“Toyota Tie ” tyylinen nivelkipuhoito

Pari päivää sitten kun eristin itseäni sosiaalisesti, niin päädyin ajan kulukseni katselemaan koira ja kissavideoita youtubesta.

Sain tuolloin oikeaan reunaan videosuositukseksi videon jossa luki että “Miksi en osta kuin Toyotojia”

En ole ostamassa Toyotaa, enkä autoa yleensäkään. Enkä ole myöskään ikinä omistanut Toyotaa.

Mutta toi miksi tämä henkilö osti vain Toytojia kysymys jäi kaivelemaan niin pahasti mieltä, että lopetin koira ja kissavideoiden katselun ja napsautin tuota auto-otsikkoista videota.

Videossa henkilö kertoi sitten Toyotan autovalmistajan tarinan.

Hän kertoi kuinka Toyota sai alkunsa innovatiivisesta kutomoyrityksestä, joka kehitti uusia kutomisinnovaatioita, kuten mm ensimmäisen itsestään virheen tapahtuessa automaattisesti pysähtyvän kutomokoneen.

Hän kertoi kuinka seuraava sukupolvi laajensi sitten kutomisesta autonvalmistukseen ja kuinka kutomohistoria jäi näkymään Toyotan auto-logoon, jossa voi nähdä narun menevän neulansilmästä läpi.

Mielenkiintoista.

Sitten hän kertoi kuinka kutomisesta autojenvalmistukseen siirtyminen oli kuitenkin iso harppaus Toyotalle ja heiltä meni yli 10 vuotta siihen että he saivat myytyä edes 100 autoa vuodessa yhdysvalloissa – missä muut vamistajat myivät jo miljoonia autoja vuosittain.

Toyotalla oli kuitenkin ässä hihassaan, Toyota seurasi niinsanottua “Toyota tie” filosofiaa englanniksi “Toyota way”.

Filosofia sai alkunsa kun Toyota tajusi että pärjätäkseen altavastaajana automarkkinoilla, heidän piti tehdä muita luotettavempia autoja jotka kestävät.

Ja tähän päästäkseen heillä oli filosofia nimeltä ”Toyota tie”.

Nykyään tämä filosofia sisältää 14 periaatetta, mutta alkuun se oli melkein vain periaate kysyä 5 kertaa että miksi? Aina kun joku vika ilmeni.

5 kysymystä periaatteen tarkoitus oli selvittää aina mikä lopullinen alkusyy sille jollekin vialle oli ja sitten korjata sen vian perimmäinen alkusyy, jotta se vika ei tapahtuisi uudelleen.

Eli jos autoon tuli joku vika, he kysyivät että miksi?

Ja sitten tämän vian lyödettyään, he kysyivät että miksi tämä tapahtui?

Ja kun sen syy selvisi, he kysyivät miksi tämä syy tapahtui?

5 kertaa näin miksi kysymällä, he pääsivät usein sen perimmäisen alkusyyn jäljille ja sen korjaamalla pystyivät estämään näitä loppuja alavirran ongelmia tapahtumasta ollenkaan.

Tämän ”Toyota tie” metodin käyttö ajan kanssa johti siihen, että alkuun epäluotettavista ja helposti hajoavista Toyotoista tuli ajan kuluessa niin luotettavia ja kestäviä autoja, että Toyota pystyi nousemaan suurimmaksi autonvalmistajaksi, mikä se on nykypäivänä.

No, tämä Toyotan historiasta ja menestyksen yhdestä salaisuudesta eli “Toyota tiestä” kuuleminen oli mielenkiintoista, koska sattumoisin käytän juuri samaa tapaa itsekin – eli suosin jonkun ongelman selvittämistä sen perimmäiseen alkusyyhyn asti, koska se tarjoaa yleensä parhaimman ratkaisun johonkin ongelmaan.

Tässä alla esimerkki ratkaisuketjusta nivelkipujen kohdalla.

Ongelma nivelkipu:

  1. Miksi nivelkipu
    Vastaus: Nivelrikko

2 Miksi nivelrikko
Vastaus: Uusiutumisprosessi häiriintynyt solutasolla

3 Miksi uusiutumisprosessi häiriintynyt solutasolla
Vastaus: Liiaan vähän energiaa soluilla normaalin toiminnan aikaansaamiseksi

4 Miksi liian vähän energiaa soluilla käytössä oikealla tavalla
Vastaus: Liiaksi madaltunut happitaso solutasolla

5 Miksi liian matala solutason happitaso
Vastaus: Syy muuttuneet nykyelämäntavat jotka ovat laskeneet keskimäärin ihmisten solutason happitasoa ja sitä kautta sitä energiatasoa.

Eli se ”Toytota tie” tyylinen alkusyyratkaisu nivelvaivoillesi olisi tämä nivelkipuratkaisu systeemi , joka näyttää miten nostat solutasosi happitason ja sitä kautta solutasosi energiatasot normaaliksi – hiomalla ns. elämäntapatekniikoita paremmiksi.

Jolloinka se sitten ratkoo nivelongelmiesi syyn niiden perimmäisen alkusyyn ratkomisen kautta.

En ihmettele yhtään että Toyota loi kestäviä laadukkaita autoja tällä ”Toyota tie” filosofialla, koska tämä filosofia on myös millä voit luoda kestävimmin ja laadukkaimmin toimivat niveletkin.

Parasta,
Karri Koivula

P.S.: Ymmärrän kyllä myös loppuvirran ratkaisujen arvon, sillä joissain tilanteissa sinulle voi olla hyödyksi korjata ongelmaa loppuvirran muuttujia muokkaamalla, ilman että edes korjaisit sitä varsinaista ongelman alkusyytä

Esim tilanteessa jossa olisi tarjolla joku pikakikka jolla ongelmasi ratkeaisi helposti ilman edes alkusyyn korjausta.

Siksi esim tossa nivelkipuratkaisu systeemissä on mukana myös joukko nerolääkärien keksimiä yksittäisiä pikakikkoja, joilla voit vaikuttaa ns loppuvirran tekijöihin ja ratkoa myös nivelkipuongelmasi mahdollisesti sitäkin kautta – ehkä jopa vain yhdellä pienellä muutoksella.

107 Terveys &​ fitness ​ salaisuutta, emailin välityksellä -ILMAINEN!

Anna minulle nimesi ja sähköpostiosoitteesi ja lähetän sinulle 107 terveys & fitness, onnellisuus ja menestys salaisuutta.

Hei olen Karri "Da Vinci" Koivula ja olen täällä auttamassa sinut parhaaseen kuntoon mitä ikinä, niin henkisesti kuin fyysisesti.
Nopeammin ja paremmin kuin voit uskoakaan. Olen jo auttanut tuhansia ja tuhansia,  bestselleri kirjojeni ja kurssieni avulla Suomessa.
Haluan että sinä olet seuraava!

Varoitus: Jos loukkaannut helposti, silloin et halua lukea suorasanaisia suoraan sydänmestä tulevia mietteitäni. Mutta jos nautit hyvästä naurusta aina välillä, silloin kirjoita nimi ja s-posti alle ja paina tilaa nappia  ja tervetuloa kyytiin.

Tilasit Karrin emaili-kirjeen onnistuneesti!