Hullu kikka miten laihdut ilman lisätreeniä tai muuttamatta syömistäsi

RAPORTTI

Kuulostaa hullulta, mutta on olemassa asia joka edesauttaa merkittävästi laihtumista, eikä se liity suoranaisesti treenaamiseen tai syömiseen.

Suurin osa ihmisistä laiminlyö tämän asian yhtenä keskeisenä avaimena laihtumisessa ja laihana pysymisessä.

Kun teet tätä asiaa olet ideaaleimmassa rasvanpolttotilassa.

Tämän lisäksi tästä asiasta tinkiminen tai sen huonontunut laatu vaikuttaa hormonitoimintaasi negatiivisesti.

Hormonit ovat yksi iso tekijä siitä laihdummeko vai lihommeko – ja kuinka helposti.

Jos hormonitoimintasi pelaa sinua vastaan, rehkiminen salilla ja vaivannäkösi ruokavalion suhteen menee hukkaan, kun elimistösi ei ole oikeassa tilassa positiivisia muutoksia varten.

Mikä tämä asia sitten on?

Se on – Uni.

Ennenkuin kiroat, että “duh” tämäkö se vain oli, niin kuule minua.

Ei ole niinkään kyse siitä, että tiedät sen vaan, että osaat todella arvostaa sitä tarpeeksi, jotta huolehdit, että tämä osalue on kunnossa.

Eli anna minun tarkentaa 2 syytä miksi uni on tärkeää.

Rasvanpoltto

1. Kehomme on suunniteltu keräämään ylimääräistä energiaa päivällä eli olemaan energiapositiivisessa tilassa hereilläoloaikana ja vastavuoroisesti käyttämään enempi energiaa yön aikana nukkuessasi – ja olemaan energianegatiivisessa tilassa tuolloin.

Tämä tarkoittaa, että nukkuessasi käytät elimistösi rasvarastoja energiaksi, ja päivisin lähtökohtaisesti keräät rasvavarastoja yötä varten.

Et todennäköisesti tunne sen enempi nälkää 6 tunnin unien jälkeen, kuin kahdeksan tunnin unien jälkeen, vaikka vietitkin jälimmäisessä 2 tuntia enempi aikaa syömättä nukkuessasi

Pidempi nukkumisaika johtaa tätä kautta luonnolliseen kalorien vähentymiseen, kun aika jona syöt tai tulet nälkäiseksi lyhenee.

Voit nukkua ja syödä kehosi omaa rasvakudosta energiaksi ja laihtua, tai voit kukkua ja kauhoa ruokaa jääkaapistasi masuusi ja kerätä ylimääräisiä kiloja vyätärölle.

(Kohta 1: Tässä on vähän pilkunviilausta eli jos nukut enempi syöt yleensä päivällä vähempi – mikä tietty on syömisen muuttamista, eli ihan tarkalleenottaen tältä osin tämä olisi “miten laihdut ilman syömisen muuttamista tietoisesti” – seuraava asia kuitenkin vaikuttaa, vaikka söisit prikulleen samalla tavalla. )

Hormonit

2. Laihdutus ei ole kiinni vain energiamääristä, jos näin olisi näyttäisimme kaikki fitnesmalleilta ja meillä kaikilla olisi six pack.

Elimistön painohallinta on hyvin pitkälti kiinni myös hormonitoiminnasta.

Hormonitoiminta vaikuttaa siihen mitä keho tekee ulkoisesti saamallaan energialla; meneekö se läskiksi vai käyttääkö keho energian johonkin muuhun tekemiseen.

Unen puute tai liian vähäinen unen saanti sekoittaa kehon horminitoiminnan ja laittaa sinut tilaan jossa elimistössäsi on enempi lihottavia stresihormoneja – tällaisessa tilassa kehosi laittaa rasvakudosten kasvattamisen kaiken muun tekemisen edelle – ja rasvakudoksista eroon pääsy on tietty sitten erittäin vaikeaa.

Mitä aktiivisempi olet ja mitä enempi treenaat, sitä enempi tarvit laadukasta ja riittävän pitkää unta, jotta kehosi hormonitoiminta pysyy optimaalina, ja energia jota otat kehoosi, ei mene vain vyötärölle, tai muualle minne et haluais sen menevän.

Okei.

Nyt kun tiedät, että uni on tärkeää laihtumisessa.

Kysy itseltäsi kaksi kysymystä.

Tarvitko aamulla kahvia saadaksesi moottorisi käyntiin?

Jos tarvit se voi olla merkki liian vähästä levosta-unesta.

Voit pyörittää kehoa stimulanttien avulla, mutta pidemmän päälle se sotkee elimistösi hormonitoimintaa.

Toiseksi kysy.

Kertyykö sinulle kiloja helposti tai onko jo kertyneistä vaikea päästä irti?

Jos vastaus on kyllä, tämäkin voi olla merkki siitä, että unipalikka ei ole vielä ihan 100% kohdillaan tässä laihdutuspalapelissä.

Helposti lihominen tai sitkeät kilot voivat olla merkki korkeista stressihomonitasoista jotka johtuvat liian vähästä unesta tai levosta yleensäkin.

Jos vastasit kyllä jompaan kumpaan kysymykseen, niin ehkä on aika panostaa enempi myös lepoon ja uneen.

Eli, mitä tehdä tällöin?

Mene nukkumaan aikaisemmin, jätä ne iltaohjelmat katsomatta, katso unia .

Vähennä stimulanttien käyttöä tasolle jolla tiedostat elimistösi väsymystilan paremmin, etkä pyöritä moottoriasi vain kofeiinin voimin – tiedän tiedän rakastamme kahvia täällä Suomessa, mutta ei sitä tarvi juoda litrakaupalla.

Okei se siitä tällä kertaa.

On paljon muitakin asioita miten voit parantaa unen laatua, niistä lisää myöhemmin, joten pysy kuulolla.

On vielä pakko myöntää, että vaikka laihtuminen helpottuu riittävällä unella niin tottakai treeni ja ravintokin ovat osa tätä yhtälöä, eikä nukkuminen yksistään riitä hyvän kehonkomposition hankkimiseen, ellei pysty nukkumaan talviunta, kuin karhu.

Parasta,

Karri Koivula

Leave a Comment