Kasvattaako kollageenin syönti kehon sisäistä kollageeniä?

Otetaan tänään pari kollageeni/gelatiini kysymystä mitä olen saanut.

Ja tiedotan sellaisen asian myös,  että vaihdoin viime viikolla emaili-lähetysohjelmani toiseen.

Ja ulkoasu hieman erilainen siksi.

Toivottavasti teksti olisi nyt hieman isompi ja selkeämmin luettavaa.

Okei sitten kysymyksiin.

Eka kysymys.

“Kuinka kauan kestää, ennenkuin gelatiini rupeaa vaikuttamaan? Olen
syönyt sitä nyt kaksi viikkoa, mutta vielä ei vaikutus tunnu.”

t. Jussi

K.K.: Hei, kiitos viestistäsi Jussi.

Valitettavasti en saa enää sanoa että gelatiinilla/kollageenillä on mitään  vaikutuksia kehossasi – muutakuin ilmeisesti koskien ihoa, ryppyjä, hiuksia ja kynsiä.

Joten en voi vastata sinulle, kun oletan että kysymyksesi koskisi ei-kauneushyötyjä – esim niveliä tai jotain muuta vastaavaa terveyteen liittyvää.

Eli joudut valitettavasti itse selvittämään tämän kysymäsi asian. 

Pahoittelut.

“Hei Karri.  Näin lehdessä kollageenimainoksen, jossa mainostettiin kollageenia ja sanottiin, että ihon kollageeni vähenee rajusti ikääntyessä. Auttaisiko kollageeni tosiaan nostamaan kehon sisäistä kollageenimäärää?”

K.K.: Hei kiitos viestistä.

Luulen että voin vastata tähän laillisesti.

Eli kollageenin syönti pitäisi tietyissa tilanteissa tosiaan  nostaa kehosi sisäistä kollageenimäärää.

Esim luin juuri tutkimusta, jossa tämä asia todettiin mittaamalla kehon  kudosten kollageenimäärää  kollageenin syönnin jälkeen.

Tulos oli että kollageenimäärä mitatussa kudoksessa,  nousi  kollageeninsyönnin jälkeen.

Tutkimuksessa oli myös ryhmä joka myös teki liikuntaharjoittelua kollageenin syönnin lisäksi ja tässä koeryhmässä kollageenimäärän nousu testatussa kudoksessa oli suurin.

Eli ilmeisesti pelkkä liikunta sekin auttaa nostamaan ja ylläpitämään korkeampaa kollageenimäärää kehossa.

Sopisi hyvin yhteen sen kanssa, että liikunnalla on todettu nuorentavia vaikutuksia.

Täytyy kuitenkin mainita se,  että homma toimii kuitenkin niin,  että kun  syöt kollageeniä, niin kehosi pilkoo sen ekana täysin ruuansulatuksen yhteydessä yksittäisiksi aminohapoiksi;  glysiiniksi, proliiniksi, lysiiniksi ym.

Ja kasaa sitten noi aminohapot  takaisin kollageeniksi kehosi sisällä jos haluaa  ja käyttää sitten tuon  kollageenin miten haluaa.

Eli ei ole taattua että kehosi kasaa  noista yksittäisistä aminohapoista kollageenia, saatikka sitä että se käyttäisi kasatun kollageenin haluamallasi tavalla  ihosi, hiustesi ja kynsiesi  kaunistamiseen.

Tossa kokeessa koehenkilöt olivat käsittääkseni nuoria ja terveitä -miksi heillä tulos oli selkeä kollageenimäärän kasvu.

Mutta jos sinulla olisi jo kehon toiminnan heikentymistä,  se voisi vaikuttaa siihen kuinka paljon kollageeniä kehosi tekisi.

Esim jos sinulla olisi osteoporoosi,  niin kalsiumin syönti ei välttämättä lisäisi luidesi kalsiumipitoisuutta ja vahvistaisi niitä kovin merkittävästi.

Näin koska jos  kehosi ei toimisi normaalisti,  niin se ei pystyisi käyttämään  rakennuspalikoita oikealla tavalla.

Jotta  hyötyisit varmiten jostain ulkoa kehosi sisälle tulevasta asiasta tai kehosi sisäisesti tekemästä rakennuspalikasta,  sinun pitäisi huolehtia että kehosi toimisi solutason toiminnaltaan  normaalisti/mahdollisimman hyvin.

Miten varmistaa kehon normaali/mahdollisimman hyvä solutason toiminta?

Paras keino mitä tiedän tällähetkellä,  että miten  voisit varmistaa hyvän solutason toiminnan kehoosi,  on  tämä Superterve Keho systeemini.

Se   auttaa sinua luomaan kehosi sisällä optimaalin solutason toiminnan – soluenergiatason noston avulla.

Optimi solutason toiminnan avulla  saat sitten esim terveellisestä ja kaunistavastakin ruokavaliosta kaiken mahdollisen irti mitä voit saada –  kun kehosi pystyy käyttämään eri aineet oikealla tavalla kehosi sisällä solutasolla missä kaikki toiminta tapahtuu.

Eli saadaksesi kaikki irti kehosi luontaisesta parannuskyvystä – yhdistä terveellinen ruokavalio  ja Superterve Keho. 

Parasta, 

Karri Koivula 

 P.S.: Hae gelatiinia täältä: