Luonnonlaki: Universumi laajenee kihtyen niin vyötärösikin

Eillen silmäilin lehdestä tähtitieteen kirjoituksia näistä nobelin fysiikan voittajista – ja jos omilla maallisilla älynlajoillani oikein ymmärsin, niin ilmeisesti univerumi laajenee kiihtyen.

Tämä laki onkin universaali, koska kuulin myös jostain, että meidän vyötärömmekin laajenevat länsimassa alati kiihtyvää vauhtia. Ja oman vyötäröni visuaalinen tarkistus myös tuki tätä, kunnes laitoin sille jarrut päälle.

Vyötärön levenemisen syynä ei ole pimeä energia, vaan se, että et ole noudattanut äitisi ohjeita – ja olet niinkuin minäkin, pitänyt karkkipäivää enemmän, kuin yhtenä pävänä viikossa.

Etkä lisäksi ole muistanut ulkoilla tarpeeksi, vaan olet vaan pelannut tietokonetta tai katsonut tveetä koko päivän.

Eli äitisi ohjeiden mukaan:

a) Älä pidä päivittäistä karkkipäivää, vaan jätä se kahvin kanssa ihanasti suussa maistuva donitsi-munkki joskus väliiin, ja ota jotain vähemmän sokerilla ja rasvalla käärittyä evästä.

b) Älä kuppaa koko päivää vain sohvalla, äläkä luule, että nintendon peluu korvaa liikunnan, vaikka tennispeliä sillä pelaisitkin

Kakki äidin neuvot eivät toki ole tältä vuosisadalta ja ihan kaikkesta äidin sanoista ei pidä ottaa mallia. Karkkipäivä ja tv:een-katselun tai tietokoneella leikkimisen rajoittaminen, ovat kuitenkin ohjeita, joita on hyvä ihan aikuisenakin noudattaa.

Nyt täytyy lopettaa äiti soittaa, ei tajua että olen jo aikuinen mies, vaan paapoo ja komentaa vielä, kuin pientä poikaa.

Leave a Comment