Lihottaa teevee sinua ihan kirjaimellisesti laskemalla aineenvaihduntaasi?

Kirjoitin joskus aikoinaan, että teeveellä on joku ihme kyky saada sinut lihomaan enempi.

Ja saarnasin siksi ruudun töllötämisen vähentämisen puolesta ja yritin parhaani mukaan käännyttää immeisiä sohvaperunoista, liikkuviksi lantuiksi.

No nyt tiedemiehet ovat todenneet sen minkä jo perstuntumalla tunsin todeksi.

Eli se mitä höpisen on , että luin juuri uutisen että tiedemiehet ovat todenneet , että teevee lihottaa ihan kirjaimellisesti.

Tiedemiesten tekemässä tutkimuksessa teeveen katselu laittoi koehenkilöiden aineenvaihdunnan supersäästöliekille ja he polttivat teeveen katselupäivinä 200 kaloria vähempi per päivä, verrattuna päiviin jolloin he teeveen katselun sijasta, käyttivät tuon ajan vain maaten ja tuijottaen seinään tai kattoon televisioruudun sijasta.

Ja että tämä teeveen aineenvaihduntaa laskeva “horros” vaikutus kesti vielä teeveen katsomisen jälkeenkin. Suurinpiirtein yhtä pitkän ajan, mitä aluksi katsoi teeveetä.

Tutkijat totesivat tästä ilmiöstä että ” teeveeellä on varsin suuri aineenvaihdunnan nopeutta laskeva vaikutus”.

Auts.

Tästä tutkimuksesta tuskin kuulet teeveestä ja veikkaan, että muutamilta teeveepampuilta menivät aamukahvit ja sikarit vääriin kurkkuihin , kun he lukivat tästä lehdistä. Teeveestä voi olla tulossa uusi tupakka. ja voi olla että jossain vaiheessa ohjelmien aluksi on pakolliset terveysvaroitukset.

Vielä ei ole tiedossa mikä tarkalleenottaen laukaisee aineenvaihdunnan hidastumista teeveetä katsellessa.

Mutta näyttäisi vähän siltä kuin teevee laittasi aivot niin horrokseen, että aivojen energiankulutus laskisi horrostavan siilin tasolle.

Ja koska aivot ovat iso energiankuluttaja meillä ihmisillä , niin näyttäisi, että tämä aivojen pois päältä kytkeytyminen vaikuttaisi varsin vakavasti energiankulutukseen.

Eli Teeveen edessä vietetyt hetket siis kirjaimellisesti lihottavat sinua enempi tämän ilmiön takia. Ja mitä vähempi tveetä katselet sitä parempi painonhallintasi kannalta.

Teeveen katselun vaikutus voi myös kertaantua ajan kanssa salakavalasti varsin isoksi laardivuoreksi.

Amerikassa esim jossa on 100 kanavia, niin ihmiset tulevat katsoneeeksi 75 ikävuoden ikään ehtiessä, nykytasolla keskimäärin yhteensä 12 vuotta teveetä yötä päivää.

Ihmiset viettävät siis elämästään pahimmillaan 2 kertaa 12 vuotta, eli huikeat 22 vuotta horrostilassa aineenvaihdunta hidastuneena.

Ilmiö voi hyvin selittää osaltaan miksi amerikka ja muutkin teollisuusmaat missä teevee on kuin melkein yksi perheenjäsen , ovat kuin liimattuna lihavuustilastojen kärkijoukoissa.

Eli, mitä lääkkeeksi tähän ilmiöön?

No suositan edelleen tähän teevehorrokseen lääkkeeksi samaa mitä ennenkin. Eli sitä, että teet jokaista teeveen ääressä viettämää tuntia kohden, suurinpiirtein myös tunnin liikuntaa – vaikka vain kävelyä.

Tuolla säännöllä teeveen katselu pitäisi pysyä kohtuullisena ja sen pitäisi olla melkein terveellistäkin sinulle.

Parasta,

Karri Koivula

P.S.: Aineenvaihduntaaa voi muuten myös nopeuttaa hidastamisen sijasta. Sen nopeuttaminen on itseasisssa yksi helpoimmista tavoista laihtua ja ylläpitää tuloksia. Opetan Litteä Vatsa Ohjelmassani miten tämä onnistuu. Hae se täältä näin. ( linkki vain sähköpostilistalaisille)