Miten gorilla parantui nivelreumasta nopeasti

Luin eillen niveltulehduksia käsittelevää kirjaa nimeltä “Miksi niveltulehdus : etsimässä syytä ja parannuskeinoa reumaattisille sairauksille”.

Kirjassa oli hyvä juttu, jossa kerrottiin eläintarhassa olevan nivelreumaisen gorillan nopeasta ihmeparantumisesta.

Eli kirjassa kerrottiin tarina 5 vuotiaasta Tomoka gorillasta.

Tämä eläintarhassa elävä Tomoka gorilla oli sairastunut nivelreumaan ja oli kovissa kivuissa eikä pystynyt enää liikkua kunnolla.

Eläintarhan eläinlääkärit olivat kokeilleet 26 eri niveltulehduslääkkettä, mutta mikään niistä ei toiminut ja nuorta Tomoka gorillaa uhkasi lopettaminen.

Koska gorilla on valtavan arvokas ja kallis eläintarhalle, niin eläintarha ei ollut kuitenkaan valmis vielä luovuttamaan.

Ja eläintarha ottikin siksi yhteyttä sen ajan yhteen kokeneimpaan nivelreumalääkäriin ( tämä tapahtui siis vuonna 1969 ) , joka oli hoitanut ehkä eniten ihmis-nivelreumaatikkoja kuin kukaan muu lääkäri.

Tämä oli tohtori Thomas McPherson Brown.

Tohtori McPherson Brown tuli eläintarhaan ja otti näytteitä tästä Tomoka gorillasta.

Tomoka gorillan näytteistä onnistuttiin eristää laboratoriossa mycoplasma bakteereja.

Nämä ovat vaikeasti eliminoitavia pieniä soluseinättömiä bakteereja, jotka voivat majoittua mm niveliin aiheuttaen sitten kroonisen tulehduksen – kun immuunijärjestelmä jää taistelemaan ikuisesti noita mycoplasmabakteereja vastaan aiheuttaen samalla pysyvän tulehduksen.

No nyt sitten näitä mycoplasmoja Tomoka gorillan näytteestä löydettyään, tämä Tohtori Brown määräsi Tomoka gorillan antibioottikuurille.

Eli hän määräsi Tomokan syömään nimenomaan mycoplaspabakteereihin tehoavia tetracycliini antibiootteja.

Tällä ongelman syyhyn osuvalla lääkekuurilla, Tomoka gorilla parani sitten tästä nivelreumasta nopeasti.

Tieto gorillan nopeasta parantumisesta levisi medialle ja Tomoka oli hetken aikaa julkkiksena.

Lehtiotsikot kirjoittivat tuolloin että Tomoka gorillan parantanut hoito voisi paljastua läpimurroksi ihmisten nivelreuman hoidossa ja että siitä voisi löytyä parannuskeino ihmistenkin nivelreumaan.

No, näin uskoi ainakin toi gorillan parantanut tohtori McPherson Brown.

Eli tämä tohtori Brown hoisi uransa aikana 10 000 nivelreumoista ynnä muista niveltulehdusoireista kärsivää ihmistä tetracycliini antibiooteilla hyvin tuloksin.

Hoito ei ollut hyväksytty vielä ihmisille ja oli hieman riskaapelia määrätä sitä ihmispotilaille, koska potilaat voisivat valittaa ja tohtori Brown olisi voinut menettää lisenssinsä.

Kuitenkin hänen potilastyytyväisyys oli maailman parasta luokkaa – kukaan 10 000 potilaasta ei sanonut muutakuin kehuja tohtori Brownista ja tohtori Brownin onnistui pitää lääkärinlisenssinsä tätä hiukka kokeellista hoitoa käyttäesssään.

Tutkimukset ovat siis vieläkin kesken tästä tetracycliini hoidosta ihmisillä, eläimillä se on jo tosin hyväksytty viralliseksi hoidoksi ja se parantaa eläimillä mycoplasmoista johtuvat krooniset niveltulehdukset tehokkaasti.

En ota kantaa tämän tetracycliinin tehoon ihmisillä, mutta sen uskon että ihmisilläkin monesti kehossa oleva tulehdus syntyy ulkoisten mikrobien esim näiden mycoplasmojen aiheuttamana sen takia että kehon immuunijärjestelmä on heikentynyt – heikentyneen yleisterveytilan takia.

Ja heikentynyt immuunijärjestelmä ei saa sitten eliminoitua pahoja ulkopuolelta kehoon livahtavia bakteereja ja ne majoittuvat johonkin kudokseen kehossa ja tähän kohtaan jää ikuisiksi ajoiksi kytemään taistelu immuunijoukkojen ja bakteerien välillä – ja sen takia tähän kohtaan jää kytemään tulehdustila.

Nyt uskoni kuitenkin eroaa hieman sen suhteen miten ratkoa tämä ongelma – eli en usko että antibiootti on paras ratkaisu tämän ongelman ratkaisuun.

Vaan uskon että paras keino ratkoa toi bakteeriongelma, on vain parantaa kehon omaa yleisterveydentilaa ja immuunijärjestelmän tehoa siten ja sitä kautta saada keho niin terveesen tilaan, että se pystyy eliminoida nämä tulehdusta aiheuttavat bakteeerit lopullisesti pois.

Tämä pitäisi olla aika helppoa saada aikaiseksi, koska on tiedossa että jos perusterveelle ei niveltulehdusta omaavalle henkilöllle piikitetään mycoplasmabakteereja niveleen, niin siitä syntyy vain väliaikainen niveltulehdusreaktio.

Eli perusterveen ihmisen immuunijärjestelmä eliminoi ne pois, miksi syntyy vain hetkellinen tulehdusreaktio, ei pysyvää kroonista niveltulehdusta.

Ja ei pitäisi siksi olla mikään suuri ihme parantaa jonkun henkilön yleisterveyttä ja siten immuunijärjestelmän toimintaa , niin että tämä normaalitasoinen mycoplasmojakin täysin eliminoiva bakteerieliminointi alkaa toimia taas niinkuin pitääkin.

Ja olenkin tehnyt tämän normaalin bakteerieliminoinnin aikaansaamiseksi tämän systeemin mikä näyttää sinulle miten voit parantaa kehosi yleisterveyttä ja sitä kautta immuunijärjestelmäsi toimintaa, niin että saat sitten immuunijärjestelmäsi pelaamaaan niinkuin pitääkin, joka sitten luo sinulle normaalisti toimivat tulehdusvapaat nivelet.

Ennen muuten kun ihmisillä oli tällainen parempi yleisterveys jonka toi systeemini auttaa luomaan, niin nivelongelmia oli paljon vähempi – jopa yli 90% vähempi.

Nivelreuma nimenomaan oli tulloin niin harvinainen, että sillä ei ollut nimeä ja oirekuvausta lääkärienkirjoissa.

Varmaan joku sairasti sitä, mutta se oli äärimmäisen harvinainen ja tapauksia ei ollut riittävästi että lääkärit huomaisivat ongelman olemassaolon.

Toivotaan että tulevaisuudessa pääsemme yleisterveyden parannuksen avulla takaisin noihin aikoihin ja että nivelreumasta ja muista nivelongelmista tuleee taas todella harvinaisia ongelmia.

Parasta,

Karri Koivula

P.S.: Paranna yleisterveyttäsi ja siten immuunijärjestelmäsi toimintaa ja siten niveliesi tilaa tämän systeemin avulla.