely (voi) puolittaa diabetesriskin puolella.

Moni lihaskuntoilija on jo tiennyt tästä jollain tasolla.

Kun lihaksesi eivät ota sokeria normaalisti vastaan lihaskudokseen, niin sokeri menee sitten ihan piruuttaan rasvakudokseen kyläilemään, eikä tyydy vain loikoilemaan siellä muutamaa päivää, vaan kotiutuu sinne pidemmäksi ajaksi.

Tämän takia sanotaaan, että ” kiloista on vaikea päästä eroon, kun ne on kerran hankittu.”

Tämä ilmiö liittyy myös osin siihen miksi treeni auttaa sekä estämään lihomista, että vähentämään diabetesriskiä.

Lihasten treeni nimittäin laittaa ne sen verran väsyneiksi , että ne eivät enää nirsoile sokerin tullessa koputtaaman soluseinän ovea – vaan päästävät sen sisään, jolloin sokeri tulee normaalisti käytetyksi lihaksen energiaksi.

Jos et treenaa lihaksiasi, lihassolusi eivät ota vastaan sokeria niin hyvin, ja seurauksena olet väsyneempi ja lihot herkemmin.

Väsyneempi olet sen takia, että kehon systeemi on järjestetty niin, että käytät pääasiassa mieluummin joko rasvaa tai sokeria energiaksi, kuin kumpaakin yhtä aikaa.

Ja tilanteessa jossa veressäsi on paljon sokeria, jota lihaksesi eivät suostu käyttämään, veressäsi ei ole käytettävissä riittävästi rasvaa, koska elimistösi hidastaa rasvan vapautumista aterioiden jälkeen, että käyttäisit energiaksi pääasiassa ruuasta saatuja sokereita.

Eikä ihme, että tästä syystä joskus ruuan jälkeen alkaa väsyttämään, kun solujen ovet ovat kiinni kaikelle energialle- niin sokerille, kuin rasvalle. Ja joudut käyttämään öljy, sähkö tai ydinenergiaa itsesi paikasta toisen kuljettamiseen, kun raajat eivät suostu ojentumaan ja koukistumaan lihassolujesi ollessa lakossa.

Lääkkeksi tähän ei kuitenkaan tarvi napsia sen kummempia pillereitä, kuin treenata säännöllisesti.

Jos tutkimus pitää paaikkaansa ja reipas kävelykin auttaa puolittamaan diabetesriskin – niin uskaltaisin veikata, että syvempi lihasten treenaus jokapuolelta kehoa toisi vieläkin parempia tuloksia – mitä tulee hoikempana pysymiseen ja diabeteksen välttämiseen.

Näin siksi, että kävely kuormittaa lihaksia pintapuoleisesti, koska elimistö käyttää hyväksi kävellessä kimmoisuutta niinkuin juostessa – ja jos haluat todella syvätreenata lihaksiasi ja eliminoida diabeteksen sanavarastostasi ja mielestäsi, sinun täytyy iskeä kätesi kehonpainokuntoiluohjelmaani.

P.S. Tarvitko motivaatiota treeniin?- ei se mitään, niin me kaikki aina välillä. -Liity sähköpostilistalleni esim. tästä alta tai etusivulta, ja lähetän sinulle motivoivia viestejä, joiden avulla treeni pysyy myös mielessä ja sitä tulee tehtyä, eikä tapahdu pidempiä repsahduksia, ja siitä seuraavaa paluuta takaisin nollatasolle.

[widgets_on_pages id=2]