Onnea onnettomuudessa?

Kaukaisessa maassa satoja vuosia sitten talonpojan ainoa poikalapsi , nuori mies jo, ratsasti riiausmatkalle talonpojan myöskin ainoalla hevosella.

Alkumatkasta pusikosta kiemurteleva käärme pelästytti hevosen ja pudotti pojan sen selästä.

Putouksen yhteydessä pojan jalka iskeytyi maassa olleeseen kiveen ja murtui tuossa rytäkässä ja hevonen katosi pillastuessaan omille teilleen, eikä sitä löytynyt enää mistään.

Näytti siltä, että talonpoikaa kosketti pienimuotoinen tragedia. Poika, joka auttoi töissä oli nyt jalanmurtumisen takia sivussa leivänteosta , ehkä monta kuukautta ja talon ainoa hevonen, jota tarvittiin töissä kipeästi myös, oli sekin poissa pelistä kun se oli pillastuessaan laukannut ties minne. Tilanne näytti todella epäonniselta ja talonpoika tunsi kovaa negatiivista tunnetta ja ruisleivänpalaa kurkussaan, että miksi minulle kävi näin?

No seuraavana päivänä talonpojan lorottaessa aamupissiiään kukkapenkkiin, pihaan ratsasti vieraita. Paikalle ratsasti paikallisen ruhtinaan aseistettu enturaasi mukanaan joukko lähiseudun nuoria miehiä ja muutamia ihan vain finninaamaisia poikiakin.

Paljastui että paikallinen ruhtinas oli päättänyt käydä sotaan pikkuserkkuaan, viereisen seudun ruhtinasta vastaan ja hän haki nuoria miehiä ja poikiakin tätä sotakamppanjaa varten.

Ja he tulivat nyt hakemaan talonpojan poikaa myös mukaan sotaretkeä varten ja samoin hänen hevostaaan, joka oli myös määrätty sotaverolle.

Ruhtinaan miehet kuitenkin totesivat, että talonpojan pojan jalka oli oikeasti poikki eikä hänestä ollut tähän kampanjaan. Samoin he eivät löytäneet talonpojan hevosta, joten he lähtivät tyhjin käsin talonpojan kotoa ja talonpoika säästyi tämän sotaretken suorilta ”kustannuksilta”.

Seuraavana päivänä talonpoika heräsi jo hieman paremmalla tuulella, kun hän tunsi, että tuo onnettomuus oli säästänyt ehkä hänen poikansa hengen. Muutama kuukausi jalkapotilaana oli myös parempi tilanhoidollisestikin, kuin pojan usemman vuoden kamppanjamatkalla olo ruhtinaan armeijassa – vaikka poika selviytyisikin hengissä ja raajat tallella tuolta sotaretkeltä. Joten talonpoika ei ollut enää niin suruissaan tuosta alkuperäisestä onnettomuudesta.

Sitten astuessaan porstualtaan pihanurmelle aamupissille, hän kuuli tutun hirnahdusken tallirakennuksesta. Paljastui, että hänen käärmeen takia pillastunut ja karkuteille karannut ainoa hevonen oli osannut palata lopulta kotiinsa ja se löytyi nyt omasta pilttuustaan syömästä heinää , nyt jo varsin rauhallisena lähinnä vain väsyneenä ja janoisena.

Hevostaan taputellessaan talonpojan huulet kääntyivät ylöspäin suurempaan virnistykseen kuin pitkiin aikoihin. Tämä aluksi onnettomuudelta vaikuttava asia olikin loppujenlopuksi suurenmoinen onnenpotku hänen perheelleen.

Sen pituinen se tarina.

Nyt, onko sinulle käynyt koskaan niin kuin tälle talonpojalle , että joku asia mikä on aluksi tuntunut negatiiviselta, onkin paljastunut hyväksi asiaksi? todennäköisesti on ja monestikin. Itselle on melkein sääntö, että aluksi kurjat tapahtumat paljastuvat myöhemmin onnenpotkuiksi ja siitä kai se nimikin tulee, ne tuntuvat ensin potkuilta, onnentunne tulee myöhemmin.

Monesti murehdimme turhia ja murehdinmme asioita joiden seurauksia emme vielä tiedä lopullisesti.

Siksi kannattaa usein jättäää se lopullinen merkityksen antaminen tapahtumille, onko tapahtuma negatiivinen vaiko positiivinen asia, hieman myöhemmäksi, jottei tule murehdittua turhia.

Myönnän että se on helpommin sanottu kuin tehty. Tuppaamme antamaan noita negatiivisia merkityksiä asioille melkein automaationa.

Nyt yksi asia kyllä mikä auttaa suuresti vähentämään näitä negatiivisia äkkitulkintoja on jos omaa mielen, joka on mahdollisimman vapaa negatiivisista uskomuksista.

Se mitä merkityksiä annamme automaationa riippuu isolta osaltaan alitajuisista uskomuksistamme. Jos omaamme negatiivisia uskomuksia, annamme myöskin helpommin negatiivisia merkityksiä tapahtumille ja asioille elämässämme.

Jos mielemme on sen sijaan tyhjä negatiivisista uskomuksista, sieltä ei pullahda niin helposti negatiivista polvirefleksireaktiota ja siitä seuraavaa negatiivista tunnetta ja emme reagoi negatiivisella tunteella jokaiseen töyssyyn minkä yli ajamme elomme tiellä.

Opi lisää mielen voimasta liitymällä sähköpostilistalleni oikealta ylhäältä.