Miksi paasto voi helpottaa nivelkipujasi

Lehdessä oli otsikko muutama päivä sitten, että professori kokeili paastoa ja se paransi hänen ruuansulatustaan ja unta.

Tästä otsikosta tuli mieleeni, että olen kuullut aiemmin monen saaneen niveloireitaankin vähemmäksi paastotessaan.

Kuitenkin niin valitettavasti että niveloire oli palannut takaisin paaston jälkeen.

Halusin kertoa tästä, koska nyt tiedän lopulta mistä tämä ilmiö johtuu. Että miksi paasto voi ehkä auttaa niveloireeseesi – mutta vain paaston aikana.

Ekaksi hieman paastosta. Eli paasto voi itsessään olla hyödyksi terveydellesi yleisesti.

Kehosi menee silloin autofagia tilaan, jossa se kierrättää huonommasta päästä olevia soluja tehokkaammin ja sitä kautta se jossain mielessä lisäparantaa kehoasi solutasolla.

Samoin paasto on hyödyksi terveydellesi sen takia kun ruuansulatuksesi saa huilata.

Tämä on hyödyksi etenkin siksi kun paastotessa suolesi on tyhjä, niin se ei silloin päästä kehoosi myrkkyjä niin paljoa, mitä se normaalisti toimiessaan ja sontaa täynnä olessaan tekisi.

Ja kehosi myrkkykuormitus laskee siksi paastotessa, joka sitten mahdollistaa sen että kehosi toimii paremmin – kun sen ei tarvi käyttää niin paljoa resursseja myrkkyjen käsittelyyn, vaan se voi tehdä muita hommia enempi.

Ja mm. näiden ilmiöiden takia paasto voi siis parantaa terveyttäsi ja vointiasi.

Nyt paaston hyöty nivelkivuissa tulee myös toistakin kautta ja tämä toinen reitti on se tärkeämpi.

Eli lääkärit ovat todenneet uutena tietona että nivelkivuissa nivelen turvotus ja tulehdus voivat tulla allergisen reaktion kautta.

Eli aikuisena nivelkudoksesi voivat alkaa reagoida vaikka yhdestä polvesta allergisesti turvotus ja tulehdus ja nestekertymäreaktiolla johonkin tavalliseen vaarattomaan ruoka-aineeseen.

Ja krooninen nivelkipuoireesi voi olla joskus jopa täysin tällaisen reaktion luomaa.

Nyt tästä johtuen sitten kun menet paastolle etkä syö mitään, niin silloin et saa nivelkudoksiisikaan allergiareaktiota aiheuttavia aineita ja nivelkipusi voi tällöin helpottaa ja hävitä kokonaankin – jos allerginen tulehdus-turvotusreaktio olisi ainoa syy sille.

Ja se on siis tämä allergia nivelkipuyhteys mikä selittää sen miksi joillakin nivelkivut lievittyvät tai häviävät jopa kokonaan paaston ajaksi, mutta sitten palaavat kun he alkavat syömään taas.

Onneksi voit ratkoa tällaisen allergiaan liittyvän ja esim paaston yhteydessä helpottuvan nivekipuongelman kokonaankin.

Eli lääkärit ovat kehittäneet uuden ruokavaliosysteemin https://karrikoivula.fi/ltnr-systeemi jolla oikein ruokien syöntiä ajoittaen, voit syödä mitä tahansa ruokia, ilman että nivelesi reagoisivat niihin allergisesti.

Jos sinulla on nivelkipuja, niin tämä ruokavaliosysteemi on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Se on kliinisesti tutkitusti auttanut reilua 80% nivelkipupotilaista vähentämään kipujaan 5 päivän sisällä vähintään niin että kivut puolittuivat tai poistuivat aivan 100% sesti.

Ei hassumpi tulos vain ruokien syöntiä oikein ajoittamalla.

Valitettavasti keino ei ole lääke tai hoito vaan elämäntapatekniikka, joka on siksi pääosin lääkärien käytön ulkopuolella ja tätä keinoa ei siksi tulla käyttämään pitkään aikaan vielä.

Parasta,

Karri Koivula

P.S.: Eli lääkärit ovat kehittäneet uuden ruokavaliosysteemin niveloireiden hoitoon.

Se on kliinisesti tutkitusti auttanut reilua 80% potilaista vähentämään kipujaan 5 päivän sisällä vähintään niin että kivut puolittuivat tai poistuivat aivan 100%:sesti.

Jos haluat keinon vähentää nivelkipujasi lähes varmasti, hanki videosetti minkä tein tästä metodista täältä. https://karrikoivula.fi/ltnr-systeemi
.