Gelatiini ja nivelrikko jäykkyys kankeus kysymys

Sain jo joku aika sitten seuraavat gelatiinia koskevat viestit, mutta en kerinnyt kuin lukea ne aiemmin.

Tässä nyt uunituoreet tämänpäivän kommenttini niihin.

Eka gelatiini ja jalkojen jäykkyys kysymys ja sitten sen perässä positiivinen gelatiinikokemus.

Viesti 1

“Olisiko gelatiinista apua jalkojen jäykkyyteen ja kankeuteen?
Minulla on kummassakin jalassa tekonivelet,nivel rikon takia.
Oikeaan jalkaani jouduttiin uusimaan tekonivel maaliskuu/2020,edellinen oli leikattu helmikuu/2018.
Niveleen käytetty luumassa oli irronnut reisiluusta.
Oikeassa lonkkaluussa on myös alkava nivel rikko ,ei vaivaa vielä.
Olen 66 vuotias “

K.K.: Hei kiitos viestistäsi 66v.

Eli auttaisiko gelatiini jalkojen kankeuteen ja jäykkyyteen?

En valitettavasti ole löytänyt suoria tutkimuksia tästä jäykkyysasiasta.

Gelatiinia on tutkittua vain lähinnä nivelrikkoon ja nivelreumaan ja niissä ilmenevään kipuoireeseen, mutta ei suoranaisesti jäykkyysoireeseen.

Käsitykseni oli että jäykkyys ja kankeus syntyy nivelkivuissa nivelenrakenteiden rappeutumisesta ja sen lisäksi vielä välillä ilmenevästä turvotuksesta, jotka kumpikin estävät nivelen liikkumista.

Nyt jos sinulla oli vaivaavat nivelet jo vaihdettu tekoniveliksi, niin nämä edellämainitut asiat eivät kai enää olisi jäykkyyden syynä silloin.

Jäykkyys tulisi tällöin vain lihaksista. Johon en uskoisi gelatiinin voivan auttaa mitenkään.

Uskoisin että tässä tilanteessa päivittäinen raajojen reilu liikuttelu joka pumppaisi verta lihaksiisi ja samalla venyttäisi niitä – voisi auttaa eniten.

Sitten jos se ei riitä tai haluat parempia tuloksia, on vielä kyllä toinenkin ratkaisu.

Eli opin joku aika sitten, että nimenomaan lihaksien jäykkyys on usein merkki matalasta solutason energiatilasta.

Voi kuulostaa vähän oudolta alkuun, mutta tilanne on että lihaksesi rentoutuvat nopeammin ja ovat yleisestikin rennompia – mitä korkeampi solujen energiatasosi on.

Eli tarvit energiaa nimenomaan lihasten rentoutumiseen.

Tämän takia mitä matalempi solujesi energiatila on, sitä hitaammin lihaksesi rentoutuvat ja sitä jäykempiä ne ovat noin yleisestikin.

Olet ehkä nähnyt csi-rikossarjoja joissa joka jaksossa ruumiita ja nehän ovat kankeita aina ellei ihan tuoreita – syy koska soluissa ei ole enää energialatausta olleskaan.

Tämän jäykkyys energiayhteyden takia, lääkärit voivat jopa mitata solutasosi enrgiatilaa – ottamalla nilkastasi alkillesjänteen refleksin naputtamalla sitä lääkärivasaralla.

Se kuinka kauan kestää ennenkuin refleksin jälkeen pohjelihaksesi rentoutuu ja nilkkasi palaa takaisin lähtöasentoon, niin se kertoo karkeasti kuinka paljon energiaa soluillasi on käytössä yleisesti.

Ihmisillä lihasten kuuluisi olla suht rennot ja rentotumisrefleksi varsin nopea.

Joillain eläimillä tosin voi olla luonnostaan tarkoituksella hyvin matala energiataso.

