Luodinkestävät polvet treenivinkki

Monta vuotta sitten kärsin aina ajoittaisista polvien “venähdyksistä” joista olen kertonutkin aiemmin.
Tämä jatkui säännöllisenä ilmiönä, tapahtuen kerran tai kaksi vuodessa, jos tein jotain vähänkin “extreemimpää”. ( suomeksi suunnilleen “rajumpaa” )

Tämä kuitenkin loppui, kun tutustuin vuoden 2003 painonnoston maailmanmestariin( yli 40 vuotiaiden luokassa) Gary Valentineen netin välityksellä, ja hän opetti minulle ensinnäkin miten tehdä kyykkyjä oikein, mikä auttoi sitten suuresti polviini.

Sen lisäksi hän opetti minulle myös, että on tärkeää tehdä toista kyykkyvariaatiota, joka ottaaa enempi polven lähellä oleviin etureisilihaksiin.

En ollut vielä ihan niin viisas, kuin nyt – enkä tietenkään noudattanut tuota ohjetta ennenkuin vasta paljon myöhemmin, koska luulin tietäväni enempi, kuin tiedänkään.

Vasta, kun tutustuin vanhoihin kehonpainokuntoiluliikeisiin, huomasin, että yksi niistä oli juuri tuolllainen mitä maailmanmestari minulle ehdotti, ja silloin kokeilin ottaa senkin treeniliikkeekseni.

Ja “duh” minun olisi pitänyt tehdä tuota liikettä jo aiemmin.

En olisi uskonut, että polveni tulisivat paremmiksi, koska ne olivat jo tässä vaiheessa varsin hyvässä kunnossa. Mutta nyt säännöllisesti tätä liikettä tehtyäni polveni tuntuvat vielä tukuisemmilta, ja nyt en enää edes muista milloin niitä viimeksi olisi vaivanut yhtään – edes pikkuriikkisesti.

Mikä tämä kyykky sitten on mitä olen tehnyt?

No, yksi sen nimi on hindukyykky, ja se on on itseasiassa vanha intialaisten painijoiden käyttämä liike.

Painijoiden on kerrottu tekevän joskus tuhansiakin toistojan kovan harjoittelupäivän aikana , mutta en suosittele sinulle ihan niin suuria toistomääriä päivässä, koska tässä vaiheessa mennään kyllä jo kovan kilpaurheilun ja kropan hajottamisen puolellle.

Tuhansien toistojen sijasta suosittelen pienemmissä määrissä pysymistä. Sata toistoa tehtynä yhdellä kerralla tarjoaa jo haastavan hengästyttävän treenin. Ja polvien kunnossapitoon riittää vain muutaman kymmenen hindukyykyn tekeminen aina silloin tällöin.

Liike kasvattaa lisäksi keuhkovoimaa ja kestävyyttä johon painijat sitä käyttävätkin. Ja aluksi, jo parikymmentä toistoa saa sinut hengästymään, mutta, kun pystyt paukuttamaan niitä 50 ilman, että joudut haukkomaan henkeä, alat tuntemaan sen vaikutukset jo selvästi kaikessa liikunnassa – sekä yleisenä energisyytenä.

Kokeneempikin kuntoilija hengästyy hindukyykyjä tehdessään, koska niitä tehdessä käytät kehon isoja lihaksia, jotka ovat happisyöppöjä, ja harvempi on tottunut käyttämään juuri näitä lihaksia jaloistaaan yhtä syvästi.

Pitää vielä mainita tähän loppuun , että liike vahvistaa polvien lihaksien lisäksi erityisesti myös jalkapohjan lihaksia, jotka tulee usein laiminlyötyä – kerron tästä syvemmin sitten joku toinen kerta. Mutta tämäkin on yksi iso syy miksi tehdä näitä kyykkyjä.

Kaikille niille joilla tuo Kehonpainokuntoilu-ohjelma on jo, niin suosittelen siis tekemään (jos mahdollista) kumpiakin ohjelman kyykkyvariaatioita.

Parasta,

Karri Koivula

P.S. Oletko valmis panssaroimaan polvesi tekemällä mm. hindukyykkyjä ja samalla muokkaamaan kehoasi myös muualta niiden avulla? Hyvä! Kipitä sitten liittymään sähköpostilistalleni ja pääset sitä kautta ostamaan kehonpainokuntoilu-ohjelmani, jossa neuvon tarkasti miten teet tätä polvien vahvistusliikettä – plus montaa muuta aivan “pakko-tehdä” liikettä.

[widgets_on_pages id=2]