Miten vältyt sydäriltä ( plus yllättävä suomalainen sydäntutkimus)

En ole ikinä nähnyt niin monen futaajan tuupertuvan sydäntään pidellen maahan futiskentällä, kuin viime vuonna.

Tuntui että viime vuonna melkein joka viikko näin tai vähintäänkin luin, että pelaaja oli lyyhistynyt maahan sydäntään pidellen.

En muista ihan näin synkkää vuotta, vaikka näitä sydänongelmia on kyllä ollut ennenkin futaajilla hämmästyttävän paljon.

Mistä tämä synkkä sydänterveysvuosi johtui?

No yksi iso syy tähän futarien suuren sydänongelmamäärään oli varmasti se, että tieteen huikeasta etenemisestä huolimatta, juuri sydänterveyden ymmärtäminen on yleisesti vielä lapsenkengissään.

Eli on vielä paljon asioita mitä emme ymmärrä sydänmen toiminnasta.

Mistä todistaa esim seuraava tutkimus jonka olemassaolosta tulin äskettäin tietoiseksi.

Eli luin pari viikkoa sitten aamukahveja juodessani yhdestä kirjasta maininnan järisyttävästä Suomessa jo jokusen vuosi sitten tehdystä, mutta silti ajankohtaisesta sydärien ennaltaehkäisytutkimuksesta.

Tämä tutkimus paljasti, että emme ehkä tiedäkään sepelvaltimotaudista johtuvien sydärien ehkäisystä niin paljoa kuin luulemme tietävämme.

Eli tämä tutkimus koski siis sepelvaltimon tukoksesta johtuvan sydärin ehkäisemistä – joka on siis yleisin kuolinsyymme syövän lisäksi mitä on.

Sepelvaltimo on siis verisuoni sydänmessäsi, joka hyvin monella alkaa pikkuhiljaa tukkeutua.

Lopulta sen tukos aiheuttaa sydärin, kun sydänmesi ei saa enää verta, happea ja energiaa. Ja tämä ongelma on siis ehkä se suurin terveysvaivamme mitä on noin yleisesti.

No tässä kyseisessä tutkimuksessa seurattiin kahta sepelvaltimotauti ja tukos ja lopulta sydänkohtausriskissä olevaa potilasryhmää.

Eli yhtä ryhmää joka sai ennaltaehkäisevän lääkehoidon useine lääkkeineen ja sitten toista ryhmää joka ei saanut mitään lääkehoitoa.

5 vuoden seurannan jälkeen tutkimustulos oli mitä ehkä voisit olettaa sen olevan.

Tulos oli että lääkehoitoa saaneessa ryhmässä oli vähempi sydänkohtauksia 5 vuoden jälkeen niinkuin toivoisi.

Tosin tulos oli että sydänkohtauksia oli vain hieman vähempi, eli hyöty ei ollut vielä tässä vaiheessa merkittävä.

Seurantaa kuitenkin jatkettiin vielä 10 vuotta lisää.

Mitä arvaisit tuloksen olevan pidemmän seuranta-ajan jälkeen?

Oliko lääkehoitoa saaneen ryhmän tulos parantunut nyt merkittäväksi ja ero suurentunut ratkaisevan suureksi ei hoitoa saaneisiin, vai oliko ero tasoittunut?

No tulos oli varsin järisyttävä.

Ero oli kasvanut ratkaisevaksi, mutta toisinkuin olisit ehkä odottanut.

Eli tulos oli että lääkehoitoa saaneen ryhmän tulos oli nyt romahtanut suhteessa ei hoidettuihin.

Tällä pidemmällä aikavälillä, lääkehoitoa saaneilla oli nyt tuplasti suurempi kuolleisuus kuin ei lääkityillä.

Eli hoito oli tuonut lyhytaikaikaisia tuloksia, mutta hoito oli heikentänyt rajusti tuloksia pitemmällä aikavälillä.

Tämä hoidon epäonnistuminen pitkällä aikavälillä oli järisyttävä ja ei haluttu tutkimustulos.

