Kansanviisaushoidot aliarvostettuja?

Edellisessä viestissä kerroin että yksi kansaviisaushoito niveltulehdukseen, on niveltulehduksen näännyttäminen paastolla.

Ja kerroin kuinka nivelkipuexpertti vahvisti radiohaastattelussa, että toi niveltulehduksen näännytys voi tosiaan olla toimiva metodi nivelkipujen lievitykseen joillekin.

Näin siis koska uuden alustavan tutkimustiedon mukaan niveltulehdus voi johtua osin tai kokonaan: vaarattomien ruoka-aineiden synnyttämästä allergisesta tulehdus ja turvotusreaktiosta.

Tämän allergiayhteyden takia voit saada mahdollisesti näännytettyä niveltulehdustasi silloin kun paastoat.

Eli paaston näännytysvaiheen aikana ruoka-aineet poistuvat kehostasi ja nivelistäsi ja se nälkiinnyttää allergisen reaktion siellä nivelessäsi – jos sitä on.

Ja tämä nälkiinnytys voi sitten saada kipusi poistumaan jopa kokonaankin.

No tästä niveltulehduksen “näännytys kansanviisaus” ja “uusi tutkimustieto asiasta” tuli mieleeni, että taidamme antaa liian vähän arvostusta kansanviisaushoidoille yleisestikin.

Näin koska yllättävän moni lääke näyttää saaneen alkunsa kansanviisaushoidoista.

Luin että peräti 25 % käytetyistä lääkkeistä on aluperin kehitetty kasveista joita kansanperinnehoitajat ovat käyttäneet läpi historian.

Eli lääkkeidenvalmistajat ja lääketutkijat eivät ole yrittäneet aina keksiä pyörää uudelleen, vaan ovat monesti hyödyntäneet myös kansanviisaudessa toimiviksi todettuja aineita ja tehneet niistä sitten lääkkeen.

Tätä 25 prosentin osuutta ei pidä myöskään aliarvioida, koska Pareto lain mukaan 20% tekemisestä tuo 80% tuloksista.

Miksi 25% prosentin lääkeosuudella voi olla aivan ratkaisevan suuri osuus terveydenhoitomme tuloksista – ehkä jopa 80% osuus.

Nyt en osaa kyllä sanoa kuinka suuri rooli ihan tarkalleen kansaviisauksilla on terveydenhoitotuloksistamme, kun en ole vielä kovin hyvin perillä mitä kansanviisausperäisiä lääkkeitä on.

Mutta tiedän lonkalta kyllä muutaman näin äkkiseltäänkin.

Eli käsittääkseni niin kaikkein tärkein kansaperinnelääke taitaa olla penisiliini.

Se sai alkunsa leipien homeista, jotka olivat ennen kansanviisaushoito jota mm muinaiset kreikkalaiset käyttivät haavojen hoidossa.

Lopulta näistä homeista sitten keksittiin penisiliini, joka on ehkä tärkein lääke mitä on kehitetty.

Eli tietyt homeet tuottavat tuota antibiootista ainetta ja homeitakin on ollut mahdollista käyttää hoitona siksi.

Sitten toinen kansanviisaushoito mikä tulee mieleeni on asperiini. Eli asperiinin vaikuttavaa ainetta salisyylihappoa on eri kasveissa ja niitä on käytetty asperiinimaisesti ennen varsinaisen lääkeasperiinin keksimistä.

Sitten kolmas mikä tulee vielä mieleeni on morfiini, sekin oli käsittääkseni käytössä lievempitehoisena unikonsiemenvalmisteena.

Eli kansanviisaus yhdistettynä tieteeseen on tuottanut paljon hyvää lääketietellisesti. Ja tulee varmasti tuottamaan tulevaisuudessakin.

Parasta,

Karri Koivula

P.S.: Tässä https://karrikoivula.fi/ltnr-systeemi olisi yksi lupaava kansanviisauden ja tieteen ydistelmä niveltulehduskipujen lievitykseen.

Se on uusi lääkärien kehittämä ja alustavasti tutkitusti todistettu keino miten voit lievittää tai jopa kokonaankin poistaa niveltulehduskipujasi

Metodi on vähentänyt yhdessä lääkärien tutkimuksessa niveltulehduskipuisilta kipuja 5 päivässä 50-100%.

Miksikin jos olet niveltulehduskivuissa – suosittelen että kokeilet sitä, että saatko sillä peräti 100% helpotuksen nivelillesi.

Napsauta tänne. https://karrikoivula.fi/ltnr-systeemi