Nämä matala-energisesti toimivat eläimet liiikuvat varsin jäykästi juuri tämän lihasten energiattomuus-jaykkyysilmiön takia.

Laiskiainen on yksi tällainen esimerkki eläin. Olet varmaan nähnyt kuinka ne liikkuvat tosi laiskasti ja jäykänlaisestikin.

Jos niiltä ottaisi refleskitestin, niin niiden lihakset rentoutuisivat sen yhteydessä tosi hitaasti – merkkinä matalasta soluenergiatilasta.

Laiskiaisten kohdalla tämä tila on tosin aivan normaali asia. Niiden keho ja raajat on tarkoitettu toimimaan tuolla energiatasolla ja niillä matala energiataso ei synnytä terveysongelmia.

Me ihmiset kuitenkin tarvimme korkeamman energiatason soluihimme ja lihaksiimme. Ja liian matala energiataso voi aiheuttaa ongelmia . Ei pelkästään jäykkyyttä vaan muutakin oiretta.

Kehosi pitää esim uusiutua jatkuvasti riittävällä nopeudella ja ilman riittävää energiaa uusiutumisprosessi ei toimi niin kuin olisi tarkoitettu ja kehoosi tulee siksi kremppaa ja terveysongelmia.

Kehosi on vähän kuin iso talo joka vaatii että kunnostat sitä ettei se ränsisty. Ja jos jostain syystä et korjaa taloa esim sen takia että sinulla ei ole energiaa, niin iso talo alkaa ränsistyä pikkuhiljaa joka puolelta, kunnes se on lopulta vain rauniotalo.

Eli jos soluillasi ei ole normaalilla tavalla energiaa, kehosi korjaustoiminta laahaa perässä ja kehosi alkaa ränsistyä kuin iso vanha talo jota ei korjata säännöllisesti.

Tämä ränsistyminen on muuten syy vanhenemiseen – ei vain ikä.

Eli koska kehosi solut uusiutuvat koko ajan, niin solujesi maksimi-ikä kehossasi on pääosin vain noin 10 vuotta.

Eli vanhenemisessa on kyse solusuorituskyvyn heikkenemisestä enempi kuin puhtaasti vuosirenkaiden lisääntymisestä. Ja 100 vuotiaankin solut ovat vain 10 vuotta vanhoja.

Okei, no nyt sitten saatat miettiä, että miten sinulla voisi olla liian matala energiataso?

Vastaus tähän on että energiatasosi solutasolla on yleensä matala, sen takia että solutason happitasosi on matala.

Ja solutason happitasosi on matala, lähtökohtaisesti sen takia että nykyelämäntapamme ovat sellaisia – että ne luovat matalemman solutason happitason.

200 vuotta sitten ihmisillä oli korkeampi solutason happitaso ja energiataso – esiteollisien elämäntapojen takia.

Tämä näkyi myös terveystilastoissa.

Tuolloin ihmisillä oli noin 90% vähempi kroonisia elintasosairauksia ja esim myös 90% vähempi nivelrikkkoa ja nivelreumaa.

Nivelreuma esim kun sitä esiintyy vain noin 1 % :lla nykyaikana. Niin 200 vuotta sitten kun sitä oli vielä tuosta 90% vähempi. Niin se oli niin harvinainen sairaus, että lääkärit eivät olleet vielä edes tunnistaneet sitä ja antaneet sille nimeä.

Siksipä jos jäykkyys vaivaa eikä liikunta tehoa siihen tai haluat saada enempi hyötyjä . Niin suosittelen solutason energiatason nostoa tällä systeemillä. Sen pitäisi ratkoa se jäykkyys ja auttaa myös niveloireeseen plus nuorentaa siinä samalla.

Se on myös hyödyksi sellaisessa tilanteessa jossa sinulle olisi jo vaihdettu vaikka kaikki nivelet tekoniveliksi – etkä kokisi siksi nivelkipuja enää.

Se olisi avuksi tällöinkin – koska tekoniveliin liittyy suurentunut sepsis verenmyrkytys riski.

