Expertit paljastavat totuuden kollageenistä

Muutama päivä sitten luin lehdestä varsin hyvän jutun kollageenistä.

Lehdessä kerrottiin että ihmiset käyttävät kollageeniä ryppyjenhoidossa ja nivelrikon itsehoitona.

Ja lehti selvitti, että voiko kollageenista tosiaan olla hyötyä sinulle.

Lehti haastatteli kahta professoria – ravitsemustieteen apulaisprofessoria ja fysiatrian apulaisprofessoria.

Ryppyihin liittyen niin ravitsemustieteen professori paljasti lehdelle sen, että kollageeni ei imeydy ihon läpi, vaan se jää vain pintaan – joten se ei voi vaikuttaa ryppyhin, mutta voi ehkä parantaa ihon ulkonäköä kosteuttamalla ihon pintaa hetkellisesti.

Ravintoprofessori kertoi myös sen, että kollageeni ei imeydy kollageeninä kehoon, vaan se hajoaa ja se imeytyy yksittäisinä erillisinä aminohappoina, joista keho kokoaa sen takaisin kollageeniksi elimistön sisällä uudelleen.

Fysiatriprofessori joka on kivunhoitoexpertti, niin hän kertoi taasen sen kollageenistä, että ei anna suositusta käyttää sitä, mutta jos nivelkipu hellittää sen käytöllä, niin hän ei pistä luukkuja kiinni sen käytölle.

Näin koska se on professorin mielestä riskittömämpi kuin tulehduskipulääkkeet, jotka aiheuttavat valitettavasti kymmeniätuhansia ennenaikaisia menehtymisiä joka vuosi.

Fysiatriproffa sanoi kuitenkin että pitää muistaa, että mikä auttaa toista ei välttämättä auta toista ja varoitti että vaikka kollageeni auttaisi naapuria – se ei välttämättä auta sinua.

Lopuksi ravintotieteen professori kertoi vielä sen, että hänen mielestä kollageenin hyödyt tulevat muustakuin kollageenistä, mutta hänenkin kanta on että sitä voi käyttää, koska sen haitta on vain rahapussin kulutus.

Karrin Kommentit:

Hienoa että professorit vahvistavat ton asian mitä olen sanonut vuosia, että kollageeni imeytyy yksittäisinä aminohappoina – asia mikä on usein väärin netissä monilla sivuilla, joissa väitetään että kollageeni imeytyy kollageeninä kehoon.

Tosin ihmettelen hieman että ravintoprofessori sanoi että kollageenin hyöty tulee todennäköisesti muustakuin kollageenistä.

Tämän sanominen ei tee järkeä mielestäni oikein, koska kollageeni ei siis imeydy elimistöön koskaan kollageeninä, joten kollageenistä itsessään ei voi toki olla loogisesti ajateltuna mitään hyötyä koskaan kun vain aminohappoja imeytyy kehoon.

Ainoa miten toi sanominen tekisi järkeä, jos hän viittasi sillä ns placebovaikutukseen.

Eli placebovaikutus on se esim se jos lääkäri antaa joukolle ihmisiä kipulääkkeen joka on vain sokeripilleri, niin yllättävän iso osa ihmisistä kokee suurtakin helpotusta siitä.

Aivot periaatteessa luovat kivun tunteen ja voit siksi jossain mielessä ehkä uskotella itseäsi kivuttomammaksi ainakin hetkellisesti.

Placebovaikutus on tosin rajallinen voimaltaan, miksi meillä onkin maailmassa valtava kroonisen kivun ongelma – jos kivut lähtisivät placebolla vain helposti, niin ei olisi kroonisesti kipuilevia ollenkaan – heitä on kuitenkin satoja miljoonia.

No sitten mainitsen vielä sen että ravintoprofessori sanoi siis kollageenin ongelmaksi sen hinnan – ja tämä on totta, moni kollageenituote maksaa maltaita.

Mutta tähän on onneksi helppo ratkaisu.

Eli kollageenituotteen mitä otat niin ei tarvi olla supertyyris ja sen syönnin ei tarvi johtaa edes ylimääräiseen rahan kulutukseen jos tiedät seuraavan faktan.

Eli sen faktan että gelatiini on samaa kuin kollageeni.

Gelatiini on vähempi pilkotussa muodossa oleva vähemmin käsitelty kollageenituote – gelatiini sisältää aivan samat aminohapot kuin kollageenikin ja ne imeytyvät samanlaisina aminohappoina kehoosi.

Gelatiinin etu on se että se on suht halpaa, sen proteiini kilohinta on saman kuin halvimmasta päästä olevan lihatuotteen.

Kilon paketti kuivaa gelatiiniproteiinijauhetta sisältää 4 kilon tuoreen lihan proteiinimäärän ja hinta noilla kahdella on aikalähelle sama – halvimmilla lihan hinnoilla.

Mikä tarkoittaa että jos syöt gelatiinia ja saat sitä kautta proteiinia ravintoosi – et periaatteessa kuluta yhtään enempi rahaa siihen, koska korvaat todennäköisesti jonkun toisen ruokaineen gelatiinilla joka maksaisi enempi.