Mutta se ei ehkä ollut kovin suuri yllätys kuitenkaan, koska toi hoito mitä annettiin ei pyrkinyt ratkomaan ongelman alkusyytä, vaan oli vain oireita hoitavaa – ja tunnetusti vain oireen hoito voi pidemmän päälle olla pahemmaksi.

Esim jos autosi pitää kovaa klonksunta ääntä ja mekaanikko antaa sinulle korvatulpat ettei ääni häiritse, niin pidemmän päälle toi ratkaisu ei ehkä ole se paras autosi kunnon kannalta ja voi pahentaa ongelmia auttamisen sijasta pitkällä aikavälillä.

Ja siksi uskonkin, että tulevaisuudessa oireiden hoidon lisäksi aletaan yhä enenemissä määrin ratkoa kehon ongelmien alkusyitäkin ja sitä kautta varmistetaan paremmat tulokset, niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä.

Tämän sepelvaltimotaudin kohdalla ongelman alkusyy on itseasiassa jopa jo tiedossa suurinpiirteisesti.

Sen syy on siis varmasti elintavoissa jotenkin, koska tätä ongelmaa ei esiintynyt juuri ollenkaan 150- 200 vuotta takaperin.

Ja olen pystynyt vielä tarkentamaan syyn vielä tarkemmaksi – eli syy on uskoakseni lähes varmasti elitapojen muutoksen aiheuttamassa soluenergiatason laskussa.

Eli entisaikojen ihmisillä oli erilaisista elintavoista johtuen korkeampi soluenergiataso ja meillä nykyihmisillä on paljon matalempi.

Tämä soluenergiatason lasku on isoin muutos mitä on tapahtunut kehomme sisällä elintapamuutoksen takia.

Nyt sitten tämä meidän nykyihmisten matala soluenergiataso luo uskoakseni sepelvaltimotautia pää alkutekijänään, koska toi kohta joka tukkeutuu sepelvaltimossa, on kehomme kohta jossa on suurin mekaaninen rasitus sydänmen pumppauksen takia, kun tuossa kohtaa valtimosuoni supistuu litteäksi sydänmen pumpauksen takia.

Sydänmen yleiten tukkeutuva kohta, on siis kuin puutarhaletku jonka päälle astuisit tuhansia ja tuhansia kertoja joka päivä.

Tämän takia juuri tuo tukkeutuva kohta on kohta jonka pitää korjautua eniten.

Ja tämän takia tuossa kohdassa matala solunergiataso tulee esille helpoiten, kun tämä iso extrakorjausmäärä vaatii reilusti soluenergiaa.

Nyt toi kohta ei voi kuitenkaan ikinä kärsiä energiapulan aiheuttamasta korjausvajeesta, koska jos suoni puhkeaa-repeää tosta kohtaa, se aiheuttaa kuoleman välittömästi.

Siksi kehosi reagoi liian matalaenergiseen tilaan ja korjausvajeeseen sepelvaltimon seinässä -hätäkorjausprosessilla joka on rasva, kolesteroli ja kalkkipaikkaplakin tekeminen sinne verisuonen seinään.

Tämä lyhyellä välillä hengen pelastava korjausprosessi on kuitenkin vain hätämekanismi ja tarkoitettu hetkelliseen käyttöön ja kehosi ei osaa pysäyttää sitä ajoissa ja kohta ylipaikkaantuu umpeen asti, jos energiapulatila jatkuu pysyvänä kroonisena ongelmana.

Tämä voi kuulostaa erikoiselta selitykseltä alkuun, mutta tätä selitystä tukee aikalailla kaikki havainnot mitä on tehty tästä ongelmasta.

Tätä matala soluenergia alkusyyselitystä ja korjausvaje selitystä tukee se esim, että suonitukos kasvaa myös suonen ulkoseinälläkin – eli ulkoseinäänkin tulee liikapaikkausta myös, koska myös ulkopintakin vaatii korjausta yhtälailla sen sydänmen pumpauksen luoman mekaanisen rasituksen takia.

