Lihavuusleikkaus tv-sarja tunneylensyönti huomio ja ratkaisu

Pari viikkoa sitten satuin katsomaan teeveetä kun siellä pyöri laihdutusleikkaus tosi tv sarja nimeltä ”Hegenvaarallisesti lihava”, jota olen aimminkin välillä katsonut.

Siinä iranilaisyntyinen tohtori Nowzaradan leikkaa superlihavien vatsoja pienemmiksi, jotta nämä laihtuisivat helpommin.

Ennen sarjan katsomista pidin laihdutusleikkausta huonona ideana aina, mutta olen muuttanut kantaani – uskon että ne voivat olla avuksi joillekin riskeistä huolimatta.

Eli pienennetty XS vatsalaukku saa kylläisemmksi paljon helpommin kuin liikasyönnin takia ylivenynyt XXXL kokoa oleva vatsa ja pienempi vatsa saa kieltämättä syömään vähempi.

Ja tämä voi olla avuksi joillekin, jotka tarvivat kaiken mahdollisen avun laihtuakseen.

Vatsaa pienentävät lihavuusleikkaukset eivät kuitenkaan ratko niiden lihavien ylisyöntiongelmia pysyvästi tai edes täysin ja toi vatsanleikkaustohtori itsekin myöntää tämän ja painottaa melkein joka jaksossa, että jos henkilöt eivät ratko tunneongelmiaan jotka johtavat ylensyöntiin – niin vatsa venyy ajan kanssa takaisin isoksi ja ruokahalu kasvaa samaksi kuin ennen ja kilot palaavat takaisin.

Ja hän siis kannattaa tunteiden käsittelyä osana laihdutusprosessia mikä on hienoa.

Ja juuri tähän halusin kommentoida.

Uskon että tämä tunnepuoli on aivan kriittisen tärkeää.

Sen käsittely ei kuitenkaan valitettavasti monesti tuota kovin hyviä tuloksia.

Tämä on ihmetyttänyt minua ja olen selvittänyt että miksi homma ei toimi ja miksi moni liikaa tunteiden takia syövä ei saa tunnesyöntiään kuriin tunneterapiasta huolimatta.

Ja olen saanutkin selville miksi näin on ja miten korjata toi asia helposti ja nopeasti.

Eli olen saanut selville yhden uuden syyn miksi tunneylensyönnin käsittely ei onnistu kunnolla monesti ja syönti jatkuu liiallisena.

Syy on se että on olemassa kahta tunnesyönnin muotoa.

Eli on olemassa tunnesyöntiä ja tunneylensyöntiä.

Kun tunnesyöt niin syöt tietoisesti hepottaaksesi mieltäsi ja tunteaksesi parempaa oloa jonkun yleensä negatiivisen tunnetilan jälkeen.

Jos käsittelet tunteitasi niin tällainen tunnesyönti voi vähentyä kun ehkä tunnetilasi eivät tunteidenkäsittelyn jälkeen ole niin suuresti negatiivisia, että sinun tarvii helpottaa mieltäsi syömällä niin usein.

Samalla voit oppia myös tekemään jotain muuta kuin syöntiä helpottaaksesi oloasi syömisen sijasta – eli periaatteessa sinun ei ole pakko syödä helpottaaksesi oloasi jonkun negatiivisen tunnetilan jälkeen, vaan voisit ihan hyvin vaikka tehdä tässä tilanteessa liikuntaa, joka sekin antaa hyvää oloa hyvin samalla lailla kuin syöminen.

Nyt sitten valitettavasti on kuitenkin olemassa vielä tätä tunnesyöntiä pahempi muoto – eli sellainen kuin tunneylensyönti.

Ja siihen noi edellämainitut asiat eivät auta enää.

Ja syy nyt miksi tunnesyönnin ratkomisen tulokset ovat heikonlaiset tällähetkellä on se, koska monilla liikasyöjille on jo muodostunut tätä pahempaa tunnesyönnin muotoa eli tunneylesyöntiä, jota terapeuttimme eivät osaa ja pysty hoitaa vielä.

No mitä on tämä tunneylensyönti?

Kerron sen sinulle nyt, se on hyvin yksinkertainen asia loppupeleissä.

Eli muistat ehkä koulusta ”Pavlovin koirat.”

Pavlov oli tutkija joka teki koirakokeita ja yksi kuuluisa koe koski ehdollistumista.

