Gelatiini ja kipukysymyksiä plus terveen ruuansulatuksen avain

Otetaan tänään pari lukijakysymystä koskien kipuja.

Eka gelatiinikysymys.

“Mihin aikaan gelatiini olisi paras ottaa? Aamulla, illalla, ennen vai jälkeen ruoan? Aloitin vasta teelusikallisella illalla ja koko yön vatsassa kiersi. “

K.K.: Hei kiitos viestistäsi.

Sanoisin että paras aika ottaa gelatiinia on aterioiden yhteydessä, joko ihan syödessä tai aterian perään esim kahveja juodessa – silloin sen pitäisi sulaa hyvin muun ruuan mukana.

Sinun kannattaa alkuun myös sulattaa gelatiini huolella kuumaan nesteeseen – tässä muodossa se on sitten helpoin sulatettava ruuansulatuksellesi.

Tällaisen sulatetun gelatiinin ei pitäisi sattua terveeseen mahaan ja jos se sattuu sulatettuna ja ruokailun yhteydessä otettunakin edelleen.

Niin se varmaankin tarkoittaa että sinulla on jonkisortin toiminnan heikentymistä ruuansulatuksessasi, mikä on hyvin yleistä.

Eli nykyaikana melkein jokaisella on ainakin pientä ruuansulatusongelmaa ja yllättävän monilla on jopa kroonista tulehdustakin suolistossa jatkuvana vaivana.

Nyt jos näin olisi ja tällainen ongelma estäisi gelatiinin ottamisen, niin sekin olisi onneksi usein ratkottavissa.

Eli krooniset ruuansulatusvaivat ovat yksi niistä ongelmista joiden määrä on lisääntynyt rajusti viimeisen 200 vuoden aikana.

Tämä tarkoittaa sitä että nämä vaivat johtuvat pakosti jotenkin vain nykyelämäntavoistamme.

Ja olen selvittänyt että nämä nykyajan elintavoista johtuvat terveyvaivat, niin johtuvat tarkemmin siitä että viimeisen 200 vuoden aikana soluenergiatasomme on laskenut rajusti.

Tämä meidän nykyihmisten omaama varsin matala soluenergiataso lisää näiden suolistovaivojen määrää, koska suoliston yleinen toimintataso riippuu hyvin pitkälle soluenergiatasosta – eli mitä korkeampi soluenergiataso suolistosi toimintaan liittyvissä soluissasi on, sitä parempi ruuansulatus sinulla on.

Tämän lisäksi suoliston bakteerikantasikin on kiinni isolta osin soluenergiatasostasi.

Eli immuunijärjestelmäsi eliminoi pahoja bakteereja suolesi seinämistä ja auttaa pitämään hyvät bakteerit voitolla.

Nyt jos soluenergiatasosi on matala, immuunijärjestelmäsi teho on matala ja se ei pysty niin helposti pitämään pahoja bakteereita kurissa ja suolesi toiminta häiriintyy ja pahimmillaan voit saada tätä kautta kroonista suolistotulehdusta.

Matalan soluenergiatason takia huonosti toimiva immunijärjestelmä voi myös alkaa joillakin hyökätä omia terveitä soluja vastaan ja tämäkin ilmiö voi luoda kroonisen suolistovaivan.

Onneksi jos suolistooireesi johtuu elintavoista ja matalasta soluenergiatasosta, mitä teoriassa melkein kaikki suolistooireet pitäisi johtua, kun niitä ei ollut ennen niin paljoa. Niin silloin toi vaiva olisi onneksi helposti ratkaistavissa soluenergiatason nostolla.

Kun soluenergiatasosi on korkea, ruoansulatuksesi ihan perustoiminta on myös korkean soluenergiatason takia maksimiteholla ja suolistosi kestää yleensä syödä melkein mitä vain ongelmitta ja ruuansulatuksesi on aina todella hyvää. Ei turhia kaasuja , ei ummetusta, ei vääntelyjä – vaan nopeaa tehokasta kivutonta ruuansulatustoimintaa.

Korkealla soluenergiatasolla suolistosi bakteerikanta pysyy myös hyvänä kun korkealla toimintateholla toimiva immuunijärjestelmäsi pitää suolesi seinät vapaina liioista pahoista bakteeripopulaatioista ja luo siten tilan hyvien bakteerien kukoistukseeen.

