Kolesterolin lasku ja verisuonitukos poisto kysymys

Tässä lukijakysymys minkä sain viime viikolla.

HEI,
Tuli juttua alaraajojen verisuonten tukoksista ja esille nousi väite, että 
valkosipuli sitruunajuoma avaa suonien sisällä olevia tukoksia.
Juomaa pitäisi ottaa juomalasin verran vuorokaudessa.  Voiko tämä väite 
pitää paikkaa.
Laskeeko ko.juoma kolesterolia.
Mikä on asiantuntijan näkemys väitteestä.
tv Matti

Hei Matti ja kiitos viestistä.

Eli auttaisiko toi yhdistelmä?

No täytyy myöntää, että minulla ei ole tutkittua varmuutta asiasta. 

Tutkittu varmuus tulisi tuplaplacebokokeesta, jossa tota yhdistelmää anneittaisiini koehenkilöille.

Mutta arvioisin, että se tuskin auttaisi merkittävästi. 

Kumpikin sitruuna ja valkosipuli sisältävät terveellisiä asioita ja ovat hyväksi kehollesi ja verisuonillesikin jossain määrin ihan tutkitustikin – mutta suuria “ihmeitä” en usko noiden tekevän tukoksille kuitenkaan.

Syy miksi näin.

Numero 1

Koska noiden puute ei ole tukkeutumisen tai korkean kolesterolin syy.

150 vuotta sitten sydäreitä oli tukkeutumien takia jopa yli 90% vähempi.

Syy ei ollut valkosipulin syönti ja sitruunajuoman juonti, vaan kokonaisvaltaisesti terveemmät elämäntavat, joiden takia keho toimi paremmin solutasolla.

Eli ongelman alkusyy, on kehon ei-riittävän hyvä solutason toiminta kokonaisvaltaisesti – ei mikään yksittäinen ruoka-aine.

Ja olisin erittäin yllättynyt, jos joku ruoka-aine yhdistelmä pystyisi ratkomaan kokonaan, ton aivan eri syystä johtuvan ongelman.

Tosin olen joutunut ällistymään monesti, kun olen oppinut uutta. Joten olen valmis muutamaan mielipiteeni, jos uutta tietoa ilmenee. 

Mainittakoon myös se, että olen itse suuri valkosipulin ja sitrushedelmien syöjä. Uskon että ne ovat terveellisiä verisuonille, mutta eivät ihmetason terveellisiä. 

Syy 2 

Olettaen että toi yhdistelmä toimisi kuitenkin – niin se ei silti ehkä toimisi kovin hyvin. 

Eli kolesterolilääkkeet vähentävät sitä suonen seinään kertyvää kolesterolia verestä.

Ne eivät kuitenkaan estä sydäreitä kovin tehokkaasti.

Puolella sydärin saajista on muistaakseni normaalirajan sisään luettava veren kolesterolitaso.

Eli kolesterolin putsaus suonen seinästä tai sen kertymisen vähennys seinään veren kolesterolin vähennyksen kautta, niin ei auta kovin suuresti yleisesti, koska suonen seinään kertyy silti usein lisää ja lopulta liikaa sitä kolesterolirasvaplakkia. 

Jotta saisit hyviä tuloksia, sinun pitäisi ratkoa se tukkeutumisen muodostumisen syy – ei vain avata tukkeutumia tai hidastaa niiden muodostusta.

Pallolaajennus on vielä toinen esimerkki, että edes hyvin toimiva satavarma tukoksenpoistometodi ei auta kovin hyvin sekään pidemmällä aikavälillä.

Toi pallolaajennus avaa tukokset voimalla ja hyvin. Mutta se ei silti toimi kovin hyvin, koska tukos kasvaa usein nopeammin pallolaajennuksen jälkeen.

Syy miksi tukos kasvaa pallolaajennuksen jälkeen nopeasti takaisin – on se että tukoksen syy on alkusyyltään korjauspulassa.

Ja koska tämä korjauspula pahenee verisuonen seinää vaurioittavan pallolaajennuksen yhteydessä – niin sen takia tukos kasvaa usein takaisin pika-ajassa ja pahemmaksikin lopulta.

