Eroon kivuista kokemus hieronta-vyöhyke sekä shiatsu terapeutilta

Sain jo kuukausi sitten tämän viestin lukijalta, se oli sen verta pitkä että laitoin sen sivuun luettavaksi rauhassa.

No nyt vihdoin löytyi sopivan rauhallinen hetki. Tässä tämä viesti ja kommenttini perässä.

“Kiitos Karri lähettämästäsi materiaalista.

Olen hieronta-, vyöhyke- sekä shiatsu terapeutti koulutuksen saanut ja tehnyt asiakastyötä sekä hieronut ja painellut asiakkaiden kipupisteitä. Nyt olen eläkkeellä ja minulla on vain satunnaisesti asiakkaita. Omia ongelmia tuli silti, vaikka luulin, että tiedän mitä pitää tehdä.

Tilasin oppimateriaalin ja panin sen käytäntöön omalla kohdallani ja omassa kehossani. Minulla on asentovirheitä. Toinen olkapää ylempänä ja samoin vastapuolen lonkka ylempänä ja lonkat myöskin eritasolla, toinen eteenpäin ja toinen taaksepäin. Selkään on muodostunut vinoudesta johtuen vähitellen skolioosi. Lisäksi toisen jalan etuvarvas nousee ylös ja isovarpaan kynsi hankaa sukat aina rikki. Olen pärjännyt näiden vaivojen kassa hyvin, koska joogaan, venyttelen, juoksen ym. Nyt olen yli 70v ja kun on oma harjoittelu on ollut vähäisempää, niin keho kääntyi niin vinoksi, että se ylitti sietorajansa. Sain äkäisen noidannuolen ja yllätyin, miksi tämä kipu tuli minulle. Nyt olen runsaat puolivuotta kamppaillut kipuni kanssa. Olen saanut osteopaattista hoitoa (auttoi) ja kansanparantajan hoitoa (sekin auttoi). Mutta kun olen omatoimi-ihminen, minulla on vain sisäinen haaste hoitaa tämäkin vaiva omin avuin.

Tärkeimmät opit minulle olivat se, että kipupisteitä voi käsitellä monta kertaa päivässä ja että kipupisteisiin on kertynyt ”kuonaa” ohutta kuituainesta, joka on sinne koteloitunut. Käytin lisäksi proteolyyttisiä entsyymejä, jotka auttavat, että kerääntynyt kuitumainen aines hajoaa ja poistuu paremmin kehosta.

Otin ruuvimeisselin käteeni ja aloitin meisselin kädensijalla painelemaan. Kävin läpi pakarat moneen kertaan läpi ja sitten jalat. Alkuinnostuksessa tietenkin muutaman kerran tein niin lujat painamiset ja hieronnat, että olin sitten tosi kipeä. Otin jopa puolikkaan särkylääkkeen, jonka avulla sitten nukuin. Muuta haittaa ja kipuja ei käsittelystä ollut, koska seuraavan päivänä pystyin aloittamaan uudelleen. Myöhemmin sitten maltoin noudattaa sääntöäsi, että enintään 1 minutti/kipupiste kerrallaan.

Jo muutaman päivän jälkeen tuloksia alkoi tulemaan, vaikka en ihan parantunut ryhtivioista, niin oloni helpottui merkittävästi. Pääsin kivuista, jotka olivat pahimmat yöllä, jolloin oli vaikea löytää nukkuma-asentoa, koska kaikissa asennoissa alkoi hetken päästä kipuilla. Nousin sitten aina ylös painelemaan ja hieromaan ja näin yöt menivät pienissä pätkissä. Toipumiseni on lähes koko päivätyötä: kipupisteet ja asentoa korjaavat liikkeet.

Nyt teen joka päivä paineluja vaikka ei teekään kipeää. Keskityn edelleen parempiin asentoihin ja pahin selkävaivani ei ole uusiutunut. Pystyn nyt nousemaan kivuttomasti ylös vuoteesta, pystyn taivuttamaan kehoani monipuolisemmin ja tekemään jooga liikkeitä. Olo tuntuu jopa normaalilta, vaikka olen silti varovainen.

Olet tehnyt valtavan hienon työn tällä saralla ja myöskin olet löytänyt lääketieteellisen perusteen, josta en ole aikaisemmin kuullutkaan. Tutkinkin netistä Janett Travelli’a ja huomasin hänen kirjansakin, jotka ovat Sinulla. En tilannut niitä itselleni. Harmi, että tämä hieno taito hoitaa ihmisiä on jäänyt varjoon.

Oletko koskaan ajatellut vetää kurssia kipupisteiden hallinnasta ja itsehoidosta. Monet ihmiset eivät jaksa ja kykene motivoitumaan niin, että hoitaisivat itseään. Ehkä ryhmä kannustaisi. Vaikka minä itse olen melko sitkeä ja pitkäjännitteinen, niin ymmärrän, että normaalisti ihmiset haluavat nopeita tuloksia eivätkä ymmärrä että keho toipuu omassa tahdissaan kykyjensä mukaan. Yksinkertainen tieto ei aina riitä, vaan ihmiset tarvitsisivat esimerkkejä ja kannustusta ja jotkut jopa toisten läsnäoloa. Jos pohjalla on tauteja ja muita ongelmia, niin kuitenkin voi näillä asioilla saada helpotusta.

Saat käyttää kokemustani, jos näet, että siitä on hyötyä.

Ystävällisen terveisin
Alli Erkkilä

K.K.: Hei kiitos paljon tästä viestistä Alli, hienoa että olet saanut kipujasi poistettua Eroon Kivuista ohjelman avulla.

