Kumpi on epäterveellistä eläinrasva vaiko sokeri?

Minulla on kaksi tuttua jotka syövät hyvin erilailla.

Toinen syö vähärasvaisesti ja sen takia syö paljon sokeria, ei valkoista
sokeria, mutta hiilihydraatteja jotka lopulta pilkkoutuvat yksinkertaisiksi
sokereiksi kehossa.

Sitten minulla on toinen tuttu joka syö vähähiilihydraattisesti ja hän syö siksi
paljon rasvaa .

Toinen uskoo että rasva on pahasta ja välttää sitä ja toinen uskoo että sokeri
on pahasta ja välttää sitä .

Ja kumpikin uskoo, että välttämällä sitä minkä uskoo olevan pahasta, välttyy
terveysongelmilta.

No alkuun voisi ajatella että jompi kumpi on oikeassa ja jompi kumpi näistä
tutuista onnistuu suojautumaan terveyongelmilta tällä ruokavaliollaan.

Näin ei kuitenkaan ole.

Esim tämä sokeria eli hiilareita välttävä henkilö joka syö rasvaa, niin hänen
paastoverensokeri on korkea, se on normaali rajoissa , mutta se on aivan
sieltä korkeimmasta päästä.

Tämän sokeria paljon syövän henkilön paastoverensokeri on sen sijaan
matalemmasta normaalista päästä.

Tämä tarkoittaa että tällä sokeria välttävällä rasvaa pääasiassa syövällä
henkilöllä on itseasiassa todennäköisesti enempi sokeria veressä suurimman
osan vuorokaudesta. Eikä hän sikäli ole suojattu sokerin haitallisilta
vaikutuksilta ainakaan tältä kantilta katsottuna.

Eli siis tällä paljon sokeria syövällä on matalemman paastoverensokerin
takia todennäköisesti aterioiden välissä suurimman osan
aikaa vuorokaudesta vähempi sokeria verenkierrossa kuin sokeria
välttävällä.

Tämä erikoinen tavallaan päälaellaan oleva tulos paastosokereissa johtuu
siitä, että sokeria ei voi välttää olemalla syömättä sitä.

Kehomme tekee sitä jokatapauksessa, koska se on välttämätöntä. Ilman sokeria
potkaisemme tyhjää hyvin nopeasti.

Mitä enempi sokeria syö sitä vähempi yleensä keho tekee sitä ja sitä
matalemmaksi se usein päästää paastoverensokerin – pitäen sen kuitenkin
normaalirajoissa.

Kun taas jos sokeria ei ole ravinnossa, silloin keho tekee paljon sokeria ja
ylläpitää usein korkeampaa verensokeria aterioiden välisessä ns. paastotilasssa
turvatakseen sokerin saannin- mikä johtaa joillain ehkä hieman liian korkeaan
verensokeriin.

No onko tämä sokeria syövä henkilö, jolla matalempi verensokeritaso ja siten
tavallaan varmemmin turvallisissa rajoissa oleva verensokeri, sitten turvannut
terveytensä ?

Ei vaineskaan, ainakaan hänen oman filosofiansa näkökulmasta, sillä hän
itseasiassa käyttää myös eläinrasvaa energiakseen.

Eli kun hän syö hiilareita, niin keho muuttaa käyttämättömän sokerimäärän
ravinnosta kovaksi eläinrasvaksi ja koska hän syö vain kaksi kertaa päivässä tai
kolme, niin hän polttaa myös suurimman osan aikaa vuorokaudesta eläinrasvaa myös
energiaksi.

Eli vaikka hän ei syö eläinrasvaa, niin hän polttaa sitä silti kuitenkin
melkein jatkuvasti.

Eli kumpikin näistä henkilöistä, eläinrasvaa välttävä ja toinen sokeria
välttävä henkilö, ei ole turvassa näiltä asioilta mitä yrittää välttää, koska
heidän kehonsa tekee juuri sitä ainetta mitä he välttävät ja syöttää heille sitä
sisäisesti ympärivuorokauden.

Jos jompikumpikin sokeri tai eläinrasva on epäterveellistä käyttää keholle,
niin silloin meillä on ongelmia, koska niiden sisäiseltä käytöltä energiaksi ei
voi oikein välttyä.

Onneksi tähän on selitys ja ratkaisu.

Selitys on se että terveydessä on enempi kyse siitä miten kehosi käyttää
rasvaa sekä sokereita, ei niinkään kumpaa syö ja missä määrin.

Annas kun selitän.

Eli siis elimesi luovat kehosi toiminnot kuten rasva ja sokeriaineenvaihdunnan
toiminnan.

Ja jotta pystyt turvallisesti käsittelemään sokeria että rasvaa, tarvit
kunnossa olevat normaalisti toimivat elimet.

Silloin voit syödä turvallisesti rasvaa ja sokeria osana perustervettä
ruokavaliota, joita jokatapauksessa syöt sisäisestikin aterioiden välillä, söit
sitten miten tahansa.