Eli immuunijärjestelmäsi ei ylety kunnolla tekoniveleeen, kun se toimii lähinnä vain kehosi omissa kudoksissa ja siksi tekonvielien materiaaleissa voi helpommin alkaa kasvaa sellaisia bakteereja joista syntyy sepsis verenmyrkytystila. Tila joka on suurin kuolleisuuden aiheuttaja sairaalloissa tällähetkellä – kun siihen ei ole vielä hyvää hoitoa ja noin puolet sen saaneista menehtyy.

Happitason nosto auttaa välttämään sepsistä, koska korkeamman happi ja energiatason luoma vahvempi immuunijärjestelmän toiminta auttaa pitämään tekonivelissä mahdollisesti kytevät sepsisbakteerit kurissa paremmin ja turvallisemmin – ilman että niistä pääsisi leimahtamaan vakava sepsistulehdustila.

Tämän takia sepsis-verenmyrkytys on harvinainen nuorilla terveillä ihmisillä, joilla on yleensä korkeampi happitaso – kuin vanhemmilla terveysongelmia omaavilla ihmisillä, joilla happitaso ja solusuorituskyky ovat yleensä matalemmalla tasolla.

Heikentynyt solusuorituskyky on iso syy miksi terveet ovat terveitä ja sairaat sairaita näissä ikään liittyvissä terveysvaivoissa – ei vain puhtaasti ikä, kun ne solumme ovat tavallaan samanikäisiä niin nuorilla kuin vanhoillakin.

Viesti 2

Hei
Oma gelatiinin käyttö kokemukseni on tämä. Pitkän aikaa käytin vain 3rkl päivässä. Ja nivelet sen kuin paukkui. Tuntui siltä kuin kaikkia muita ihmisiä auttoi tämä 3rkl:n vuorokausi annos. Siinä meni muutama paketti. Eikä mitään tapahtunut. Kuitenkaan en luovuttanut. Sitten tuli Ahaa elämys. Ja aloitin viime maanantaina 12.10. Nauttimaan 6rkl gelatiinia vuorokaudessa. Kerralla koko annos sulatettuna. Aamulla tyhjään mahaan. Ja sitten on alkanut tapahtumaan nivelissä muutoksia. Tänään en edes huomannut kun kipaisin rappuset ylös. Ilman että tarvitsi vetää itseään rappukaiteesta ylös. Hissitön taloyhtiö kun on. Ei voi mennä kuin parempaan suuntaan. Vau.
T: Kari

K.K.: Hei kiitos paljon kokemuksesta, mielenkiintoista kuulla että isompi annos auttoi.

Ja hyvä että auttoi – ilman hissiä olisi aika ikävää vetää itseään ylös rappusia kun nivelet kipuilevat.

Ei sen kummempaa lisättävää.

Parasta,

Karri Koivula

107 Terveys &​ fitness ​ salaisuutta, emailin välityksellä -ILMAINEN!

Anna minulle nimesi ja sähköpostiosoitteesi ja lähetän sinulle 107 terveys & fitness, onnellisuus ja menestys salaisuutta.

Hei olen Karri "Da Vinci" Koivula ja olen täällä auttamassa sinut parhaaseen kuntoon mitä ikinä, niin henkisesti kuin fyysisesti.
Nopeammin ja paremmin kuin voit uskoakaan. Olen jo auttanut tuhansia ja tuhansia,  bestselleri kirjojeni ja kurssieni avulla Suomessa.
Haluan että sinä olet seuraava!

Varoitus: Jos loukkaannut helposti, silloin et halua lukea suorasanaisia suoraan sydänmestä tulevia mietteitäni. Mutta jos nautit hyvästä naurusta aina välillä, silloin kirjoita nimi ja s-posti alle ja paina tilaa nappia  ja tervetuloa kyytiin.

Tilasit Karrin emaili-kirjeen onnistuneesti!