3 syytä miksi kilot palaavat laihduttajille

Viime viikolla, luin lehdestä hyvän laihdutusartikkelin.

Artikkeli käsitteli asioita miksi laihtuminen voi olla sinulle vaikeaa ja miksi kilosi saattavat palata helpommin kuin haluaisit.

Ensin artikkeli kertoi sen, että jopa noin miljoona ihmistä laihduttaa Suomessa joka vuosi ja heistä suurin osa kerää kilot takaisin korkojen kera, joskus hyvinkin lyhyessä ajassa.

Sitten artikkeli kertoi tutkijoiden löytämiä uusia asioita, miksi laihtuminen on monesti niin vaikeaa ja miksi kilot palaavat lähes aina.

Tässä 3 asiaa mitkä artikkeli mainitsi.

  1. laihdutus muuntaa nälkää säätelevää hormonitoimintaa niin että koet enempi nälkää

Jutussa kerrottiin että tutkimuksissa on saatu selville, että kun laihdutat, niin kehosi reagoi siihen lisäämällä näläntunne hormonien eritystä.

Ja että näiden näläntunnehormonien määrä voi jäädä koholle jopa laihdutusvaiheen jälkeenkin.

Miksi voit alkaa kokea suurentunutta nälkää pysyvästi, kun olet alemmalla kehonpainolla laihdutuksen jälkeen.

Tämä entisestä suurentunut nälkä tekee sitten haastavemmaksi pysyä alemmassa painossa pysyvästi.

  1. Perusaineenvaihdunnan nopeus laskee ja sitä kautta energiakulutus laskee

Toinen asia mikä jutussa kerrottiin oli se, että kun laihdutat, niin kehosi laskee perusaineenvaihduntasi tasoa, kun se kokee että ruuan saannin vähenemisen takia olisi fiksua mennä säästöliekille.

Tämä aineenvaihdunnan lasku sotkee sitten laihtumistuloksia, kun se tarkoittaa että joutuisit syömään entistä vähempi ja liikkumaan entistä enempi polttaaksesi saman määrän kaloreita kuin aikaisemmin.

Pahinta on että kun regoit tähän syömällä vähempi ja liikkumalla enempi, niin perusaineenvaihduntasi laskee vain lisää ja olet hieman huononlaisessa syöksykierteessä.

  1. Rasvakudosten mitokondrioidesi toiminta heikkenee

Kolmas asia minkä juttu mainitsi oli se, että laihdutus heikentää rasvakudostesi mitokondrioiden toimintaa.

Nämä rasvakudosten mitokondriot kertovat kehollesi kuinka paljon rasvaa ja siten varaenergiaa sinulla on .

Kun sinulla on paljon rasvaa ne viestittävät aktiivisesti kehollesi että energiaa on.

Mutta sitten kun laihdutat ja rasvakudoksesi vähenee, niin ne viestivät että varaenergia on hupenemassa ja se ohjaa kehoasi jarrumoodiin – eli lisäämään nälkää ja vähentämään aineenvaihdunnan nopeutta tätäkin kautta.

Eli nämä kolme tekijää ovat vaikeuttamassa laihtumista ja laihana pysymistä.

Tutkijat sanoivat että vaikka juuri kukaan ei pysty laihtumaan pysyvästi, että siitä huolimatta laihduttaminen kannattaa – sen luoman hetkellisenkin terveydentilan parantumisen takia.

Eli laihduttaminen auttaa kolesteroliin, diabeetekseen, verenpaineeseen ja moneen muuhunkin terveysvaivaan.

Kommenttini:

Tämä artikkeli oli tosi hyvä.

Se toi esille juuri asioita mistä olen puhunut jo pidemmän aikaa kuten aineenvaihdunnan nopeuden ja näläntunnehormonitoiminnan.

Ja se toi esille myös asian mitä en ole vielä kovin paljoa tutkinut eli rasvakudosten mitokondrioiden signalisoinnin. Tästä varmasti paljastuu tärkeitä asioita kun tutkin sitä tarkemmin.

Nyt tästä artikkelista kuitenkin jäi vielä puuttumaan jotain.

Siitä jäi puuttumaan että miten lievittää noita asioita ja tehdä siten laihtuminen helpommaksi ja pysyvempiä laihdutustuloksia tuovemmaksi.

Ja korjaankin tämän asian nyt – sillä että kerron miten toi onnistuu.

Eli tossa artikkelissa mainittujen asioiden ydin oli se että kehosi taistelee laihdutusyrityksiä vastaan sen takia, että se yrittää taata solutason energiansaannin – sen että soluillasi olisi aina tarpeeksi energiaa.

Kun syöt, niin syöt loppupeleissä ruokkiaksesi solujasi energialla.