No miten saada elimet kuntoon?

Hyvä kysymys.

Haluat periaatteessa matkia terveimpien ihmisten kehon sisäistä yleistilaa.

Kehosi pitää olla samassa tilassa missä se on terveimmillä ihmisryhmillä.

Terveimpiä ihmisryhmiä ovat aikalailla kaikkia primitiiivisesti elävät
alkuperäisväestöt, jotka elävät ns. sivilisaation ulkopuolella.

Heitä on tutkittu eripuolilta maailma ja heillä ei esiinny kroonisia
degeneratiivisia sairauksia lähes ollenkaan edes vanhempina.

Olen tunnistanut heiltä kolme kehon sisäistä tekijää, minkä takia heillä elimet
ovat tip top toimintakunnossa vielä vanhempina.

Nämä tekijät ovat :

1. Korkea solutason happitaso
2. Runsaat kehon kudosten ja elinten ravinnevarannot
3. Matala myrkkykuorma kudoksissa

Länsimaisilla ihmisillä ja länsimaiset elämäntavat ja ympäristön omaavilla
ihmisillä joilla degeneratiiviset sairaudet ovat yleinen vaiva noi asiat ovat
päinvastaisesti ja heillä on puolestaan:

1. Matala happitaso
2. Vähentyneet kehon kudoksien ja elinten ravinnevarannot
3. Korkeahko pitkänajan aikana kasautunut kudoksien myrkkykuormarästi

Ja pääasiallisesti noiden alkutekijöiden takia heille kehittyy ajan kulueassa
kroonisia degeneratiivisia sairauksia. ( geenit myös vaikuttamassa mikä ongelma
kehittyy)

Asioiden ei kuitenkaan tarvisi olla tuolla mallilla länsimaissa asuvillakaan,
sillä näytän Sisäpiirissäni ( linkki vain sähköpostilistalaisille) miten korjata
noi asiat ja saavuttaa samanlainen kehon tila kuin terveillä
alkuperäisväestöillä ja saavuttaa siinä samalla myös sitten yhtä hyvä
terveyskin.

Viimeisimpänä tässä auttavana asiana latasin äskettäin sisäpiiriini
tuplaraportin missä paljastan erään lääkärinero x :än käyttämän
erikoistekniikan miten voit parhaiten palauttaa kudoksiesi ja elintesi ehtyneet
ravinnevarannot täysiksi. Joka on tarpeen jotta kehosi toimisi normaalisti.

Tämän lisäksi raportin toisesssa osassa paljastan lääkärien keksimän parhaan
deetoksauskeinon, millä voit vähentää kehosi kroonista mykkykuormaa. Ja
palauttaa sitä kautta kehosi tilaa lähemmäksi sitä mitä se on puhtaassa
saasteettomassa ja kemikaalittomassa ympäristössä elävillä terveimmillä
alkuperäisväestöillä luonnostaan.

Pääset lukemaan raprtin liittymällä sisäpiiriini täältä näin.
( linkki vain sähköpostilistalaisille)

Sisäpiiri sisältää myös solutason happitason normaaliksi nostoon liittyvät
salaisuudet, joita myös tarvit optimaalin terveyden saavuttamiseksi.

Parasta,

Karri Koivula

P.S.: Ikä on toki myös tekijä elinten kunnon heikkenemisessä hieman, mutta se ei
ole ratkaiseva, sillä keho on tarkoitetttu pelaavan melkein viimeisiin hetkiin
asti normaalisti.

Mistä tiedän tämän?

Siitä että terveimmillä alkuperäiskansoilla joilla on mitattu korkea normaali
solutason happitaso, runsaat ravinnevarannot ja matala myrkkykuormitus kehossa,
niin heille ei vanhoinakaan tule degeneratiivisiksi sairauksiksi luokiteltavia
ongelmia.

He vanhentuvat toki minkä seurauksesta kehon toiminta hieman heikkenee ja tulee
muutoksia kuten lihasmassaa vähenee, mutta he välttyvät melkein 100%
degeneratiivisiltä sairauksilta.

Eli ei pahempia kulumia, ei sydäntautia, ei diabetesta, ei lihavuutta , ei
osteoporoosia, ei korkeaa verenpainetta, ei eturauhasen liikasvua, ei syöpiä
eikä muitakaan kehon toimintahäiriöitä kuten ei aknea , ei atooppista ihotumaa
ei allergioita jne.

Meillä länsimaissa enää vain onnekkaimmat elävät aivan täysin terveinä koko
elämänsä, heillä kuitenkin lähes kaikki elävät täysin terveinä. He eivät tarvi
onnea, koska heillä kehon sisäinen tila on terveyden parhaiten takaavassa
luonnonmukaisessa tilassa.

Hanki samalainen sisäinen tila liittymällä Sisäpiiriini täältä näin:

( linkki vain sähköpostilistalaisille)