Tärkein Lääketieteellinen Fakta Selkäkivuista Mitä Haluat Tietää

Jos etsit ratkaisua selkäkivuillesi, tässä vinkkinä tärkein fakta minkä haluat tietää selkäkivuista yleisesti.

Tämän faktan tietäminen auttaa sinut ratkomaan selkäkipusi nopeimmin ilman turhia harhapolkuja.

Mikä tämä fakta on?

Fakta on se että lääkärien mukaan 85%:ssa selkäkivuissa, joissa ei ole jalanpuutumisoiretta merkkinä välilevyn aiheuttamasta hermon painumisesta, niin ei löydy rakenteellista ns lääketieteellistä syytä kivuille.

Koska jalan puutumisoire on suht harvinainen selkäkivuissa, niin tämä lääkärien fakta tarkoittaa että noin 80%:ttia kaikista selkäkiputapauksista on sellaisia, joille ei löydy toistaiseksi lääkärien tietämää syytä.

Eli 80 %:ssa selkäkipuja, ei ole lääkärien tietämää syytä vielä.

Mitä tämä fakta tarkoittaa nyt sitten sinun kohdallasi käytännössä?

No se se tarkoittaa esim sitä että jos menet lääkärille hoidattamaan selkäkipujasi, he eivät yleensä tee muutakuin varmistavat että sinulla ei ole vakavempaa hermo-oiretta jalkoihin tai jotain muuta vakavaa syytä selkäkivulle – ja jos näin ei ole he eivät tutki enempää ja lähettävät sinut kotiin särkylääkereseptin kanssa.

He eivät tutki asia enempää juuri sen takia koska 80%:ssa selkäkiputapauksia kivuille ei ikinä löydy mitään lääkärien ymmärtämää rakenteellista syytä jota voisi hoitaa. Ja ajan säästämiseksi heidän ei kannata tutkia alkuun enempää. Lisätutkiminen tulee ajankohtaiseksi vain jos palaat uudestaan ja uudestaan takaisin.

Toinen syy vielä miksi lääkärit eivät alkuun ala tutkia selkäkipuja kovin tarkasti on se että sellaisissa tapauksissakin joissa kivulle löytyy rakenteellinen mahdollinen syy esim välilevyjen lipsahdus, niin tuo löytö ei automaattisesti tarkoita että kipu tulee siitä sinulle.

Eli välilevynlipsahduksissa saman näköinen lipsahdus magneettikuvissa on toisilla oireeton, kun se on toisilla kivulias – ja ei ole selkeää yhteyttä monien rakenteellisten vikojen ja kivun tuntemuksen kanssa.

Tämän takia oireettomilla ei ikinä minkäänlaisia selkäkipuja elämänsä aikana kokeneilla yli 60 vuotialla koehenkilöillä on tutkimuksissa todettu että näillä kivuttomillakin on heistä noin 36 %:lla havaittavissa oleva välilevynlipsahdus selässä.

Ja että heilä on noin 21 % :lla spinaali stenoosi ja että melkein kaikilla heistä eli yli 90 % :lla on välilevyjen rappeumaa ja pullistumia.

Eli koko elämänsä ilman mitään selkäkipuja eläneillä on melkein kaikilla paljon erilaisia rakenteellisia vaurioita 60 vuoden ikään mennessä – mutta ei kipuja niistä kuitenkaan välttämättä.

Tämä tarkoittaa sitä että vaikka selästäsi löytyisi joku syy kivuille, niin se ei ole takuu että toi syy olisi se todellinen kipujesi aiheuttaja.

Ja siksi lääkärit lykkäävät selkäkipujen selvittelyä niin pitkän kuin mahdollista, ellei ole esim selkeitä hermo-oireita jaloissa merkkinä vakavasta ongelmasta johon pitää puuttua nopeasti kirurgisesti. Tai ellei ole esim merkkejä jostain muusta vakavasta sairaudesta.

Tämä menettely voi tuntua laiminlyönniltä sinusta, mutta se on itseasiassa erittäin fiksua ja oikea ratkaisu. Lääkärien ei kannata tutkia vaivaa jos siihen ei ole vielä keksitty hoitoa ja ratkaisua.

No nyt sitten saatat varmaan ihmetellä että jos 80% :ttiin selkäkivuista ei löydy rakenteellista lääketieteellistä syytä, niin jostainhan sen kivun pitää tullla, niin mistä se kipusi sitten oikein tulee?

No tässä on nyt tämän selkäkipuhomman paras puoli.

Eli vaikka lääkärit yleisesti eivät tiedä vielä näiden selkäkipujen syytä, niin tietyt edelläkävijä lääkärit ovat keksineet uuden lääketieteellisen selityksen tälle 80 prosentin osuudelle näistä selkäkivuista.

Ja tietämällä tämän uuden selkäkipujen syyn, niin voit helposti ratkoa tällaiset kivut itse nopeasti ja vaivattomastikin.

Kun sinulla on tämä tieto ja asiantunteva lääkäri apunasi, pystyt ratkomaan melkein 100 % :ttia selkäkivuista.

Sinä ratkot niistä 80% :ttia ja lääkärisi auttaa sinua ratkomaan jäljelle jäävän 20%:sentin osuuden selkäkivuistasi.

Opi mistä tiedosta on kyse ilmaisesta videosta jonka voit tilata sähköpostiisi täältä. https://karrikoivula.fi/selkakipuvideo