Salaisuus terveeseen suuhun

Viime viikolla kirjoitin kuinka corona on aiheuttanut ison hammashoitojonon, kun coronan takia noin miljoona käyntiä on jäänyt väliin.

Ja tämä jono kuormittaa nyt hammashoitojärjestelmää.

Yksi mitä on esitetty lääkkeeksi tähän jonoon ja muutenkin paremman hammasterveyden saamiseen suomalaisille, on enempi resursseja ja siten enempi hammaslääkäreitä, hoitajia jne.

Tämä resurssien lisäys olisi toki hyödyksi, mutta olen saanut selville että se ei olisi kuitenkaan kaikkein tehokkain keino ratkoa tätä coronan aiheuttamaa hammasterveyskriisiä.

Näin koska tämä enempi resursseja on tavallaan kuin reikäisen vuotavan sangon täyttöä.

Eli tilanne on se että hampaat reiikiintyvät liioista pahoista bakteereista ja ikenet tulehtuvat ja vetäytyvät ienrajoissa olevista liioista pahoista bakteereista.

Aikalailla kaikki hammas ja ienongelmat syntyvät pahoista bakteereista.

Nyt tilanne on että hammaslääkärin tekemät korjaustoimenpiteet, niin eivät pysty vaikuttamaan näihin pahoihin bakteereihin.

Näin koska bakteeereihin vaikuttaminen vaatisi tiheämpään tehtyjä toimenpiteitä.

Et esim voi pitää käsiäsi puhtaana bakteereista vain kerran kuussa pesemällä – vaan tarvit päivittäistä käsienpesua.

Tämä tarkoittaa että hammaslääkärit lähinnä vain korjaavat bakteereista syntyviä vahinkoja, he eivät suoranaisesti estä niitä.

Enempi hammaslääkäreitä olisi siksi vähän kuin vuotavan sangon täyttöä.

Olisi paljon tehokkaampaa tukkia eka reikä sangossa, eli suun kohdalla eliminoida ne reikiä ja ientulehdusta luovat pahat bakteerit ja vasta sen päälle korjata bakteerien vahingot.

Tällä tavalla tulos olisi pysyvästi hyvä suun terveydentila kaikilla ihmisillä.

Ja tämä pysyvästi hyvän suun terveydentilan saavuttaminen auttaisi hyvin pitkälle ratkomaan tämänhetkisen hoitoylikuormittuman.

Kun suu on siis pysävästi terve –ei reikiä – ei ienongelmia- eikä siten niin suurta ylikuormitusta hammaslääkäreille, ja tällä tuloksella isokin hoitosuma olisi helppo ja nopea purkaa.

Eli pahojen bakteerien eliminointi pitäisi olla kanssa tekijä mitä käyttää tämän hoitojonon purussa, ei vain korjausresurssien lisääminen.

Nyt valitettavasti bakteereihin voi vaikuttaa vain jokapäiväisellä hammashygieniatoimenpiteillä.

Ja tätä bakteerien eliminointia ei ole siksi mahdollista ulkoistaa kolmannelle osapuolelle esim hammaslääkäreille ym.

Mikä tarkoittaa että sinun on itse hoidettava tämä asia kuntoon, jos haluat todella hyvän suun terveyden.

Onneksi se on varsin helppoa tehdä.

Olen tehnyt jo suurimman vaivalloisimman työn sillä että olen selvittänyt monen vuoden ajan tätä asiaa ja koonnut yhteen todennäköisesti maailman perinpohjaisimman suun terveys systeemin.

Eli suun terveys systeemin joka näyttää sinulle miten poistat nopeasti ihan viikossa parissa pahat bakteerisi suustasi ja lopetat reikiintymisen ja luot olosuhteet suuhusi että ikenilläsi on mahdollisuus parantua normaaleiksi terveiksi tiiviiksi liitoksiksi hampaisiisi kiiinni.

Systeemi on maailman perinpohjaisin, koska hampaani olivat kehoni heikko lenkki ja halusin tehdä tästä heikosta lenkistä vahvan lenkin.

Ja onnistuin tekemään juuri tämän, eli nyt suuni on todella hyvässä kunnossa, kiitos tämän systeemin.

Hanki sinäkin itsellesi superterve suu tämän https://karrikoivula.fi/supertervesuu1ja2 systeemin avulla.

Parasta,

Karri Koivula

P.S.: Avain suun hyvään terveyteen ei ole vain hammaslääkäreissa, vaan se on myös päivittäisissä hammasterveys rutiineissa.

Saavuta hammaslääkäriäsi ilahduttava ja hämmästyttävä suun kunto tämän https://karrikoivula.fi/supertervesuu1ja2 – superterve suu 1 ja 2 systeemin avulla.