Tässä kokeessa Pavlov vihelsi pilliä juuri ennen kun antoi koirille ruokaa.

Lopulta koirat ehdollistuivat pillin soitoon niin että ne alkoivat kuolata nälästä jo pillin vihellykseen – ilman edes ruokaa kuonon edessä.

Tämä oli ehdollistuminen.

Ehdollistumisen takia pelkkä pilin vihellys sai koirat kuolaamaan ja tuntemaan tavallaan nälän korostunutta tunnetta.

Miten tämä liittyy tunnesyöntiin sitten.

No siten että tällainen samanlainen ehdollistuminen syntyy helposti jos tunnesyöt.

Eli jos tunnesyöt, eli jos syöt usein negatiivisten tunteiden jälkeen helpottaaksesi oloasi tietoisesti, niin tässä yhteydessä voi syntyä ehdollistuminen.

Eli jos koet tunnetta ja sitten syöt tietoisesti saadaksesi paremman olon tai palkitaksesi itsesi.

Ja jos teet tätä tapahtumaketjua- tunnetila ja sen perään syönti – liian usein ja liian tiheätahtisesti – siitä voi syntyä ehdollistumisyhteys tunnetilan ja syömisen välille mieleesi.

Ja voit ehdolllistua niin, että kun koet tunnetta, niin koet heti sitten pakonomaista syömisen tarvetta.

Eli kehosi voi olla ehdollistunut odottamaan ruokaa tunnereaktion jälkeen niinkuin pillin vihellyksestä kuolaava ja ruokaa odottava koira.

Nyt tässävaiheessa kun sinulla on ehdollistuminen ja sen takia tunneylensyöntiongelma, niin et voi enää tietoisesti hallita syömistäsi, koska ehdollistuminen saa sinut kuolaamaan ruokaa aina kun koet negatiivisia tuntemuksia. ( Positiivinenkin tunne voi johtaa tunneylensyöntiin myös)

Et voi myöskään lopettaa tällaista tunneylensyöntiä tunneterapialla, ellet sitten saavuta niin zenmäistä olotilaa että sinulla ei ole yhtään tunteita -ei kovin todennäköistä.

Ja se on tämä tunneylensyönnin olemassaolo mikä selittää miksi tunneterapia ei auta liikasyöjiä kovin hyvin.

Eli iso osa tunnesyöjistä on tunneylensyöjiä ja tätä tunneylensyöntiä ei voi ratkoa tunneterapialla tavanomaisin keinoin enää.

Onneksi tämä tunneylensyönti on kyllä ratkaistavissa.

Se on ratkaistavissa todella helposti ja vaivattomasti oikeallla tiedolla.

Voit poistaa tunneylensyöntisi poistamalla ne ehdollistumisyhteydet tunteen ja syöntireaktion väliltä mielestäsi.

Tarkalleenottaen voit poistaa tunneylesyöntiäsi laukaisevat ehdollistumisyhteydet mielestäsi Nopea Tunneylensyönti Parannuskeinon avulla, jonka tein tunneylesyönnin ratkaisemiseksi.

Tämä Nopea Tunneylensyönti Parannuskeino on videosetti, jonka periaatteessa vain katsot ja kuuntelet kerran läpi ja tämä poistaa sitten automaattisesti mielestäsi ylensyöntiä laukaisevat ehdollistumisyhteydet.

Videot katsottuasi pakonomainen tunneylensyöntisi loppuu ja painosi putoaa itsestään alemmalle tasolle – kun syöt automaattisesti normaalimmin.

Jos sinulla on tunneylensyöntiä ja haluat ratkoa sen nopeasti ja laihtua ilman vaivaa niin suosittelen että hankit tämän Nopea Tunneylensyönti Parannuskeinon täältä näin. https://karrikoivula.fi/nopea-tunneylensyonti-parannuskeino

Se on uusinta uutta tieteeseen perustuvaa keksintöä laihdutuksen saralla ja se on juuri se oikea alkusyyratkaisu tunneylensyönnille mitä tarvit, jos haluat todella ratkoa ongelman

Parasta,

Karri Koivula

P.S.: Eli olen löytänyt helpon ja nopean ratkaisun tunteista johtuvalle liikasyönnille.
Jos tunnesyöt liikaa hae siihen helppo ja nopea ratkaisu täältä.
https://karrikoivula.fi/nopea-tunneylensyonti-parannuskeino