Hyvät bakteerit toimivat sitten yhteispelissä kehosi kanssa ja luovat ideaalit suolistoolosuhteet kehoosi.

Bonuksena korkea soluenergiataso pitäisi ratkoa myös kaikki ne nivelvaivatyypit jotka ovat yleistyneet rajusti viimeisen 200 vuoden aikana. Samoin kuin muutkin viimeisten 200 vuoden aikana yleistyneet vaivat – joiden syy siis täytyy olla elämäntavoissa kun geenimme ovat edelleen samat kuin muutama satavuotta takaperin.

Jos sinulla oli nivelvaivoja niin suosittelen nimenomaan tätä systeemiä soluenergiatason nostoon.

Tämä soluenergiatason nostofilosofia mullistaa koko terveydenhoidon samalla lailla mitä käsienpesun ja hygienian tärkeyden ymmärtäminen mullisti.

Tämä soluenergiatason nostofilosofia tuo siis helpon loogisen ratkaisun valtaviin terveysongelmiin. Valitettavasti sen yleinen käyttö vie vielä arviolta sata vuotta – eli saman mitä kesti käsienpesunkin käyttöönottossa.

Viesti 2

“Hei. Olen 69ttä vuotta käyvä entinen ravintolakokki, kulumat polvissa. Gelatiinia olen syönyt ainakin viisi vuotta, ilman sitä en varmaankaan pääsis mihinkään. Iho on mielestäni hyvinkin sileä ikäisekseni. Uskon tämän jauheen auttaneen hyvin vointiin terveellisen ruoan rinnalla. Käytän jauhetta n, 1rkl päivässä,joka aamu. Ikuisesti kiitollinen erään kivuliaan yön nettiselailun, silloin löysin tämän Gelatiini jauheen. Terv. Ulla

K.K: Hei Ulla kiitos paljon tästä viestistä.

Hyvä että olet saanut apua polviisi, lämmittää aina yhtä paljon kuulla, että kivut ovat helpottuneet ja apua on saatu.

Jatka samaan malliin.

Itse muuten käytän kanssa noin ruokalusikallisen ( on noin 10 grammaa ) per päivä tuota gelatiinia – tämä on annos mihin moni näyttää päätyvän.

Parasta,

Karri Koivula

Viesti 3

Otsikolla: mortonin neurooma

“Hei,millaisen tukipohjallisen tarvitsen em.kipuun.Ei ole diagnosoitu,mutta oireet viittaa mortoniin ja päkiät kipeät?”

K.K.: Hei eli morttonin neurooma kuvaa sitä että jalassa varpaiden seutuvilla hermo alkaa ärtyä kun ympäröivät pehmytkudokset painavat sitä liikaa ja siihen kehittyy hermon paksuuntuma neurooma.

Sen saamisen riskitekijöitä ovat korkokengät, kapeat kengät, suuri liikuntamäärä ja monet jalkavaivat kuten esim lättäjalka, korkea kaari, vasaravarpaat ja vaivaisenluu.

Voit saada siihen helpon avun tietyistä erikoispohjallisista, jos omaat ns vanhan jalkamallin.

Eli olen saanut selville että 80% ihmisiä on ns vanha jalkamalli, eli jalka jossa isovarvas ei ole kiertynyt ihan ideaaliasentoon ja seurauksena jalan kaari ei ole ideaali tukeva ja jalka osuu maahan hieman eri asennossa mitä pitäisi.

Yksi monista negatiivisista seurauksista tästä jalkamallista on se, että tällaisessa jalassa varpaiden hermot jäävät helpommin pehmytkudosten liiallisesti puristamaksi.

Tämä vanhajalkamalli on myös vaisenluun iso alkutekijä, liian korkeiden kaarien tekijä, liian matalakaarisen lättäjalan tekijä ja vasaravarpaiden tekijä – mikä ei ole ihme, kun noi ongelmat liittyvät morttonin neuroomaan helpompaan saantiinkin.

Eli vanhamallisen jalan perusongelma on että isovarvas ei osu maahan ajoissa ja on hieman kiertyneessä asennossa.

Kehosi voi yrittää helpottaa tätä ongelmaa eritavoin ja nämä eri helpotuskeinot luovat eri ongelmia.