Eli oireen korjaus, kolesterolin lasku tai kolesteroliplakin suonen seinältä pois puskeminenkin, vaikka ne toimivatkin – niin ne eivät välttämättä tuo kovin hyviä tuloksia.

Hyvät tulokset edellyttäisivät ongelman syyn ratkomista.

Eli jos sinulla on muurahaispesä olohuoneesssa keskellä mattoa, niin muurahaisten myrkytys olohuoneen sohvalta ei tehoa kovin hyvin. Vasta kun viet pesän ulos lapiolla, niin pääset eron muurahaisista sohvalla parhaiten.

Mikä on sitten se suonitukosten alkusyy?

Se on tutkimani mukaan korjauspula verisuonen seinämässä – josta todisteena juuri se että pallolaajennuksen jälkeen tukos usein kasvaa nopeammin.

Nyt tämän alkuperäisen korjauspulan syy on taasen energiapulassa solutasolla.

Eli verisuonen seiniä pitää korjata jatkuvasti etenkin sydänmessä – missä niihin kohdistuu valtava rasitus pumppauksen takia valtimoissa. 

Jos noissa paikoissa on korjausvajetta ja niihin tulisi reikä – se olisi hengenmenoksi sinulle.

Siksi kehosi paikkaa ne jopa ilman riittävää soluenergiaa hätäpaikalla – mikä on rasva kolesteroli ja kalsiumiplakki.

Hätäpaikkaus on kuitenkin vain tarkoitettu lyhytaikaiseksi ilmiöksi ja kehosi yliampuu sen teon niin, että suoni voi tukkeutua ajan kanssa, jos hätäkorjaus jatkuu kroonisena ongelmana.

Korjausvajeen syy on yhteiskunnan teollistumisen luomat epäterveemmät elintavat ja niiden luoma matalempi soluenergiataso kehossasi.

Mikä selittääkin sen miksi sydärit olivatkin harvinaisia ongelmia esim 100-150 vuotta sitten, vaikka ihmiset söivät tuolloin vain eläinrasvaa lähinnä.

Samaten se selittää senkin myös, että miksi sydärit ovat tulleet yleiseksi ongelmaksi, teollistumisen myötä – aikana jolloin eläinrasvan syönnin määrä on laskenut merkittävästi.

Huom en väitä että eläinrasva olisi terveellistä, mutta fakta on, että ennen ihmiset söivät sitä usein ainoana rasvanaan ilman sydänongelmia.

Ainoa mahdollinen selitys tälle miksi ihmiset olivat immuuneja sydäreille tuolloin, vaikka söivät lähinnä vain eläinrasvaa – on erilaiset elintavat. 

Ja kun katsoo miten elintavat vaikuttavat solutasolla. Niin ainoa looginen selitys parempaan sydänterveyteen ennen – on entisaikojen ihmisten korkeampi soluenergiataso.

Ja se selittääkin kaiken loogisesti ja yksinkertaisesti, niin että aikailla kaikki tutkimuslöydöt koskien sydänterveyttä – myös sopivat tähän soluenergiataso ja korjausvaje selitykseen. 

Parasta,

Karri Koivula

P.S.: Eli suositan hyvän sydänterveyden saamiseksi ja kolesterolitasojenkin normalisoimiseksi – parhaimpana tekniikkana soluenergiatason nostoa korkeammaksi.

Samalle tasolle mitä se oli entisaikojen sydänterveillä ja kolesteroliongelmista vapailla ihmisillä. 

Tämä on varmin keino varmistaa ja luoda hyvä sydänterveys, koska se on se syy juuri miksi ennen ihmisillä ei ollut juurikaan sydänongelmia kolesterolin takia.

Eli matala soluenergiataso ja korjausvaje verisuonten seinissä, on sydän ja verisuoniongelmien perimmäinen alkusyy. Kaikki muut asiat kolesteroli, verensokeri, tulehdustila ym ovat toisisijaisia tekijöitä. Tärkeitä tekijöitä nekin, mutta eivät tärkein tekijä.