Tosiaan tämä triggerpiste-metodi on ihan lääketieteellistä perua oleva metodi, se ei vain ole saanut vielä ihan tarpeeksi tuulta alleen ja sitä ei käytetä vielä kovin yleisesti.

Se olisi kuitenkin todella hyvä lisä tuki-ja liikuntalinkipujen hoitamiseksi, koska tällä tp-metodilla on mahdollista poistaaa täsmällisesti kipuoireita ja usein hyvinkin nopeasti.

Uskoisin että se tulee joskus ihan yleiseksi hoitometodiksi.

Kehitys voi joskus vain olla hyvin hidasta , esim käsienpesu joka on metodina kaikkein eniten parantanut leikkausten ja synnytysten turvallisuutta, niin se yleistyi vasta 100 vuotta sen jälkeen kun eka tutkijalääkäri totesi tilastollisesti että lääkärin käsienpesu ennen leikkauksia ja synnytyksiä, vähensi sen ajan hyvin korkeat leikkauskuolemat ja synnytyskuolemat hyvin matalaksi.

Tuona aikana ei ollut vielä mikroskooppia jolla olisi voitu nähdä mikrobeja joita käsissä oli ja siksi käsienpesua ei hyväksytty, vaikka se toimikin.

Nyt triggerpisteiden kohdalla on hieman samaa sillä niitä näkee vain tarkalla lämpökameralla tai elektronimikroskoopilla, jollaisia ei ole vielä yleisesti käytännönhoitokäytössä sairaaloissa.

Uskoisin että ennenkuin metodi yleistyy hoitokäytössä, nuo kuvantamislaitteet pitävät halventua sellaiselle tasolle, että kaikki sairaalat voiva hankkia niitä.

Toi tohtori Janet Travell josta mainitsit niin hän oli se tämän triggerpistemetodin suuri pioneeri, hän koosti ekat lääketieteelliset oppikirjat tästä aiheesta.

Hän oli myös arvostettu lääkäri ja toimi lääkärinä valkoisessa talossa. Hän myös hoisi yhdysvaltojen presidenttien selkäkipuja tällä triggerpisteiden poistometodilla hyvin tuloksin. Varmuudella ainakin John F Kennedy käytti metodia ja kuulemme kehui sitä.

Olin itseasiassa juuri aikeissa ostaa tämän Janet Travelin elämänkertaa joka kuulemma keskittyi kuvaaman hänen vuosiaan valkoisen talon lääkärinä.

Olenko ajatellut vetää kurssia tpisteiden poistamisesta?

En ole toistaiseksi ajatellut vetää kursseja ihmisille yksinkertaisesti ajan puutteen takia.

Triggerpisteiden ohjattu käsittely kurssimuotoisesti kun se olisi osana liikuntaharjoittelua, olisi kyllä todella hyödyllinen yhdistelmä ihmisille ja vetäisin mielelläni tuollaista liikuntaryhmää.

Ryhdistä vielä:

Kun kerroit noista ryhtivioistasi ja mainitsit että isovarpaasi nousee ylös ja kynsi hiertää , niin se on muuten merkki että sinulla olisi isovarpaan vajavainen aukikiertyminen.

Tällaisessa jalassa isovarpaan tukipiste ei tavoita maata kunnolla ja jotkut kompensoivat tätä nostamalla isovarvasta refleksinomaisesti – luodakseen paremman tukipisteen työntämällä päkiää enempi maata kohti.

Ongelmasi voisivat olla peruja osaltaan tuosta jalan rakenteesta.

Tuollainen jalka on tutkimani mukaaan päätekijä mikä luo ryhtiongelmia.

Ton jalan takia, venyttely ja vahvistus ja lihasten vapautus tpisteistä eivät tuo aina pysyviä tuloksia ryhtiin.

Pysyviä tuloksia ei tule koska jokainen jalanisku maahan antaa lihaksille viestin miten jännittyä ja jos se jalka osuu maahan väärällä tavalla, se luo ryhtivirheen jota ei voi poistaa venyttelemällä tai vahvistamalla.

Tämän takia yleisohjeeni on että jos joutuisit tekemään paljon triggerpisteiden ylläpitohoitoa jotta kipusi pysyvät poissa, joka olisi lähes varmana merkkinä siitä että jalkasi olisi tekijä joka sotkee ryhtiä ja luo tpisteitä enempi kuin pitäisi – niin silloin kokeile k-pohjallista josko se auttaisi ratkomaan triggerpisteiden uudelleenärtymisen.

Itsellä pohjalliset toimivat niin hyvin että en ole tehnyt tp-ylläpitohoitoa niiden käyttöönoton jälkeen ollenkaan . Ainoastaan jo olen venäyttänyt jotain paikkaa kunnolla tai treenaannut ilman pohjallisiani niin silloin olen tarvinut hieman tpisteiden käsittelyä

Parasta,
Karri Koivula

P.S.: Eli jos olet kivuissa ja haluat niistä eroon niin se onnistuu tämän Eroon Kivuista Ohjelman avulla Se näyttää sinulle lääkärien kehittämät keinot miten poistaa triggerpisteistä tulevat kipuoireet, joita suurin osa tuki ja liikuntaelinkivuista on.

P.S.S.: Ja jos olet päässyt kivuistasi eroon, mutta tpistekohdat ärtyvät ajan kanssa uudelleen ja joudut siksi aina välillä käsittelemään niitä uudelleen, niin silloin kokeile k-pohjallisia täältä näin: Ne voivat parantaa ryhtiäsi niin että tpisteet eivät enää ärtyynny ja pysyt kivuttomana pysyvästi – lihasperäisten kipujen osalta.