Ja tästä syystä kun vähennät ruokaa ja liikut enempi, vähennät kehon solujesi käytettävissä olevaa energiamäärää ja tämä saa kehosi laittamaan oksia laihdutusrattaisiin sitten.

Tämä solutason energiasaatavuus on siis se ydinasia, joka ajaa noita 3 artikkelissa mainittua laihdutusta sotkevaa asiaa.

Nyt tähän ydinasiaan eli solutason energiasaatavuuteen on onneksi hyvä ratkaisu.

Olen saanut selville että voit lisätä solutason energisaantia merkittävästi, siten että nostat solutason happitasoasi.

Solusi siis tekevät energiaa soluissasi juuri hapen avulla ja nyt tämä happi sattuu olemaan merkittävä pullonkaula solutason energiansaannissa.

Sitä ei ole siis tarpeeksi oikealla tavalla käytettävissä soluissa suurimmalla osalla nykyihmisistä – miksi melkein kaikkien ihmisten solut kärsivät alustavasta energiapulasta ja minkä takia monen keho on sitten jatkuvalla alustavalla säästöliekillä – joka sitten lihottaa.

Tämä pysyvä säästöliekki on sitten se pääsy miksi monet nykyihmiset lihoavat helposti eivätkä pysty yleensä ikinä laihduttamaan pysyvästi.

Nyt onneksi tämän ei tarvi olla pysyvä olotila, kun voit nostaa tämän säästöliekin tehoa.

Eli kun nostat solutason energiasaantiasi solutason happitasoasi nostamalla, niin kehosi reagoi kasvattamalla säästöliekkiä suuremmaksi kunnes siitä tulee lopulta iloisesti roihuava rasvanpoltto rovio.

Kun kehosi menee tälle rasvanpoltto rovio asetukselle solujen reilun energiasaannin takia, niin kehosi reagoi tähän säästöliekkiä päinvaistaisella tavalla – eli se reagoi lisäämällä kylläisyyshormonien määrää ja lisäämällä energisyyttäsi halua liikkua – plus se vähentää rasvaprosentti-perusasetustasi myös ja auttaa sinut helposti ja pysyvästi matalemmalle kehonpainolle .

Eli kehosi reagoi näin nyt, koska kehollasi ei ole enää mitään syytä taistella tätä matalempaa painoa vastaan , kun solusi kylpevät vuolaassa energiavirrassa.

Nyt voit ajatella , mutta hei rasvaprosenttini on nyt laskemassa nopeaa tahtia, eikö kehon pitäisi mennä nyt säästöliekille?

No tilanne sattuu olemaan, että hyvin matalan ravaprosentinkin omaava henkilö omaa vielä muutamaksi kuukaudeksi rasvaa ja emme normaalioloissa varastoisi muutamaa kuukautta pidempään kestävää rasvavarastoa.

Syy miksi monille meistä on kertynyt kuin melkein talviunia nukkuvan karhun rasvavaranto, on nälkähormonitoiminnan häiriintyminen matalan solutason energiatilan takia.

Eli voit omata varsin matalan rasvaprosentin ja nopean aineenvaihdunnan samaan aikaan ihan hyvin.

Eli tiivistykseksi.

Laihtuaksesi helpoiten sinun ei pidä kiristää nälkävyötä tai polttaa kaloreita kuin entisaikojen käsisaha hevos metsuri – vaan sinun pitää sen sijaan saada ensin solujesi energisaanti korkealle tasolle – se on tärkein juju- silloin teet painohallinnastasi helppoa.

Ja juuri tämän takia tämä solutason energiatason nosto korkeammaksi, on juuri uuden Rasva Rovio happilaihdutus systeemini ydinasia.

Unohda vanhat todistetusti ei toimivat laihdutuskeinot ja siirry uuden sukupolven älylaihdutukseen tämän Rasva Rovio systeemin avulla.

Parasta,
Karri Koivula

P.S.: Eli helpon laihtumisen salaisuus on nostaa solujen energiasaantia, moni tavanomaisin keinoin laihduttaja tekee juuri päinvastoin kun yrittää laihduttaa ja tekee siksi laihdutuksen itselleen turhan vaikeaksi.

Unohda tällainen vanha ja ei toimiva laihdutus. Sen sijaaan siirry uuden sukupolven Rasva Rovio laihdutustekniikkaan ja moninkertaista laihdutustuloksesi Rasva Rovio Happilaihdutus systeemillä .

Rasva Rovio happilaihdutus toimii minkä tahansa ruoakavalion kanssa ketosta korkehiilariseen – lihasyöjästä vegaaniin – ja se toimii jopa roskaruokavaliollakin – ei tosin niin hyvin ihan kuin terveellisemmällä, mutta toimii kuiteskin.