Eli periaatteessa voit kokeilla gelatiinia että miten se vaikuttaa ja säästät näin tehden todennäköisesti vain rahaa ruokabudjetistasi.

Tämän takia mielestäni kaikkien olisi fiksua kokeilla käyttää sitä vuoden verran, koska ei ole mitään hävittävää vain voitettavaa.

Nyt täytyy mainita se että vaikka olen suuri kollageenin ja gelatiinin fani ja käytän sitä itse, niin suositan nivelkipujen ratkaisemiseksi ja ryppyjen vähentämiseksi toista keinoa ensisijaisesti. Sellaista keinoa kuin solutason happi ja energiatason nosto.

Tärkein asia minkä olen todennut vaikuttavan kehosi kykyyn tehdä kollageeniin tarvittavia aminohappoja ja lopulta sitten sitä lopullista ainetta eli kollageeniä ja laittaa sitä oikealla tavalla oikeaan paikkaan kehossasi – niin on solutason energia ja happitasosi.

Hyvänä käytännön esimerkkinä tästä on esim ryppyjen suhteen useat metsästäjä ja keräilijäryhmät.

Heillä on elintapojen takia korkein mahdollinen soluenergiataso ja usein heillä vanhemmilla ihmisillä on hämmästyttävän vähän ryppyjä, vaikka he saavat melkein järestään haitallisen paljon ihoa vanhentavaa aurinkoa.

Katon esim just edessäni kuvaa 60 vuotiaasta metsästäjä keräilijä elintavoilla elävästä naisesta, jolla ei ryppyjä naamassa lähes ollenkaan.

Iho on tällä naisella nuorelta näyttävä vahempanakin, koska se tärkein tekijä, eli solutasolla oikein käytettävissä oleva energiataso on korkea.

Sama juttu nivelien kanssa myös.

Eli metsästäjä keräilijöillä on esim aivan minimaalisesti nivelvaivoja.

Ja samoin oli länsimaissakin ennen .

Ennen ihmisillä oli länsimaissa esim 90% vähempi nivelvaivoja vanhoina, koska ennen erilaisten elintapojen takia ihmisillä oli paljon korkeampi solutason happi ja energiataso.

Samaten ihmsillä oli 90% vähempi kaikkia muita länsimaisten ihmisten nykyterveysvaivoja; verenpainvaivoista syöpään ja sydänkohtauksiin ja halvauksiin.

Näin koska kaikkien noiden vaivojen pääalkusyy on solutason energiapulassa. Energiapula ja tietyt geenit ovat se ihan perimmäinen syy johonkin ongelmaan -toki muutkin tekijät vaikuttavat tähän päälle vielä.

Nyt terveydentilan parantamisen lisäksi solutason happi ja enerigatason nosto on hyödyksi myös hyvinvoinnillesi ja yleiselle suorityskyvyllesikin.

Itselle ihmeellisiin asia korkeammasta solutason happi ja energiatasosta on se, että nukun tällähetkellä vain 5,5 tuntia yössä ja olen superenerginen sillä unella läpi koko päivän.

Ennen matalalla soluenergiatasolla tarvin välillä 9 kin tuntia unta, eikä sekään tuntunut aina riittävän energiatasojen ylläpitämiseen.

Eli unen tarve vähenee kun keho palautuu suuremmallla soluenergiatasolla paljon nopeammin.

Monta vuotta sitten muuten, enenkuin tiesin solutason happitasosta ja enrgiatasosta, niin sain selville oudon faktan, sen että tutkimuksien mukaan ihmiset nukkuivat ennen kahdessa erässä, eli he nukkuivat 4 tuntia ja sitten nousivat ylös sosialisoimaan 1-3 tunniksi ja sitten nukkuivat toisen 4 tunnin erän.

En voinut ymmärtää miten tämä oli mahdollista, mutta nyt ymmärrän

Eli koska heillä oli silloin kaikilla korkea solutason energia ja happitaso, heidän unen tarve oli superlyhyt niinkuin minulla nyt eli noin 4-5 tuntia. Ja he heräsivät tuon ajan nukuttuaan täysin energisinä seuraavaan päivään.

Tämä eka 4 tunnin unijakso oli periaatteessa kaikki mitä he tarvivat – toinen unijakso ei ollut edes tarpeen, mutta kun oli yleensä pimeää ja ei ollut muutakaan tekemistä kun ei voinut tehdä vielä kunnolla varsinaisia valoisan ajan töitä , niin ihmiset nukkuivat vielä toisen pienen jakson ajan kuluksi sen jälkeen kun he olivat sosialisoineet toistensa kanssa tunnin pari keskellä yötä.

Parasta,
Karri Koivula

P.S.: Hae gelatiinia täältä. https://karrikoivula.fi/gelatiini

P.S. Vähennä nivelvaivoja, ryppyjä, unen tarvetta – sekä nosta hyvinvointiasi ja energiatasojasi hämmästyttävällä tavalla tällä vallankumouksellisella soluenergiatason ja soluhappitason nosto systeemillä. https://karrikoivula.fi/niveltulehduskipujen-ratkaisu