Korkea kaari syntyy jos jalkasi yrittää työntää päkiää alemmas, jotta se tavoittaisi maanpinnan aiemmin.

Joustava toiminnallinen lättäjalka syntyy jos kehosi rentouttaa ja madaltaa kaarta saadakseen isovarpaan osumaan maahan aiemmin.

Vasaravarpaat syntyvät jos kehosi yrittää paikata isovarpaan maahan osumattomuuden luomaa epätasapainoa varpaiden avulla – niiden pienet jänteet eivät kestä koko kehon painon tasapainottelua.

Vaivaisenluu syntyy kun isovarvas on siis kiertyneessä asennossa minkä takia siihen kohdistuu sivuttainen voima, jonka sitten usein kapea kenkä tekee vielä moninkerroin suuremmaksi painamalla isovarvasta vielä lisää sivummalle.

Eli noi kaikki ongelmat johtuvat alkusyynään vanhasta jalkamallista ja vanha jalkamalli on mikä herkistää myös morttonin neuroomalle – miksi noi kaikki herkistävätkin sitten morttonin neuroomalle.

Positiivinen puoli tässä monia ongelmia aiheuttavassa vanhassa jalassa on on se, että voit korjata jalan asentoa helposti erikoispohjallisien avulla.

Erikoispohjallinen normalisoi isovarpaanmaakontaktin ja sitä kautta muuttaa jalan asentoa niin että esim noi kipuilevat morttonin neuroomaan liittyvät hermot eivät puristu niin helposti enää.

Korjaava pohjallinen on sellainen missä on korkeimmalta kohdaltaan 3.5 mm korkea vino korotus isovarpaan alla.

Tämä korotus korjaa melkein aina vanhamallisen jalan maakosketuksen sellaiseksi mikä on optimaalissa uusimman mallisessa jalassa – mikä samalla sitten siirtää painoa pois merkittävästi morttonin neuroomaan liittyviltä hermoilta. Plus se ratkoo noi edellämainitut muutkin jalkaongelmat.

( Huom pitkään ollut neurooma ei ehkä ikinä häviä pois vaikka sen luonut liikarasitus loppuisi , samaten neurooma voi myös olla jo aiheuttanut pysyvän hermovaurion. )

Itsellä ei ole ollut varsinaista mortonin neuroomaa, mutta ennen kun käytin tällaisia vinon korotuksen omaavia korjaavia erikoispohjallisia ja hyppäsin ales vauhdissa pyörän tarakalta, sain aina valtavan hermokivun tuntemuksen tohon morttonin neurooma kipukohtaan.

Nykyisin pohjallisien kanssa en koe samaa ilmiötä enää, kun jalkani astuu maahan paremmassa kulmasssa ja hermon kohta ei voi painaantua jalan asennon takia enää niin paljoa.

Näistä erikoisohjallisista on myös muutakin hyötyä, eli vanhan jalkamallin omaavilla kuten itselläni ne parantavat myös ryhtiä ja lihasten aktivaatiota jalasta aina niskaan saakka, mikä vähentää kipuoireilua koko kehossa.

Itsellä pohjallisien pääkäyttätarkoitus on lihasperäisten triggerpisteistä johtuvien selkäkipujen poissa pito.

Ennen pohjallisia kävelykin kireytti selkääni, nyt pohjallisien kanssa olen juossut tunnin joka päivä asfaltilla pääosin ja selkäni ja polveni voivat aina vain paremmin mitä enempi juoksen ja kävelen.

Mielestäni kaikkien kipuilevien kannattaisi kokeilla niitä ryhdin parantamiseksi ja sitä kautta kipujensa helpottamiseksi.

Nyt valitettavasti minulta on kaikki noi erikoispohjalliset loppu, joten et voi kokeilla niitä ihan vielä.

Mutta pysy kuulolla, tilaan pohjallisia jossain vaiheessa lisää – minun on pakko tilata kun tarvin uudet itsellenikin, kun vanhani ovat jo pahasti kuluneet.

Parasta,

Karri Koivula

P.S.: Hae gelatiinia täältä.

P.S.S:: Ratko nivelkivut ja vatsavaivat soluenergiatason nostolla tällä systeemillä.