Mies meni naimisiin unelmapuolisonsa kanssa sairaalasängyssä vain tunteja ennen syöpään kuolemistaan

Kun kirjoitin eillen kirurgi James Pagetista tein haun hänen nimellään plus “syöpä” ja “lancet” termeillä etsiäkseni lisää hänen syöpään liittyviä tutkimuksia.

Tuota hakua tehdessä google ohjasi minut Englannissa Norfolkissa sijaitsevan Great Yarmoth rannikkokaukaupungin paikallisuutisivustolle nimeltä Great Yarmoth Mercury ja lehden online juttuun paikallisesta James Pagetin mukaan nimetystä sairaalasta.

Lehden uutisjutussa kerrottiin että Lancetin uudessa tutkimuksessa oli paljastunut , että paikallisen James Pagetin sairaalan rintasyöpäpotilaiden kuolleisuus on hoitojen jälkeen englannin suurimmasta päästä ja että olisi selvitettävä lisää, mikä siihen olisi syynä.

Lehti raportoi että James Pagetin sairaala oli koonnut työryhmän selvittämään asiaa. Ja sairaala vakuuttaa että se antaa parasta hoitoa mitä voi antaa.

No tämä artikkeli ei ollut kuitenkaan se varsinainen juttu .

Eli tämän artikelin luettuani, niin sitten näin tämän uutissivuston oikealla laidalla olevassa “luetuimmat uudet jutut” otsikkopalkissa otsikon jossa luki että:

“Mies meni naimisiin unelmapuolisonsa kanssa sairaalasängyssä vain tunteja ennen syöpään kuolemistaan”

Ja oli pakko vielä napsauttaa ja lukea tuo juttu.

Tässä jutussa kerrottiin että Great Yarmothissa asuva 43 vuotias Jonathan Thomas oli saanut syövän edellisen vuoden 2018 lokakuussa ja oli kemo ja säteilyhoidon jälkeen, nyt tämän vuoden heinäkuussa 2019 saanut kuulla lääkääreiltä yllättäen, että alkuun positiivisen tuloksen aikaiseksi saaneesta hoidosta huolimatta, syöpä oli kuitenkin lopulta edennyt terminaalivaiheesen ja että hän kuolisi tähän syöpäänsä.

Lehti kertoi että tällä Jonathanilla oli ollut haaveena naida hoitajaopiskelija tyttöystävänsä, jonka oli tavannut aiemmin hengenpelastajana työskennellessään ja jonka kanssa oli ollut yhdessä 4 vuotta.

Pari oli suunnitellut alkujaan että menisi naimisiin vuonna 2020.

Jonathanin tila valitettavasti meni erityisen kriittiseksi keskiviikona 21 elokuuta 2019 ja näytti siltä että hänen unelmansa naimisiinmenosta ei toteudu ikinä.

Onneksi NNUH eli Norfolkin ja Norwichin Yliopistollinen Sairaala jossa Jonathan oli vuodepotilaana, niin myös kuuli tästä hänen hänen naimisiimenounelmasta ja he halusivat auttaa Jonathanin toteuttamaan unelmansa ennenkuin se olisi liian myöhäistä.

Ja tämä sairaala järjesti siksi päivän varoitusajalla vihkimistilaisuuden tämän Jonathanin sairaalavuoteen äärelle ja Jonathan meni naimisiin unelmien naisensa kanssa torstaina 22 elokuutta 2019.

Vihkiminen tuli kreivin aikaan, koska vain noin puolentoistatunnin jälkeen vihkimisestä, tämä “kuplivan positiiviseksi ” kuvattu Jonathan menehtyi syöpäänsä.

Hän jätti jälkeen tuoreen vaimon lisäksi kaksi lasta.

Paikallaolijat kertoivat lehdelle, että tilanteen surullisuudesta huolimatta Jonathan oli erittäin onnellinen viimeiset tuntinsa.

Todella traaginen tarina.

Oli kiva että sairaala auttoi toteuttamaan miehen unelman ja meni extramailin järjestämällä vihkimisen sairaalassa päivän varoitusajalla –aika uskomatonta extramailin menemistä potilaiden hyväksi.

Mutta en voi ajatella muutakuin että tarinalla olisi ollut suurella todennäköisyydellä onnellisempi loppu, jos sairaala olisi vain mennyt extrametrin hieman aikaisemmin ja hyödyntänyt myös solutason happitasonnostoa syövän hoidossa lisäapuna.

Solutason happitason nosto on yhdessä tutkimuksessa lisännyt syöpäpotilaiden selviytymisastetta 6 kertaisesti – tekniikka on myös vaaraton ja sillä voisi tämähetken tietämyksen mukaan parantaa hoitotuloksia helposti ilman riskejä tai edes suurta lisävaivaa.

Tällä lisätekniikalla tämä jonathan olisi hyvällä todennäköisyydellä toteuttanut unelmansa naimisiinmenosta ja sen lisäksi olisi myös päässyt nauttiman avioliitostaan kunnolla ja olemaan myös isä lapsilleen pidempään ja isoisä sitten mahdollisille lapsenlapsilleenkin.

No kehitys ei ole vielä ihan tässä vaiheessa ja toistaiseksi happitasonnoston hyödyntäminen on tehtävä oma-aloiteisesti.

Tilanne onneksi muuttuu ajan kanssa kun tulee enempi tutkimuksia, jotka vahvistavat tuon ekan läpimurtotukimuksen tulokset.

Parasta,

Karri Koivula