Tämä energiapula ja korjauspulaselitys selittää myös sen, miksi diabeetikoilla on jopa yli 5 kertainen riski sepelvaltimotaudin aiheuttamille sydäreille. Eli heillä liian korkea verensokeri vaurioittaa verisuonien seiniä jokapuolella kehoa, joka sitten lisää samalla myös tuon sepelvaltimossa tukkeutuvan kohdan korjausvajetta.

Tämä energia ja korjauspulaselitys selittää myös miksi kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivät kuolevat myös joidenkin tutkimusten mukaan monin kerroin useammin sepelvaltimotautiin. Eli heillä on etenkin muita matalempi soluenergiataso, kun kilpirauhashormoni on kanssa yksi päätekijä soluenergian tuotannossa.

Tämä energia ja korjauspula selitys selittää myös senkin, miksi sepelvaltimo tukkeutuu paljon nopeammin pallolaajennuksen jälkeen. Eli pallolaajennus vahingoittaa verisuonen seiniä reilusti ja keho lisää tätä ongelman alunperinkin aiheuttanutta hätäkorjausta sen jälkeen oikein urakalla – nopeuttaen ongelman muodostumista hyvänä todisteena, että ongelma tosiaan liittyy korjaukseen.

Tämä energia ja korjauspula selittää myös miksi ennen 150-200 vuotta sitten ei ollut nykypäivään verrattuna juuri ollenkaan sepelvaltimotautia ja sydäreitä, vaikka tuolloin lähes ainoa rasva jota oli tarjolla oli eläinrasva ja melkein kaikki käytetty rasva oli siksi kovaa rasvaa.

Eli näin oli koska soluenergiataso on suurempi tekijä kuin kova eläinrasva, koska ilman korjausvajetta ja paikkakohtaa, suonen seinään ei ehkä voi tarttua rasvaa kovin paljoa.

Energiapula ja korjausvajeselitystä tukee myös sekin, että ei ole sepellaskimotautia ja laskimot joissa ei ole siis kovaa mekaanista rasitusta, eikä siksi suurta korjaustarvetta, niin ne eivät ikinä tukkeudu. Ellei laskimoa ole laitettu valtimopaikkaaan kirurgisesti, silloin laskimokin alkaa tukkeutua.

Eli näyttäisi siltä vahvasti, että matala soluenergiataso on tosiaankin pää alkusyynä melkein meitä kaikkia koskettavaan verisuonen tukkeutumiseen tietystä kohtaa sydänmestä – eli siihen sepelvaltimotautiin – joka on siis yleisin kuolinsyy länsimaissa syöpien lisäksi.

Matala soluenergiataso näyttäisi yhtä lailla olevan pääalkusyyselitys myös melkein kaikkiin muihinkin kehon ongelmiin, minkä määrä on lisääntynyt rajusti viimeisen 150-200 vuoden aikana.

Ja siksi haluatkin ehdottomasti hankkia korkeamman soluenergiatason, saat sen avulla paremman sydänterveyden ja muutenkin paremman terveyden sekä paremman hyvinvoinninkin.

Hanki korkeampi soluenergiataso tämän https://karrikoivula.fi/supertervekeho systeemin avulla.

Parasta,

Karri Koivula

P.S.: Eli ihmisillä oli ennen paljon parempi sydänterveys ja muukin terveys ja hyvinvointi korkeamman soluenergiatason takia.

Nosta hyvinvointisi ja terveytesi entisaikojen tasolle nostamalla soluenergiatasosi entisaikojen korkuiselle tasolle tämän https://karrikoivula.fi/supertervekeho systeemin avulla.

P.S.S.: Eli vielä se että siis entisaikojen ihmisillä oli parempi terveys kroonisten tautien osalta ( sydäntauti, syöpä, verenpaine, diabetes, allergiat, astma, niveltulehdukset, nivelrikko ym .) Mutta heillä oli toki huonompi terveys tartuntatautien ja hygieniasta johtuvien tautien osalta monesti.